Pokrenuta peticija koja UN poziva da istraži policijsku represiju protiv Žutih prsluka

Kampanja protiv nasilja
15 komentara

Citirajući izjavu filozofa i bivšeg ministra Luca Ferrya, koji je pozvao policiju i žandarmeriju da puca na prosvjednike, a predsjednika Emmanuela Macrona da na ulice pošalje vojsku, na internetskoj stranici Change.org je stvorena peticija kojom se od Ujedinjenih naroda traži da osnuje posebno međunarodno povjerenstvo i pokrene istragu o policijskom nasilju protiv Žutih prsluka.

Peticija koja je pokrenuta na web stranici Change.org poziva UN da pokrene istragu o policijskom nasilju tijekom demonstracija Žutog prsluka, “koje je rezultiralo ozbiljnim fizičkim i psihičkim ozljedama”.

“Naše demonstracije su pod velikom napetošću. Zabrinjavajuće je širenje uhićenja i ozljeda povezanih s policijskim nasiljem“, navodi se u tekstu žalbe.

Autori su vrlo zabrinuti zbog “pretjerane upotrebe sile od strane policije i žandarmerije tijekom njihovih okupljanja”.

Organizatori peticije se također pozivaju na nedavne izjave bivšeg ministra Luca Ferryja koji je pozivao na uporabu oružja tijekom demonstracija. Rekao da policiji treba dati pravo da otvara vatru na Žute prsluke i pozvao je na intervenciju vojske.

Za sada je peticija je prikupila više od 11 800 potpisa, od potrebnih 15 000.

Od početka demonstracija Žutih prsluka je policija koristila suzavac, omamljujuće i zvučne zaglušujuće granate i takozvane “obrambene lopte” (LBD). Tijekom djelovanja pokreta ti su meci ranili veliki broj prosvjednika, uključujući i jednog ozbiljno u glavu.

Peticija: Change.org

Francuska “Čin IX” – Revolucija ne posustaje

VIDEO – Snaga takozvane “obrambene lopte” (LBD) 

 

Žuti prsluci
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
5 godine prije

Od U N a?možeš misliti…

Milanče
5 godine prije

Za informaciju 26.1.krece organizacija zutih prsluka u Ceksoj-Pragu.Kao sto sma vec pisao,americka drzavna elita nastoji na sve nacine stvoriti haos u evropi.Pocelo sa Francuskom,zavrsiti ce sa Ceskom,sve su to dobro smislili.Ocekuju se prosvjedi velikih razmjera po Ceskoj,velikim mjestima.Koliko poznam cehe,previse tu ceha nece biti,najvise ce tu biti uvoznika sa strane,raznih stranih placenika,biti ce tu ukrajinaca itd..Vidjeti cemo kako ce to poceti,zavrsiti,redovito cu vas informirati o tome.Gdje radim,sve cu to moci pratiti s aprozora,to ce biti na Vaclavskem naměsti u smaom centru Praga gdje je puno turista itd..

nekoime
5 godine prije

Kada bi isto učinio Asad u Siriji, bilo bi raketiranja.

Emiliano Zapata
5 godine prije

Bolje da traze pomoc od NATOa. NATO voli ubijati predsjednike cim se u nekoj dalekoj zemlji punoj nafte, okupi sacica prosvijednika…

Crodaemon
5 godine prije

Uvest zabranu leta, zaštitit mirnu demokratsku oporbu i smjenit zlocinacki rezim.

Ime amatera
5 godine prije

Assad je mala beba za Macrona. Macron roka plinove i metke po svojima radnicima. Assad je gospodin. Da zuti prsluci zovu ruse u pomoč?

Fatih
5 godine prije

AH, TA DEMOKRATIJA……..ZAR SE NAROD TUCE??

Siniša
5 godine prije

Neka dodaju i Banja Luku…..represija državne mafije nad Policijom i narodom svojim!!!!

IVE iz pecalbe
5 godine prije

Francuska zapadna demokracija na dijelu i vidjelu.

nime
5 godine prije

izaberi bankara – plati dobre kamate.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI