Plan za oporezivanje nevakcinisanih je odbačen kako bi se izbjegao „bijesni“ odgovor

Francois Legault
13 komentara

Premijer Kvebeka rekao je da će kontroverzni plan samo dodatno podijeliti Kanađane.

Kanadska provincija Kvebek promijenila je kurs o posebnom zdravstvenom porezu koji je predložen za stanovnike koji odbiju da prime vakcinu protiv Covida-19, a regionalna vlada kaže da bi ta ideja samo odvratila one koji su skeptični prema vakcinama.

„Moram da se pobrinem da zaštitim zdravlje Kvebekčana, ali takođe moram da zaštitim mir u našem društvu“, rekao je premijer Kvebeka Francois Legault novinarima u utorak. „U posljednjoj sedmici ili tako nešto došlo je do povećanja reakcije ljudi.”

Dok je pokrajinski ministar zdravlja rekao da je u Kvebeku došlo do porasta vakcinacije nakon što je poreski plan predstavljen sredinom januara, premijer je rekao: „Razumijem da ovo dijeli Kvebekčane, a upravo sada moramo da gradimo mostove.“

„Ljuti su više nego ikad. Ne volim da vidim da su Kvebekčani podijeljeni kao sada.“

Predloženi „zdravstveni doprinos“ bi kažnjavao nevakcinisane stanovnike sa između 50 i 100 dolara, pri čemu je Legault u početku rekao da politika ima za cilj da „ljudima koji odluče da se ne vakcinišu kaže da će to morati da plate“ i nadoknade za „žrtve“ koje podnosi ostalo stanovništvo.

Do danas, oko 84 % onih koji ispunjavaju uslove u Kvebeku smatra se potpuno vakcinisanim, što je nešto iznad nacionalnog prosjeka.

Provincija Ontario – najmnogoljudnija Kanadska provincija ispred Kvebeka – ranije se odlučila protiv sličnog poreza, tvrdeći da je politika neopravdano “kaznena”. Premijer Dag Ford rekao je da će njegova administracija „usvojiti drugačiji pristup“, iako je ipak molio stanovnike da prime vakcinu.

Odluka Kvebeka da ukine kaznu dolazi usred velikog sukoba oko vakcine na kanadskoj granici, gdje su se vozači kamiona okupili da protestuju protiv obavezne vakcinacije u Kanadi i SAD posljednjih dana. Na jednom dijelu granice u Couttsu u Alberti, navodno je bilo blokirano oko 100 kamiona, stvarajući miljama dug zastoj na autoputu 15 u Montani. Vlada Alberte je protest proglasila „značajnom neprijatnošću“ koja „mora odmah da se okonča“, dok je policija proglasila okupljanje nezakonitim i obećala da će preduzeti mjere da ga zaustavi ranije u utorak.

Kanadska prestonica Otava takođe je pogođena značajnim protestima, sa hiljadama koji su se pridružili „Konvoju slobode“ da bi osporili naredbe tokom vikenda, što je navodno primoralo premijera Justina Trudeau da se sakrije iz bezbjednosnih razloga.

Francois LegaultkanadaNevakcinisanioporezivanjequebec
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Toxic_Zombie
2 godine prije

Ursula se privatno dopisivala SMSovima sa direktorom Pfizera…ma nije! Izbrisala je poruke.

2 godine prije

Prvo rade sve da unesu podijelu u društvo a onda se malo povlače jer imaju razumijevanja za društvo.ovakav način upravljanja situacijom se uči,nije to slučajnost.hvala.

Red Dog
2 godine prije

Ko je tipicni antivaxxer?
Psihopata.
Ko je sklon nasilju?
Psihopata.

abc
2 godine prije

Povuču se eto samo toliko, da se ljutina naroda smiri, a posle opet teraju svoju zločinačku agendu dalje.

Max
2 godine prije

Ne daju se,

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Trudeau: Assad mora otići…
Assad: Trudeau mora otići!

P.S.
Jel’ nešto bilo na zastavi Kanade da je prekrivena listom?

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Gradonačelnik Ottawe je pozvao je neke tvrtke za vuču i zamolio ih da počnu vući kamione iz grada…
Rekli su mu: “Imamo Covid.”

Jimmy
2 godine prije

Trebao je zaprijetiti građanima da svaki put kad neko ne plati taj zdravstveni porez, malo korone se proširi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI