Predsjednik UEFA-e brani odluku u vezi s Bjelorusijom

Aleksander Ceferin
2 komentara

Aleksander Čeferin smatra da bi zabrana Bjelorusiji kvalifikacija za Euro 2024. bila ”malo populistički čin”

Šef UEFA-e Aleksander Čeferin ostao je pri odluci svoje organizacije, odnosno i dalje je protiv zabrane mogućnosti kvalificiranja Bjelorusiji za Europsko prvenstvo 2024. godine. Bjelorusija je u nedjelju u Frankfurtu smještena u Skupinu I kvalifikacija za Euro 2024., s Andorom, Izraelom, Kosovom, Rumunjskom i Švicarskom. Bjelorusija mora igrati ”domaće” utakmice izvan zemlje i bez gledatelja, ali osobe poput ministrice unutarnjih poslova zemlje domaćina Eura 2024. Njemačke, Nancy Faeser, zahtijevale su neka UEFA zabrani Bjelorusiji sudjelovanje u kvalifikacijama zbog sukoba s Ukrajinom; baš kao što se to dogodilo s Rusijom. Bjelorusija je saveznik Rusije u vojnoj operaciji u Ukrajini koja je u tijeku, a obje su zemlje bile predmet preporuke Međunarodnog olimpijskog odbora o zabrani nastupanja, do koje je došlo u veljači. Nakon toga, ruskim momčadima i reprezentaciji do daljnjega je zabranjen nastup u svim natjecanjima FIFA-e i UEFA-e.

No, tijekom govora kojeg je odradio srijedu za Bild u Njemačkoj, Čeferin je branio odluku svoje organizacije oko uključivanja Bjelorusije u kvalifikacije za UEFA-in četverogodišnji međunarodni nastup.

“Malo je populistički zahtijevati: ‘Izbacite sve van!’. Trenutačno ne vidimo razloga za to”, rekao je Čeferin.

“Ako se stvari promijene, sigurno ćemo reagirati. Političari bi trebali poštovati naš autoritet donošenja odluka. Također ne propovijedamo političarima i vladama što da rade”, dodao je. Čeferin je prethodno objasnio zabranu nastupe Rusije s Eura 2024. nakon što je UEFA potvrdila razvoj događaja.

“Ovo nije današnja odluka. Odluka o ruskim nacionalnim i klupskim momčadima i njihovoj suspenziji donesena je ”do daljnjega”, što znači da dok ne odlučimo drugačije, to ostaje na snazi”, rekao je Čeferin tijekom boravka na hrvatskom otoku Hvaru, nakon sastanka Izvršnog odbora UEFA-e.

“To znači da ne moramo donositi odluku kad god dođe do drugog natjecanja”, dodao je.

Europsko prvenstvo održat će se u 10 njemačkih gradova, u lipnju i srpnju 2024. godine. To će biti prvi put da Njemačka održava Europsko prvenstvo od 1988. godine. Bjelorusija svoju kvalifikacijsku kampanju za natjecanje počinje 25. ožujka sljedeće godine, kada će se suočiti sa Švicarskom.

Aleksander ČeferinBjelorusijaUEFA
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Roky
1 godina prije

Kako se samo ruski sportisti osjecaju, ubaceni su u tor nema zarada po EU nema kvalifikacija a sve neki razlog okupacije drugih slabijih od sebe .

Max
1 godina prije

Predsjednik UEFE je sluga moćnika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI