fbpx

Pismo Plenkoviću

Pismo Plenkoviću - Karolina Vidović Krišto

Poštovani gospodine predsjedniče Vlade, zahvaljujem na dopisu koji sam dobila iz Vašeg ureda, potpisanog od Vašeg predstojnika ureda.

U dopisu navodite kako ne ćete pokrenuti razrješenje čelnih ljudi pravosudnog sustava, što me je ražalostilo, ali ne i iznenadilo. Vaša konstatacija da je Hrvatska država u kojoj vlada vladavina prava, a koju potkrepljujete činjenicama da je Hrvatska potpisala ugovor s Europskom unijom te da je vladavina prava preduvjet članstva u Europskoj uniji, nažalost je u potpunosti promašena.

I Vi, kao i ja, te ogromna većina hrvatskih građana znamo da se zakoni u Hrvatskoj primjenjuju selektivno, te je nedvojbena javno prihvaćena stvarnost da postoje oni koji su zaštićeni od zakona, i oni kojima su prava ograničena, a to je velika većina hrvatskih građana.

Današnje hrvatsko pravosuđe jest uzročnik svih problema upravo zato što ne djeluje po Ustavu i zakonu, te su promjene u hrvatskom pravosuđu preduvjet bilo kakovih pozitivnih promjena u Hrvatskoj. Te promjene o kojima govorim nisu ni apstraktne, ni nepoznate.

Hrvatsko pravosuđe prožeto je starim komunističkim strukturama, korupcijom i nepotizmom. Grijeh hrvatskog pravosuđa je u krivom činjenju, ali i u nečinjenju.

Zamislite da francusko državno odvjetništvo nije otvorilo istragu protiv Francoisa Fillona, bi li se predsjednik Republike Francuske danas zvao Emmanuel Macron ili bi to bio Francois Fillon? Ovaj primjer navodim zato što ste Vi, plaćeni od hrvatskih poreznih obveznika, boravili u Parizu, a Vaš predstojnik Ureda je jedno vrijeme živio u Francuskoj, te Vam ovaj slučaj mora biti poznat. U državi funkcionalne vladavine prava zakoni se poštuju, a oni koji su zato zaduženi, u ovom smislu pravosuđe, zakone provode. Primjenu tih zakona ne prilagođavaju nečijoj imovinskoj snazi, narodnoj ili vjerskoj pripadnosti, boji kože, itd.

Države u kojima se zakoni primjenjuju selektivno, a pravosuđe djeluje ovisno o političkim i ostalim utjecajima, takve se države smatraju nepravednima, takve države potiču društvenu tjeskobu, u takvim državama vrlo mali broj žitelja ima privilegiran status te se može smatrati da su iznad zakona. U takvim državama ogromna većina građana trpi nepravde i višeznačno je zakinuta u svojoj svakodnevici, od zdravstvene skrbi do plaćanja parkirne kazne.

Objasnite, molim Vas, kako je moguće opravdati slučaj Emila Tedeschija i njegove možebitne utaje poreza? Ako austrijska tijela zadužena za sprječavanje pranja novca obavijeste svoje hrvatske kolege da Emil Tedeschi utajuje poreze hrvatskoj državi plaćajući račune na nepostojeću tvrtku u Austriji, čime je hrvatski državni proračun oštećen za milijune kuna, a DORH više od deset godina ništa ne poduzme o tom pitanju, onda to jest pogodovanje i kršenje zakona, onda to jest zaštita korupcije, i time dokazano u Hrvatskoj ne postoji vladavina prava.

Ako ministar financija Zdravko Marić u Hrvatskom saboru izjavi da nije upoznat s radom Agrokora, a naknadno se sazna da je prije i poslije te izjave odlazio kod Ivice Todorića, onda je to obmanjivanje hrvatskog parlamenta. Kad se uz to doda da je navedeni gospodin u Agrokoru bio izvršni direktor za Strategiju i tržište kapitala, te da je međunarodna financijska agencija Moodys javno dokumentirala da je Agrokor falsificirao bilance, što je prema međunarodnim financijskim pravilima teško kazneno djelo, onda se postavlja logično pitanje – kako je Zdravko Marić ministar financija, i zašto nije odgovarao za to kazneno djelo falsificiranja bilance?

Gospodine Plenkoviću, da u Hrvatskoj vlada nepravda i da se zakoni primjenjuju selektivno vidi ogromna većina hrvatskih građana, a u vladavinu prava ne vjeruju ni lektori korumpiranih hrvatskih medija, pa čak ni zaposlenici Vlade kojom Vi predsjedate.

Tezi da se u Hrvatskoj zakoni primjenjuju na sve jednako ne vjeruje gotovo nitko od hrvatskih građana!

Primjena zakona, to jest, izrugivanje zakona u Hrvatskoj poprima groteskne okvire. Dovoljno je pogledati proces protiv bivšeg premijera Sanadera, gdje u jednom slučaju sud naručuje nekoliko različitih vještačenja oko jednog objekta, a u svim postupcima gotovo svi ključni svjedoci su višekratno mijenjali svoje iskaze koje su dali pod prisegom.

Nitko od tih koji su mijenjali iskaze pod prisegom nije optužen za krivokletstvo, a znamo da je to kazneno djelo. Jedina dva u javnosti poznata slučaja navodnog krivokletstva, koja je DORH pokrenuo, su slučajevi Luke Modrića i Dejana Lovrena, i to u jeku Svjetskog nogometnog prvenstva. Tko razuman može opravdati ovakve zlouporabe i nelogičnosti hrvatskih sudova?!

Gospodine Plenkoviću, uvjerena sam da ste i Vi svjesni da se u Hrvatskoj zakoni ne primjenjuju jednako na sve, te da je pravosuđe do te mjere nefunkcionalno, ovisno i korumpirano, da je njegova uloga isključivo opsluživati i servisirati moćne strukture i samoga sebe.

Zadržavanje ovog postojećeg stanja je sigurni put u razgradnju i nazadovanje hrvatske države i njezinih građana. Jer država u kojoj se zakoni ne primjenjuju, a pravosuđe ne funkcionira, je kao automobil bez motora. On ima oblik automobila, ali ne služi svrsi i ne može voziti. Osnovni preduvjet za bilo kakav društveni napredak u Hrvatskoj je promjena u području pravosuđa, to jest, izmjena zakonodavstva u segmentu pravosuđa iz koje će proizaći i personalne promjene u istom.

Zašto bi tajnica koja se zapošljava u nekom ministarstvu prolazila sigurnosnu provjeru, a jednom sucu se ne utvrđuje legalnost njegove imovine, to jest, razmjer prihoda i imovine?

A evo Vam primjera da kad se doista želi štititi pravni poredak i interes građana, da se to doista i može. Bavarska vlada je 2016. uvela obligatornu provjeru pravosudnih dužnosnika pri zapošljavanju, i to od strane službe za zaštitu ustavnog poretka (to bi bila naša SOA). Obrazloženje bavarskog ministra pravosuđa Winfrieda Bausbacka je bilo kako se na taj način štiti vjerodostojnost sudačke dužnosti te jača povjerenje građana u pravni poredak.

Vi kao čelni čovjek izvršne vlasti s parlamentarnom većinom imate legalne, demokratske mehanizme za pokretanje postupka opoziva čelne osobe i DORH-a, ali i čelnog čovjeka Vrhovnog suda. Isto tako, potpuno legitimno i ispravno bi bilo putem tzv. poreznog USKOK-a izvršiti provjeru svih pravosudnih dužnosnika na legalnost njihove imovine. Jer kao što znamo osoba upletena u korupciju je ucjenjiva i time nema Ustavom propisanu neovisnost djelovanja.

Ovom prigodom apeliram na Vas da razmotrite ove moje argumente i budete svjesni osobne odgovornosti za silnu nepravdu koju doživljavaju hrvatski građani zbog nefunkcioniranja pravnog poretka. Budite svjesni da je hrvatskim građanima dozlogrdilo biti građanima drugoga reda, koji bespogovorno moraju trpjeti sve društvene nepravde i plaćati najviše poreze u Europi, a pritom biti nemoćni konzumirati ona prava koja im pripadaju kao i svim drugim narodima Europske unije.

S poštovanjem,
Karolina Vidović Krišto
Zastupnica

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
56 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
... ....
Gost
... ....
15 dana prije

Ne znam sto kaže medicina, je li možda anemija povezana sa kasnijom pojavom autizma.

DŠ...
Gost
DŠ...
14 dana prije
Reply to  ... ....

Odlično sročeno pismo gospođe KVK.

pepljuga
Gost
pepljuga
15 dana prije

Karolina Bog vam dao snage i volje da bar malo pomognete ovoj napacenoj jadnoj nam lijepoj nasoj domovini kojoj dusu cupaju kao najveci neprijatelji ova zlom zatrovana izopacena prokleto novca gladna “vlada”
Molim za vas Karolina 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Savonarola
Gost
Savonarola
15 dana prije
Reply to  pepljuga

Sam Bog i biskup Kosis su je poslali da spasi Hrvatsku.

noman
Gost
noman
15 dana prije
Reply to  pepljuga

Osnovno pitanje: ima li Facebook pravo cenzurirati? Neki kažu da ima pravo raditi što hoće, i kome se ne sviđa, neka otvori svoju platformu.

noman
Gost
noman
15 dana prije
Reply to  noman

Ja stvarno nekada lupam gluposti sory.

SULE
Gost
SULE
15 dana prije
Reply to  noman

Napokon priznas da si obicna budala.

noman
Gost
noman
15 dana prije
Reply to  noman

Ovo prethodno je napisao bolesni islamist koji je otuđio nick.

Mat
Gost
Mat
15 dana prije
Reply to  pepljuga

Moli se bogu,od ove pomoci….NEMA.

TRN
Gost
TRN
15 dana prije

“Lunja” ih izdresira, sad mogu svi u ženidbu kod “komšija” u Ameriku!

Ive
Gost
Ive
15 dana prije

Gdje Krišto, kako se usuđuje te dotičnoga nazvati poštovanim gospodinom, kada on nije ni poštovan a još manje je gospodin. Dotični kako ga ja imenujem je von Anemic, dvoglavnik šuplje i prazne glave, prije njega je u Hrvatskoj bio jedan poglavnik i oba imaju iste inicijale A.P. i oba su dva slatkoriječiva u obećanjima, ali su oba isto tako diktatori u svom stilu vladanja, oba su kriminalci koji su zalutali i na prevaru kao nesposobni došli na čelno mjesto u državi Hrvatskoj. Puno primjerenije bi bilo da ga nazovete velikim seronjom, kao individulca koji je svojim sranjima kontaminirao cijelu Hrvatsku.

Suzy
Gost
Suzy
15 dana prije
Reply to  Ive

Plenković je nitko i ništa

Gastarbajter
Gost
Gastarbajter
15 dana prije

Mrtvo slovo na papiru.
Tako se ne mijenjaju stvari!

Hmmm da
Gost
Hmmm da
15 dana prije
Reply to  Gastarbajter

Ajde, slušamo!

Mali Mujica
Gost
Mali Mujica
15 dana prije

Jeli izraz poštovanja prema ovom lopovu, diktatoru, nikogoviću, kada mu narod Hrvatski psuje sve živo i mrtvo, često mu se u tim porukama spomene mame lekarke i oca profestura. Ili je on ponosan na te i takve poruke.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
15 dana prije

sve u redu, samo je ovo totalna iluzija da je u zapadnim državama, koje nisu imale komunizam, pravosuđe bolje od našega. bez obzira, koliko sam i ja osobno protivnik i kritičar komunizma, i zna se da u svim političkim kadrovima ima još sinova i kćeri starih strukura, ali to sa korumpiranim pravosuđem, nema veze sa komunizmom. Ne, pravosuđe u zapadnim državam je isto tako loše i pod kontrolom kao i naše. Nema tu nikakve razlike. Tu i tamo na manjim, lokalnim razinama, katkad se pojave hrabri suci i sudovi, koji se usude donijeti presude protiv gospodara. Kao upravni sud u Weimaru u Njemačkoj, koji je u siječnju uvažio tužbu jednog čovjeka, koji je zajedno sa drugima osobama u travnju 2020. bio optužen da krši mjere lokdauna. Jer su on i te druge osobe tada održali rođendansku feštu, koju je policija prekinula i oparila ih novačanim kaznama. Jedan od njih je tužio zbig toga sudu i sud u Weimaru je uvažio njegobu tužbu i u obrazloženju faktički proglasio mjere pandemije ništavnima. Sud je u obrazloženju rekao da nikada nije postojala opasnost od epidemije, da se puno toga bazira na lažnim podatcima i da je pravo građana na slobodnoi kretanje temeljno pravo u koje… Pročitaj više »

pera lozac
Gost
pera lozac
15 dana prije
Reply to  ledeno doba

Potpisujem.

TIKTAKTIKATAKATAK
Gost
TIKTAKTIKATAKATAK
15 dana prije

Zoran Šprajc se dotakne svih ovih stvari, samo bude duhovit,nacija se barem nasmije -od njega i neka korist.

Crni Golf 4 vrata
Gost
Crni Golf 4 vrata
14 dana prije

Taj Jovanović se “dotakne” samo onoliko koliko mu gore spomenuti dopuste kao “seoskom bubnjaru” što on u sto postotku i je od glave do pete. Tipični boljševički primitivac “plitkoga uma” i ograničenih pogleda na svijet i kao takav, “savršena i potrebna seoska luda”. Da se oni poput njega zabavljaju na dnevnoj bazi i da im se dade “dnevni obrok” primitivizma, gluposti i “narodnog veselja”.

Savonarola
Gost
Savonarola
15 dana prije

Pišem pismo tinta mi se proli..

Slonica
Gost
Slonica
15 dana prije
Reply to  Savonarola

Sto je muškarac bez brkova?

Hmmm da
Gost
Hmmm da
15 dana prije

Nakon Pernara jedina u novom sazivu sabora koja govori ono o čemu se kolege dizači ruku boje razmišljati. Dakle, jedina koja pošteno zaradi svoju plaću.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
15 dana prije
Reply to  Hmmm da

Da. I zato ju kao i Pernara ismijavaju i ridikuliziraju. Jer “ozbiljan” političar nikad ne naziva stvari pravim imenom, nikada se ozbiljnije ne suprotstavlja vladajućim klikama, nikada ne govori jasnim svakodnevnim rječnikom nego koristi uglavnom isprazne frazetine političkog novogovora koje nemaju nikakvo značenje. “Ozbiljan” ili zastupnik političar uglavnom šuti, a kad progovori govori dugo i ne kaže ništa. Da ne bi imao problema on uglavnom ni ne dolazi na posao, osim kad treba podići ručicu i neovisno, po savjesti i po volji birača koji su ga izabrali izglasati ono što mu se kaže “s više instance”.

“Ozbiljan” saborski zastupnik bez pogovora sluša predsjedavajućeg, ne pravi probleme oko nošenja maski naprimjer, nikad ne postavlja pitanja koja bi nekog od kolega ili dužnosnika mogla dovesti u neugodnu situaciju. “Ozbiljan” političar i saborski zastupnik nikad lopovluk ne naziva lopovlukom, kriminalca kriminalcem, a izdaju izdajom. To rade samo besprizorni ridikuli po kojima onda mi uredno sa naše promatračnice pljuckamo i sprdamo im se. Naravno kad nismo zauzeti cmizdrenjem i kukanjem kako nas vlast seksa u mozak.

comment image

alterego
Gost
alterego
15 dana prije
Reply to  Stara kuka

Zelite li promjenu rijesenje je komunisticko drustvo.
Sve ostalo je palamudjenje i naprdjivanje.

Crni Golf 4 vrata
Gost
Crni Golf 4 vrata
13 dana prije
Reply to  alterego

HA HA HA HA…. Misliš na onaj komuna-izam (sekta-izam), koji je stvoren u krvi i raspao se u još većoj krvi? Dakle, ti za rješenje problema nudiš ono što je stvorilo mnogo problema? Sjedi, evo ti pet ispod nule.. 😁..

Slonica
Gost
Slonica
15 dana prije
Reply to  Stara kuka

Ovaj desni liči na Gargamela, lijevi baca na Luku Bebića

Kera Kokot
Gost
Kera Kokot
14 dana prije
Reply to  Stara kuka

Bravo!

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
15 dana prije
Reply to  Hmmm da

Daleko sam od Pernarovog obožavatelja, ali kad se sjetim kako je non-stop upozoravao da je dug neotplativ i bio ridikuliziran bez prestanka. I evo, par godina kasnije, Great reset za prekrajanje dugova u nešto drugo, jer je postojeći ekonomski model došao do kraja.
Pohvala gđi Krišto na forsiranju bitnih tema koje se prešućuju i neka što prije osnuje svoju stranku!

alterego
Gost
alterego
15 dana prije
Reply to  Blade Gunner

Kristo je opozicija Pernaru.
Kristo kritikuje hdz ZATO STO TAKO DOBIVA POLITICKE POENE, a ne zato ste u drzavi ne valja mnogo toga.

Vifukare
Gost
Vifukare
15 dana prije

Gospodja Vidovic vjerojatno ovim pismom premjeru se pokusava dodvoriti odredjenom broju naivaca koji bi je eventualno opet birali u hrvatski Sabor.Notorna je cinjenica da se u hrvatskoj pljacka na svim nivoima pocevsi od cistacice koja za doma odnese koje sredstvo za ciscenje,sluzbebika koji nose olovka,spajalice i kopirni papir,radnika koji odnose sto god mogu sa svog radnog mjesta,pa naravno visih sluzbenika i politicara koji ne odnose nego dogovorom sa strankama dobivaju procenat ili dio nekog ugovorenog posla bilo na lokalnoj ili drzavnoj razini.Naivno je vjerovat da se Plenkovicu ne isplacuje dio takovih provizija i slicno,ali nikako da cujemo pitanje premjeru “koliki je vas dio u navedenom poslu” ?U zadnji 20 tak godina toliko je bilo pljacke,a kad razmisljate o tome onda vidite da je Sanader jedini koji je donekle odgovarao i nesto je kaznjen za korupciju i vjecno je pitanje zasto je samo on bar ponesto odgovarao i razvlace ga i dan danas po sudovima,a od svih ostalih koji su bili u istraznom zatvoru od mjesec pa do sest mjeseci jos se nitko nije pojavio na sudu niti je zapoceo bilo kakav proces.Namece se pitanje zasto i je li moguce da je svatko od njih nakon istraznog zatvora platio dio onima… Pročitaj više »

branimir zrilić
Gost
branimir zrilić
15 dana prije

Ni na kraj pameti mi nije braniti naše pravosuđe ali takva adoracija francuskog(EU)od strane epistolarke mi je čudna pa i smiješna.Pogotovo ako ga sagledamo danas u vrijeme ovog novonormalnog stanja.Diljem svijeta se budi novi METO pokret u kojem se brojni celebritiji obračaju i podnose tužbe protiv svojih seksualnih zlostavljača,uznemiritelja.Predsjednik te pravno uređene Francuske bi mogao svojim primjerom pridonijet samopouzdanju tih brojnih žrtava pa tužiti vlastitu suprugu koja je zloupotrijebila svoj službeni položaj i zavela svog maloljetnog učenika.Radi zaštite žrtve neka ne navodi ime zavedenog ,obmanjenog učenika.Ta ista Francuska je prije par godina donijela zakone kojima se zabranjuje nošenje nekih vjerskih obilježja kojima se prekriva dio lica ili tjela.Danas u vrijeme ove KOVIDi histerije i proizišla KOVIDi kulta se zabranjuje skidanje oblježja kojim se prikriva lica kako vjernicima novog kulta tako i onima koji su prisiljeni ih nositi .Novo normalna teokracija.

Mat
Gost
Mat
15 dana prije

Nova zamka duboke drzave,uoblicena u liku…..vidovic-kristo.

pera lozac
Gost
pera lozac
15 dana prije
Reply to  Mat

Hoce i ona komad torte.

Tamtam
Gost
Tamtam
15 dana prije

Sve tocno! To u najmanju ruku pokazuje da hrvatsku zbilju ni teskim desnicarima nije tesko prepoznati. Samo….. nisam siguran da ce nam oni donijeti nesto bolje!?

pirat sa kariba
Gost
pirat sa kariba
15 dana prije

zar ste svi`toliko naivni da Plenkovic ne zna kolike su lopine i kriminalcu u njegovoj bandi ? Sve zataskavaju a on je prvi taj koji zataskava , samo je dovoljno mudar da sakrije imetak za razliku od ostalih

piždro
Gost
piždro
14 dana prije

Koja maskarada..

Kera Kokot
Gost
Kera Kokot
14 dana prije

Ne bacaj biserje pred lekarkinu svinju…

John Smith
Gost
John Smith
14 dana prije

Satira

Perun
Gost
Perun
14 dana prije

što Miroslav škoro misli o ovoj,, guski iz magle” i sta bi rekao na ovaj
naruceni PR pamflet (citaj obrazloženje bavarskog ministra pravosuđa)…To se gospodjica
Vidovic Kristo KaRolina dodvorava i ulizuje biracima ….Neka Vrati mandat ionako ga je dobila uz manipulacije dijelova birackog tijela (citaj donjih extremiteta birackog tijela) uz svesrdnu pomoc naivnog Miroslava Skore.
..P.S Evo jedna pjesma za Vidovic Kristinu Kristo..
Ovaj Ples Dame Biraju…
ovaj ples dame biraju
one to inace bolje znaju
bez dileme
biras mene

pocnimo bez veze
i reci tom tvom da zaveze
opusti se
pridji blize

sad vec kasno je
ali da mi je
bar jednom
bar jednom
proci suncanom stranom

uvijek me nervira
kad neka tako lijepa zena
voda kretena

oprezno da necuje on
sapuces mi na uho
adresu i telefon

kao sav fini svijet
slazi mu da ides u toalet
i eto to je to

nista posebno
al meni je vec pomalo dosadno
da radim ono
ono

naravno sad kasno je
ali bar jednom da mi je
bar jednom
proci suncanom stranom

Volim Vas
Gost
Volim Vas
13 dana prije

Hvala Karolina,
izvrsno sroceno, ostaje samo vidjeti dali iz ovoga moze nesto pozitivno proizaci.
Naime, vise je nego ocito da su premijer i ostala mu svita obicni psihopati, ne vidim ni jedan scenarij gde bi oni napravili nesto moralno sami od sebe, jer opet, znamo da psihopati to nerade, to su ljudi bez empatije.

Osobno mislim da je vrijeme za jedan fini GRADJANSKI NEPOSLUH. Ghandi style!! Mir i ne nasilje uz apsolutni neposluh.
Pa nemogu nas sve strpat u zatvor.. 😉

niki
Gost
niki
13 dana prije

Pismo je pogrešno adresirano na Plenovića umjesto na narod.Jedino narod adekvatnim alatima možeudbaše i njihove potomke protjerati.No svi pomalo lažu kradu u varaju pa ništa od toga.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
13 dana prije

“Hrvatsko pravosuđe prožeto je starim komunističkim strukturama, korupcijom i nepotizmom”

A, ne, ne. NE.

Prvo što su “demokratske” vlasti napravile bila je velika i detaljna LUSTRACIJA sudaca.
Nije teško pogoditi zašto.

Josip
Gost
Josip
8 dana prije

Molio bih sve koji ovo čitaju da izađu na izbore i daju svoj vlastiti doprinos da se konačno riješimo ovoga zla,koje traje već 30-tak godina..!!!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik