Poljska: “Male zemlje juga Europe ne podupiru antiruske sankcije”

Poljska zastava
10 komentara

Novi poljski premijer Mateusz Moravetsky je izjavio kako sankcije protiv Rusije ne podupiru samo male zemlje u južnoj Europi.

“Sankcije EU protiv Rusije su se trebale produžiti “, rekao je novi poljski premijer Mateusz Moravetsky na sastanku s novinarima nakon summita u Bruxellesu.

“Rasprava koja je održana na temu sankcija pokazala je da svi, osim nekoliko manjih zemalja južne Europe, razumiju potrebu održavanja sankcija”, rekao je Moravetsky.

Poljski premijer nije htio otkriti koje su se zemlje tijekom sastanka iza zatvorenih vrata protivile produljenju antiruskih sankcija.

Međutim, valja napomenuti da su brojni političari, uključujući one na vlasti u Italiji, Grčkoj, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i nizu drugih zemalja EU, ranije govorilo protiv antiruskih sankcija. Istovremeno, unatoč retorici, predstavnici tih država i dalje glasaju za sankcije.

Prema poljskom premijeru, “sankcije EU nisu samo element pritiska na Rusiju”, nego i poruka da se Europska unija ne slaže s takozvanom “aneksijom Krima” i ratom u Ukrajini, te da insistira na provedbi Sporazuma iz Minska.

Podsjetimo da su tijekom summita u Bruxellesu čelnici EU odobrila još jedan nastavak ekonomskih sankcija protiv Rusije za razdoblje od šest mjeseci.

Mateusz MoravetskySankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alerik
6 godine prije

Do Ukrajine i nasilnog prevrata u njoj, kako bi zemlju novoustoličeni lideri odveli pod okrilje NATO-a i EU, ovi sa Zapada nisu imali razloga sumnjati da im plan neće proći. Rusija je trebala biti sklona prihvaćanju svršene stvari, bez snage za adekvatan odgovor. Trebalo je ostati samo na ruskom protivljenju…Zapad je previdio rusku reakciju u Gruziji kad je pokušana provedba istog plana. Mogli su i morali znati da im neće ići glatko. Ali željno razmišljanje često tjera i najsmjelije planere na greške. Zapravo je Rusija na slučaju Ukrajine prvi put nakon 1990 pokazala svoju snagu. Vrijeme koncilijantnosti Moskve, mrštenju Putina i trpljenju blata na ruskom licu kojeg su svih 20 godina ‘pobjednici’ sa Zapada nemilice bacali je došlo k svome kraju. NAkon aneksije Krima i otcjepljenja Donjecka, Donbasa, Zapad je ostao u raskoraku. Jedino što su trebali napraviti kako bi svoju agendu proveli do kraja je – podržati vojnu akciju… Čitaj više »

Laki Topalović
6 godine prije

Nije smio reći? Cipar, Slovenija, tko bi to mogao biti još? Hrvatska ? Sumnjam, Male zemlje?….

Crni žutokljunac
6 godine prije

Svi razumiju da moraju slušat,makar i na svoju štetu.Osim ovih par na jugu.

Andrej
6 godine prije

Odgovor zasto EU igra tako kako igra lezi u grafikonima na sljedecoj poveznici: http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/USA-EU_-_international_trade_and_investment_statistics#EU.E2.80.93US_position_in_world_trade Kada na trenutak zaboravimo tko sto govori, te se usredotocimo na “cash flow”, sve postaje jasno kao bijeli dan. EU zanima krimsko pitanje kao i mene mravinjaci na Madagaskaru, ali dirati u trgovinsku razmjenu sa USA u ovom trenutku znaci pucati sebi u nogu. Putin je posve pravilno shvatio, da je potrebno okrenuti se sebi, te prema istoku, ali ne zatvarati vrata Njemackoj, jer EU jest Njemacka. Ostatak EU je samo ukras oko pi**e. Stoga je danasnja geopoliticka situacija trenutno i jedina moguca jer je uskladjena sa trenutnim trgovinskim tokovima. Jedino sto male drzavice poput SLO i RH mogu uciniti, jest ponekad doviknuti iz polumraka igracima na balkonu “ej, vi gore – šaraj malo” (op. a. treba poznavati stari vic) Eh da, biti suveren znaci imati unutarnju ekonomiju koja moze kompenzirati vanjske turbulencije, ali hajde ti… Čitaj više »

Sarajevo
6 godine prije

Ako vec tamo niko ne poznaje sopstvenu istoriju, trebali bi se bar zainteresovati za geografiju i pogledati gdje se nalaze. Bit ce da su se poljaci zazelili dobrog “logoravanja” opet, a ovim kursem kojim idu ce ubrzo na vrata doma stavljati natpise “Arbeit macht frei” umjesto “Wesołych Świąt”

Vidoje Kakic
6 godine prije

Poljska malo zivnula ekonomski i ufurali se?

Ive
6 godine prije

Znadete li da u svakom Poljaku ima najmanje 10% zidovske krvi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI