Predsjednik Palestine dolazi u Moskvu na razgovore s Vladimirom Putinom

Mahmoud Abbas - Vladimir Putin
11 komentara

U predsjedničku rezidenciju u ruskom gradu Sočiju danas će doputovati palestinski predsjednik Mahmoud Abbas.

Dolazak palestinskog lidera je zakazan dva dana nakon telefonskog razgovora Vladimira Putina i premijera izraelskog režima Benjamina Netanyahua, za kojeg Kremlj u priopćenju uopće nije spomenuo obaranje izraelskog zrakoplova F-16 od strane sirijske protuzračne obrane.

Ruski predsjednik Vladimir Putin i palestinski čelnik Mahmoud Abbas na sastanku u Sočiju planiraju raspravljati o bliskoistočnom sukobu i aktualnim pitanjima suradnje, priopćila je služba za tisak Kremlja.

“Dvanaestog veljače će Vladimir Putin razgovarati s predsjednikom države Palestine Mahmoudom Abbasom, koji će u radnom posjetu posjetiti Rusiju. Očekuje se da će razmijeniti mišljenja o problemima sukoba na Bliskom istoku i razgovarati o aktualnim pitanjima rusko-palestinske suradnje u raznim područjima”, navodi se u priopćenju ureda za tisak Kremlja u najavi susreta.

Iako je susret bio zakazan u Sočiju, Putin je otkazao putovanje zbog pada putničkog zrakoplova An-148, ali nije odgodio sastanak s palestinskim vođom Mahmoudom Abbasom i on će se održati u Moskvi, izjavio je ruski predsjednički glasnogovornik Dmitrij Peskov.

“Zbog tragičnog događaja je predsjednik odlučio odgoditi sve zakazano za ponedjeljak i nastaviti raspored u glavnom gradu”, rekao je Peskov.

Objasnio je da je odluka donesena zbog eventualne potrebe za koordinacijom rada vladine komisije o padu zrakoplova.

“U poslijepodnevnim satima će se predsjednik sastati s čelnikom Palestine, Mahmoud Abbasom, koji neće letjeti u Sočiju, već u Moskvu”, dodao je Peskov

Podsjetimo da je navečer 10. veljače ruski predsjednik Vladimir Putin telefonom razgovarao s premijerom izraelskog režima Benjaminom Netanyahuom.

Na službenoj stranici Kremlja je izdano kratko priopćenje u kojem stoji kako je ruski predsjednik pozvao Izrael da se suzdrži od bilo kakvih akcija koje bi mogle dovesti do eskalacije napetosti u regiji.

“Razgovaralo se o situaciji zbog akcija izraelskih ratnih zrakoplova koji su proveli raketne napade na ciljeve u Siriji. Ruska strana je poručila da se izbjegavaju bilo kakvi koraci koji bi mogli dovesti do novog vala opasnosti za sve sukobe u regiji”, stoji u priopćenju Kremlja, koje nijednom riječju ne spominje oboreni izraelski F-16 od strane sirijske protuzračne obrane.

Mahmoud AbbasNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Treba vidjeti priopćenje, u najavi stoji Država Palestina, što nije slučajno

maus
6 godine prije

Rusija skuplja ljudstvo na svoju stranu aktivno radi na ujedinjenju Arapskog svijeta. Bitno je uociti da Izrael nije ni metka ispalio prema ISIL-u, dok svakodnevno raketira Sirijsku vojsku i saveznike na okupiranoj golanskoj visoravni. Cime se vidi postojanje koalicije Izrael-Saudi Arabia-US. i da je ISIL/Kalifat cist njihov proizvod okrenut protiv drzava u njihovom susjedstvu.

Alen
6 godine prije

Stvar je krupnija , rusija se namece kao politicki posrednik na bliskom istoku dok je istovremeno usa izbacena iz posrednistva…
Sada svi akteri idu u rusiju na posredovanje…. Jos jedan poraz imperije…

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

došao kupit pračke za oružane snage repunlike palestine? 🙂 daj im koju puškicu i raketicu da bar malo budu ravnopravni sa izraelcima 🙂

davor
6 godine prije

Rušenje aviona je bilo upozorenje belosvetske gamadi pa je odgodio čovjek letove za danas, pametan čovjek. Nikad Bibijevi pozivi ne prođu bez pratećeg sadržaja, kao i kad se prijetio Francuzima zbog načelnog sporazumnog priznavanja Palestine pa je nedugo iza toga se dogodio Charlie Hebdo

Ivo Lola
6 godine prije

Ništa od ovoga Rusija ne bi mogla postići bez moderniziranog GLONASS-a. GLONASS je Rusiju samo u 2010. godini koštao trećinu državnog proračuna. Dugo je SAD imao monopol na pogled iz svemira, a sad i Rusija, i Kina sa svojom inačicom, vidi i čuje sve šta poželi na svijetu i to u HD rezoluciji.

Tobia Quantrill
6 godine prije

konacno se sitija di bi zapravo treba u goste ako ne zeli vjecni status quo u palestini

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI