Plenković odabire isključivo suradnike koji su dubiozni i skloni korupciji

Plenković i dolari

Plenkovićevi mediji sinkronizirano ovih dana testiraju javnost najavama novih ministara. Jedan od najavljenih je i izvjesni Davor Filipović, svojedobno gradonačelnički kandidat HDZ-a za Zagreb, s osvojenom jednoznamenkastom biračkom potporom.

Logika Plenkovića (ali ne samo njega, nego cijelog političkog establišmenta) vrlo je jasna: racionalnost i razum u tom mentalnom sklopu nepoznate su kategorije, a odgovornost pogotovo – dapače, ona je opasan presedan koji valja isključiti u svakom pogledu.

Jer, taj Filipović predsjednik je NO Hrvatskih šuma već petu godinu. A za te Hrvatske šume veže se niz afera. Dovoljno je spomenuti aferu u koju je upleten osobni prijatelj tog Filipovića, točnije, brat Drage Prgometa, kojemu su Hrvatske šume iznajmile 136 apartmane na najboljim pozicijama na Jadranu. Kad se obračuna mjesečna najamnina po apartmanu dođe se do 1000 kuna – mjesečno. Uz to su Hrvatske šume dužne održavati te apartmane. Istina je da je taj ugovor potpisan od strane SDP-ovog direktora 2014., ali je isto istina da Hrvatske šume tako šlampavo vode spor protiv te tvrtke da je jasno kako je riječ o pogodovanju, s jasnom posljedicom štete za hrvatsku državu.

I ono što stalno ponavljam – državna imovina se daje u bescjenje kako bi se dubiozne, korumpirane strukture besramno bogatile, a građani i dalje osiromašivali.

Je li taj Filipović donio ikakvu kvalitetu Hrvatskim šumama zadnjih 5 godina predsjednikovanja u Nadzornim odborom? Nije. Je li kao koalicijski partner Milana Bandića digao glas protiv Milana Bandića? Nije.

Što je Plenković napravio s čovjekom s takvim rezultatima? On ga je nedavno nagradio, te ga imenovao u Nadzorni odbor INE. A sada najavljuje da će postati ministar gospodarstva.

Nitko u Hrvatskoj ne smije imati iluziju da društvo, kakvo je današnje u Hrvatskoj, u kojemu odgovornost za učinjeno i izrečeno ne postoji, a zakoni za jednu skupinu ljudi uopće ne vrijede, može napraviti pozitivan iskorak.

Promjena na bolje može se dogoditi isključivo beskompromisnom i jednakom primjenom zakona, tj., funkcionalnom vladavinom prava, koju hrvatski Ustav jamči i koju jamči Ugovor o Europskoj uniji, a koja odgovara ogromnoj većini hrvatskih građana – jedino kome ne odgovara jesu današnje vladajuće strukture.

I doista, nema racionalnog razloga koji bi nas natjerao da se pomirimo s današnjim stanjem. Dužni smo urediti današnju Hrvatsku, kako zbog žrtava koje su pale za Hrvatsku, tako i zbog naše djece. A Plenković i njegovi korupcionaški pobočnici dobit će zakonski tretman kakav zaslužuju.

andrej plenkovićDavor Filipovićhrvatska
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

sto veci kriminalac ,, to je bolji i atraktivniji kadar za pljenkijev adezej

Toni
2 godine prije

Stara udbaška mantra; “Jbš čovjeka bez dosjea (ili bar afera)”. Ne možeš ga ucjenjivati, (držati mu j.ja u šrafštoku i povremeno malo stisnuti).

Ivan
2 godine prije

To je tipična osobina diktatora. Oko sebe okupiti samo slijepe poslušnike. Uostalom i on je takav.

nekoime
2 godine prije

Tako ga je tata učio, poštene ne možeš ucjenjivati.

tuf
2 godine prije

On samo kopira modus operandi svojih nadređenih na lokalnoj razini. Jer možete biti sigurni da nema slučajnosti kada von der Layen biva izabranom za predsjednicu Europske komisije korupcijskim aferama unatoč (a nastavile su se gomilati i tijekom predsjedanja). Time se u današnje vrijeme osigurava odanost, poslušnost. Korumpirani dužnosnik o kojemu postoje zabilješke u maloj knjižici Broja Jedan svakako neće promoliti glavu sa svojim idejama koje odstupaju od glavne struje. Može ponešto reći tek kada bude ‘bivši’.
Prisjetimo se da su na korupciji pali Barroso (bivši predsjednik EK), Sarkozy, Chirac… te da su poslušnici poput Đukanovića tek na listi za odstrel. Plenkoviću se također bude u nekom trenutku spakiralo, kada obavi svoje radne naloge.

Tupko Glupko
2 godine prije

Plenković je skoro šest godina premijer. To je jako puno vremena da se neke stvari izmijene. Trading Economics radi Corruption Index za sve europske države (lako pronađete pomoću web-tražilice). Od onih 27 koje su u EU, iza nas su trenutno tek Bugarska i Rumunjska, a dijelimo mjesto sa – Bjelorusijom. Na službenim stranicama Europske unije (upišite u web-tražilicu “Facts and figures on life in the European Union”) uočit ćete da je od 27 EU država po kupovnoj moći građana Hrvatska pretposljednja. Iza nas je samo Bugarska. Baš ništa nabolje što se tiče njegove vladavine skoro šest godina. Po istupima Karoline Vidović Krišto u Saboru, vidimo da ima golemih afera koje se javno prozivaju, ali se ne rješavaju. Plenković ni sam valjda ne zna broj koliko je ministara smijenio u svojih šest godina. Njegovi “istančani radari” u njihovom odabiru nikako ne rade. Po tome će ostati najviše upamćen. Zatim po svojoj… Čitaj više »

Iva Bg
2 godine prije

Da li Plenković, Vučić i svi drugi uopšte biraju sami ili im preporučuju saradnike? Mislim da je ovo drugo.

Sve dok rade šta se od njih traži, imaju odrešene ruke da u svojim zemljama kradu do mile volje.

Lucija, prva
2 godine prije

Sve to mi znamo.
Bitna je stvar što se konkretno poduzima?
Tko je podnio prijavu sa dokazima?

U sadašnjoj situaciji prioritet su dvije stvari:
1.) proljetna SJETVA, projekcija za iduću godinu.
Ima koga tko zna izračun kalkulacija?
2.) troškovnik kovid krize: izdaci za testove + troškovi za CJEPIVA. Kako se to odražava na raspoloživa sredstva u zdravstvu?
Hoće li itko postaviti koje relevantno pitanje u Saboru?
Ovakvi parlamenti ne trebaju nikome.

Btw, tko se bunio kada je Hasanbegović ušao u Odbor INE?
A znamo što je potpisao.

Max
2 godine prije

Lijeo pozdrav gospođo Krišto . Neupitno točno.

Tim Kunić
2 godine prije

Samo najgore od najgoreg, nije li Plenković došao na vlast po istom ključu?

2 godine prije

bilo bi lijepo da gospodja vidović krišto nekad napomene u parlamentu planove o velikom resetu i cinjenicu da su nam spremili neimastinu u stilu-nish necemo imati i biti cemo sretni.ako joj dozvole govoriti o tome,naravno.hvala.

Lenko
2 godine prije

Slijepci vode slijepce.

łedeno doba
2 godine prije

Prof. Sunić: Parlamentarna demokracija, tj. demokratura, stvorena je na korupciji i nepotizmu Nije nimalo točno svaljivati krivicu samo na izvjesne Horvate, Žalce, Rimce, itd. Liberalno-kapitalistički sistem, tj. parlamentarna demokracija, odnosno demokratura, stvorena je na korupciji i nepotizmu. Odbiti biti dio Liberalnog Sustava – znači biti proglašen „ ludim“ i “neposobnim“. O tom su pisali brojni autori u 20. st. Bilo da je riječ o HDZ-SDP-u ili o „oporbenim“ desnim strankama DP i njenim „desničarskim“ privjescima – svi su oni dio globalnog koruptivnog Liberalnog Sistema. Netko će se prodati za Rolex ili za sinekovu sinekuru, netko za BMW — a netko samo za ilegalnu skupu vilu na moru. Događaji u Hrvatskoj samo su zadnji stadij u parodiji zvanoj „slobodna Hrvatska“ – za koju je stradalo masa Hrvata od 1941. do danas. U liberalizmu ništa više nema svoju vrijednosti – ali sve ima svoju cijenu. (Čitajte klasike, kritičare Liberalnog Sustava) piše politolog,… Čitaj više »

Davko
2 godine prije

A kako bih drugčije ostvarivao svoje zlonamjerne planove

Davko
2 godine prije

Lijep pozdrav gđo Krišto

Boba Lazarević
2 godine prije

Karolina i Kata su rijetki glasovi otpora u Saboru. Nisu savršene i nemoguće je u svemu složiti se s ijednom od njih, ali boljih nema. Pitam se samo radi li se o simboličnim glasovima, tako da u očima javnosti izgleda kao pluralizam, ili je otpor autentičan.

Sardelino
2 godine prije

Linija hijerarhijskog uspinjanja po HDZ ljestvici ujedno je i linija korupcije.
Da bi uspio u HDZ moraš biti spreman za korupciju u oba smjera. Biti spreman da korumpiraš druge i da te drugi korumpiraju.
Tako da Plenković u svom kadrovskom bazenu nema čovjeka a da nije korumpiran.
Poštenog čovjeka ne može niti svijećom pronaći.

Brzipuz
2 godine prije

Čemu čuđenje ? Kao da ste zaboravili Borg grupu koju je on instalirao.

Sve samo HDZ NE
2 godine prije

Lopov lopova voli, pa i stranka im je lopovska, zabraniti im stranku i političko djelovanje vrhuške, pa će cijeloj Hrvatskoj biti bolje.

niki
2 godine prije

Bitno je da svaki kandidat bude intelektualno inferioran kako ne bi ugrožavao nisku razinu premijera google poliglota.

Sve samo HDZ NE
2 godine prije

Ima li barem jedan član ZLOČINAČKOG HDZ-a a da nije korumpirani ZLOČINAC?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI