Krišto: “Predvodnica kriminalne skupine Borg, Martina Dalić, biti će nova predsjednica uprave Podravke”

Plenković - Dalić
179 komentara

Nakon što je predsjednik vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, na iznenađenje svih, na čelo Podravke postavio Martinu Dalić, oglasila se saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto. Oštrim riječima je upozorila premijera Plenković na hrvatsko blago koje je postalo plijen kriminalnih skupina.

Martina Dalić je već bila potpredsjednica Vlade Repubike Hrvatske. Tijekom svog mandata, Dalićka je bila primorana napustiti funkciju, jer su otkriveni e-mailovi koji dokazuju umješanost Dalićke i njenih bliskih kolega u donošenju krucijalnih odluka po Agrokor. Umjesto istrage i suđenja, danas je Dalička iznova postala osoba od “povjerenja” Andreja Plenkovića. Maske su definitivno pale i od danas Andrej Plenković više nije ozbiljan političar,  nego osoba koja će, kao i Ivo Sanader morati objasniti svoje motive pri donošenju pogubnih odluka za Republiku Hrvatsku.

Izlaganje saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto:

“Dame i gospodo, u Hrvatskoj smo suočeni s dramatičnim nepovjerenjem hrvatskih građana u državne institucije. Razlog takovog stanja jest, što je povjerenje u institucije moguće samo ako su pravila u društvu jednaka za sve, a to, naravno, podrazumijeva da se same državne institucije i njihovi predstavnici pridržavaju zakona. Upravo suprotno čine vladajuće elite.
U Hrvatskoj smo svjedoci svakodnevnog kršenja zakona od strane najviših nositelja vlasti, te nesankcioniranja tih protuzakonitosti od strane pravosuđa. Tužno i žalosno je da sve to moraju plaćati hrvatski građani koji su ujedno žrtve te nepravedne politike koju provode društveni moćnici.

Evo primjera funkcionalnosti sustava, konkretno na primjeru Njemačke, i usporednog, drskog kršenja zakona u našoj Domovini.
Današnja predsjednica Europske komisije, Ursula von der Leyen, prije nego što je postala predsjednica Europske komisije, bila je njemačka ministrica obrane.
Nakon što su jedne novine objavile da ministarstvo obrane plaća previsoke račune savjetnicima, oporbeni su zastupnici tražili iznose koje je ministarstvo plaćalo savjetničkim tvrtkama. U funkcionalnoj demokratskoj državi na parlamentarni se upit mora odmah i bespogovorno odgovoriti.

Kako su iznosi bili visoki, parlamentarna oporba je zatražila istražno povjerenstvo, koje je potom i uspostavljeno. Iako Ursula von der Leyen više nije ministrica, već predsjednica EK, ona nije mogla izbjeći saslušanje, jer vladavina prava – kao što znamo – nema alternative, a kršenje zakona ili manipuliranje zakonima se ničim ne može opravdati.

Ono što mora Ursula von der Leyen, ili Angela Merkel, morao bi i Andrej Plenković! Ali on to ne čini.

G. Plenković ne dostavlja ugovore Hrvatskome saboru o skandaloznom korupcionaškom projektu Krš-Pađene. Vladi postavljam pitanja o prihodima odvjetničkog ureda Šeparović, a oni mi, kao da su pali s marsa, odgovaraju da mi ne mogu dati podatke o dobiti? O tomu ih nitko nije ni pitao. O možebitnoj utaji poreza svog tajkuna Tedeschija već više od 4 mjeseca mi ne daju odgovor, krše zakon o trgovačkim društvima te mjesecima obezglavljeno drže tvrtku HEP ne imenujući, tj. kasneći s imenovanjem Nadzornog odbora.

Ovo je dio dokaza kršenja zakona od strane vlade na koje ne reagiraju ni pravosuđe, ni tzv. društveni analitičari, a nažalost ni mediji. Njihovo ne-reagiranje nije slučajno, već je odraz međusobne zaštite u zajedničkom korupcionaškom pothvatu protiv hrvatskih građana.

Kako se može opravdati da Državno odvjetništvo skriva kriminalnu privatizaciju Croatia osiguranja, i to već sedmu godinu, a iznos za koji su hrvatski građani oštećeni je minimalno 4 milijarde kuna? Iako je sve dokumentirano, iako je državna revizija utvrdila da je privatizacija Croatia osiguranja protuzakonita, DORH i SDP-HDZ-SDSS-moćnici skrivaju taj kriminal.

Ali ta korupcionaška i antihrvatska struktura ide dalje. Čovjeka koji je vršio to kriminalno preuzimanje Croatie od strane Adrisa, Damira Vanđelića, vlada postavlja da upravlja milijardama, a duboka udbaška država tog Vanđelića priprema pak za gradonačelnika grada Zagreba.

Ova protuzakonita i ignorantska metoda vladanja je uzročnik svih nepravdi u Hrvatskoj, ona je uzročnik siromaštva hrvatskih građana. Tu drskost vladajuća struktura neometano nastavlja.

Jučer je objavljeno da će predvodnica kriminalne skupine Borg, Martina Dalić, biti nova predsjednica uprave Podravke. Njezine nekažnjene rabote u skupini Borg sada se nagrađuju. Suprug Martine Dalić je istovremeno član Uprave INE, u ime Vlade. Ima li ova Vlada mjere u svojim antieuropskim, korupcionaškim I nepotističkim eskapadama?!

Hrvatska ima sposobnih ljudi, poznam pojedince koji su apsolvirali najbolja svjetska sveučilišta ali oni nisu poslušnici I njihovu sposobnost Vlada ne želi. Ali bez sposobnih ljudi nema napretka I blagostanja.

Vratimo se na početak. Zašto Ursula von der Leyen i Angela Merkel moraju izaći pred istražno povjerenstvo i odgovarati parlamentu? Zato što njihov pravni poredak funkcionira. Zato što se sve relevantne društvene snage odnose odgovorno prema svome narodu. Da nekim slučajem Angela Merkel odbije istražno povjerenstvo gdje postoji ozbiljna sumnja u korupciju, pritisak medija, političkih analitičara, tj., cjelokupne društvene elite bio bi takav da bi zbog pokušaja skrivanja korupcije morala automatski odstupiti.

U Hrvatskoj je pravosuđe servis vlasti te ih zakoni ne zanimaju, a društveni analitičari imaju ugovore s državnim tvrtkama, ministarstvima, tj. – prodali su svoje intelektualne sposobnosti za nekoliko srebrnjaka. Hrvatske vladajuće elite Hrvatsku smatraju svojim plijenom s kojim smiju raditi što žele.

Međutim, dame i gospodo, u Hrvatskoj više nema nepoznanica. Na jednoj strani je nezasitna i gramzljiva elita za koju nema svetinja osim njihovog hedonističkog materijalizma a na drugoj strani je većinska Hrvatska koju je ova prva skupina dovela u siromaštvo i beznađe.
Vladajući zaboravljaju jednu činjenicu, a ona glasi: hrvatski narod je se znao riješiti i opasnijih protivnika pa će smoći snage i riješiti se pokvarenih elita. Mi ćemo se izboriti za Hrvatsku u kojoj se zakoni primjenjuju na sve jednako i Hrvatska će biti pravedna Država na zadovoljstvo ogromne većine hrvatskih građana. A sadašnji moćnici će morati odgovarati za svo zlo koje čine Hrvatima!” završava Karolina Vidović Krišto.”

hrvatskaKarolina Vidović KrištoMartina DalićPodravka
Pretplatiti se
Obavijesti o
179 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Joe
3 godine prije

Zla baba.

Lux
3 godine prije

” Mogu šta hoću”- izjavio je jednom prilikom Premijer. Čini se da je bio u pravu.
G. Krišto kristalno jasno daje prikaz stanja u Domovini.

Tomislav
3 godine prije

BRAVO Krišto.. naš ponos i diko !!!

nekoime
3 godine prije

Podravka mijenja ime u Borgavka.

matija
3 godine prije

Uglavnom KRIMINAL KRECE POD POKROVITELJSTVOM ANDREJA PLENKOVICA.
PRESTRAŠNO I ISTINA.

navijala
3 godine prije

Psi laju,karavane prolaze ! Uzalud vam trud svirači !

Dokurčilomi
3 godine prije

Ode Podravka u zaborav. Ima li još što što nije prodano ili raskućeno?

Sparkling
3 godine prije

Ista meta isto odstojanje. Ništa se neće promijeniti dok Gđa. Krišto samo iza govornice iznosi istinu, misleći da to priječi kriminalnu organizaciju Kradeze-a. Ako vidi da nema pomaka govorom, prijeđi na druge metode. Pozovi narod, zajedno s cijelom oporbom na legalne prosvjede protiv vladajućih. Ne dolazite u sabornicu. Bojkotirajte bilo kakvu suradnju s njima. Gandijevski se suprostavite MSM. Iznesite imena korumpiranih sudaca.
Ima načina. Ako su ovi mogli s plinskim bocama rušiti legalno izabranu vlast, zašto nebi mogli promijeniti i prije izbora ili ih natjerati da raspišu prijevremene izbore.
I mi koji sjedimo iza tipkovnice moramo odigrati svoju ulogu. Za promjenu je dovoljno cca. 20% Hrvata koji će izaći na ulice. Dali je ta kritična masa u ovom vremenu realna? Nisam baš siguran?? Raspišite referendum, možda uspije. (samo da ga Kušćevič ne broji)

tenkić por grubera
3 godine prije

Anemičnom otilšli radari u mp3.Svi suradnici I ministri varaju ga ispod
radara,a on blage veze nema.Neka kupi Sustav za rano upozorenje.
Za Velike zvjerke npr. NEBO-M.
Za Male zvjerke može I Pantsir – 1 (stari).
Moja podrška premijeru ,koji je došao reformirati Zločinačku 🙂

Stara kuka
3 godine prije

…predvodnica kriminalne skupine Borg, Martina Dalić…

Nisam baš siguran da je Kokaina Dalić predvodnica skupine Borg. Prje će biti da je ona “lice s naslovnice”, a da konce iz pozadine kaoi obično vuku razni anonimni i javnosti nepoznati “puppetmasteri” vjerojatno pripadnici određene religijeske i etničke grupe.

Inače, tko voli Podravkine proizvode, neka napravi zalihe, jer će ih u slijedeću godinu dvije nestati, jednako kao i Podravke same kad se Martina dobro našmrkana sklopi biznis sa Bridgewaterom ili Black Rockom.

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
dobagan rogić
3 godine prije

Martina je prdež.

kfvmsdogfnbpigisrpbg
3 godine prije

Ode i Podravka varanima.

Legendarni Grk
3 godine prije

Kada otkriju nekog političara u lopovluku ili kriminalu, onda ga njegova masonsko-bankarska ekipa prebaci na neko drugo, još bolje plaćeno radno mjesto, umjesto da ga strpaju u zatvor.
Isti recept imaju svećenici – kada se otkrije neki pedofilski skandal, onda tog svećenika jednostavno premjeste u drugu županiju ili u drugu državu – od kazne naravno ništa.

Za robove vrijede tzv. “ustavi, zakoni, odredbe i propisi” – u prijevodu novčana i zatvorska kazna.

Blaza
3 godine prije

Saborski zastupnici, oporbeni i vladajući svojim prisustvom i sudjelovanjem u donošenju zakona daju legitimitet Plenkovicu. To što gdja Krišto kuka za govornicom sabora ne znači da je nešto napravila. Mi znamo za sve što je kazala no ona je izabrana od dijela birača i trebala bi znati sto poduzeti da zaštiti iste te birače. Ako ne može ništa napraviti neka ode raditi nešto drugo. Ne samo ona, nego svi koji se ne slažu sa radom sabora i vlade.

piždro
3 godine prije

Jako simpatican ovaj domogojski par..

Legendarni Grk
3 godine prije

Tko su ti moćnici koji se i jedni i drugi predstavljaju kao “međunarodna zajednica” i kakvom silom oni raspolažu kada su u stanju da korumpiraju čitave “demokratski” izabrane vlade, parlamente, da uređuju pravne sustave i državno uređenje desetina država, da im transformiraju nacionalne vojske u međunarodne profesionalne vojske, te da kontroliraju ne samo medije, već i sustav obrazovanja i uopće količinu znanja kojima će stotine milijuna obrazovanih građana moći dobiti ili će im to biti uskraćeno? Samo u Europi oni objedinjuju 500 milijuna servilnih podanika. Kako se dolazi do tolike moći i tko su pojedinci koji o našim životima žele potpuno odlučivati? Da bismo ovo shvatili trebamo znati da politička karta svijeta nije onakva kakvu nam serviraju u školama i na građanskim univerzitetima. Istina je da svijetom već tisućama godina vlada oligarhijski sustav nasljedne vlasti koji uz pomoć svećenstva koje nam stoljećima ispire mozak i danas skriveno od očiju javnosti… Čitaj više »

Starina
3 godine prije

Meni se ne sviđa nazivanje ” vladajuće elite”, po čemu su to oni elita?!
Zašto ih ne bi barem zvala “vladajuće kaste “.
A još bolje bi bilo zvati ih vladajuće dekadentne skupine. ( uništavaju sve dobro i napredno)
Ne odgovara istini da je Njemačka funkcionirajuća parlamentarna demokracija, korona je to jasno dokazala. To je magloviti privid koji je sad razotkriven, a Uršula je usprkos očitoj korupciji napredovala. Sve isto kao i kod nas.

3 godine prije zadnji put uredio Starina
TortelinoMaraskino
3 godine prije

Sta kazete na poduzetne brnjicare sitnog zuba. prosvjeduju s maskam. A ovaj neki place za stranim investitorima.

AlanisM
3 godine prije

Što veći kriminalac –> to viša pozicija.

Martin Silenus
3 godine prije

Sve si mislim – daj sirotinji i robovima da komentiraju članke, nek se ispucaju i ispušu pa će si mislit da čine nekog vraga. Poput “dvije minute mržnje” u 1984.
“Đavolski je mračno na ovoj našoj mrtvoj straži pameti ljudske.”

dinko grgat
3 godine prije

Eto,došlo je vrijeme da napokon demontiraju i “Podravku”.Svojevremeno ju je koliko se sjećam pokušao Todorić privatizirati,ali mu to nije pošlo za rukom zbog reakcije branitelja koji su kao mali dioničari imali svoje udjele u njoj.Ne znam kakva je danas situacija po tom pitanju,ali mi sve nekako govori da je “Podravki” odzvonilo.Koji je Plenković predator.Pa Sanader je prema njemu bio baš beba.Jest da je Sanader bio korumpiran i nemilice grabio za svoj džep,međutim u svemu tome se ponašao “pretransparentno”.Plenković naprotiv radi kao spiderman.Najprije zaplete mrežu oko svoje žrtve da postane potpuno bespomoćna,a onda joj preko svojih “izvršitelja” isiše “dušu”.Koji mega-nitkov.

Vladimir
3 godine prije

Najbolja zasrupnica usaboru

Mat
3 godine prije

Trojanski konj, zenskog roda,polako I sigurno ulazi u…..nase zivote.

Bepo
3 godine prije

E moj narode hrvatski
Glup si da je to nemoguće izmjeriti.
Zar je moguće da. Velika većina ljudi ne vidi sta se dogadja

Perun
3 godine prije

meni ne imponuje nista od ovih likova koji se posipaju pepelom (citaj HDZi i ostali ) ….Meni je vazno sto je Peđa Grbin napravio . Podrska SDP- u jednom je ito moralo doci na red … reorganizacija i preustroj socijalista …P.S. Poslije smrti Sv.Franje Tuđmana u HDZ-u su se uhljebili ,,dup..lizci” iz raznih politickih frakcija koji nemaju pojma o politici … Sucut obitelji Tuđmana Stjepana … Laka mu Zemlja .Slaven Bijelac Slobodan Strijelac

Zdenko
3 godine prije

Gospođo Martina Dalić? Da li se čujemo?? Gdje su milijarde kuna koje smo izgubili mi nesretni mali dioničari koji smo ulagali u dionice Leda Jamnica Belja?? Ono što moram jedino čestitati gospođi Martini da odlučila na početku živjeti u Koprivnici što je jako lijepo jer su upravo likovi iz Zagreba bojkotirali taj grad. prvi Darko Marinac koji se bahato vozio debeli mercedesom 600 jer ništa ne mora platiti po dva puta na liniji Zagreb Koprivnica a kad mu je dojadilo pre mjesto je ured uprave u Zagreb?? Desna ruka istog Darka Marinca, uhapšenog i i kaznenog je upravo ovaj Želimir Vukina koji sad stoji do Martine Dalić. Ne znam Da li njemu bolje stoji Vukina ili lupina ali znam da sam sat vremena razgovarao s tim bijelosvjetskim prevarantom mislim da je bio predsednik uprave Lure tada. Makar me i u tvornici duhana Rovinj nešto zajebao ne mogu se točno više… Čitaj više »

Bosanac
3 godine prije

Eh, pa vlada samo prati trendove sa ‘zapada’ kao i vecina ‘vlada’ danas na kugli zemaljskoj. A narodi ce pasivnim otporom (a ni njega nesto nema) daleko dogurat, svaki sa svojim domacim izdajnicima.

Meštar
3 godine prije

Pa što sad? Pa mora bit malo pljačke, dugo je nije bilo… Pa malo aferica, pa malo se obogate, pa malo sud , pa malo sve padne u zaborav, pa onda opet malo pljačkice…..

SULE
3 godine prije

Sve firme tvornice trgovacka drustva data su na upravljanje komunističkom kadru-djeca,unuci itd-kad se pojave masoni oni to rasprodaju kao na akciji u trgovačkom centru i vi tu sad pišete plačete kukate a tako vam je 30g-sve što odluče vi će te šutjeti i potpisat takav smo narod?

SULE
3 godine prije

Dosta cmizdrenja i plakanja po tipkovnici-ako stožer odluči svi će te se CJEPIT jer ste takvi ljudi nema vam pomoci

SULE
3 godine prije

A ti Karolina da si pametna kako se predstavljaš kao desni sektor nebi ulazila kod Skore u stranku jer njegova žena te je već otpisala iz stranke’osnuje svoju desnu stranku pa ujedini sve desnicare pod jedan kišobran -samo se pripazi UDBE

Pero
3 godine prije

Politički smo nepismen narod. Još uvijek volimo kult ličnosti i jedini lijek za to promjena izbornog zakona i lustracije…

nessy
3 godine prije

U ovoj jadnoj, od Boga zaboravljenoj zemlji, nizaju se afere, sto vece, sto manje, otprilike jedna-dvije tjedno. Rimac, po islasku iz pritvora, za aferu tesku 500.000.000e, pred novinare izadje kao reality zvijezda, a ne optuzenica za djelo za koje bi u Kini bila pokojna. Dalic su pustili da se stvar malo ohladi, i evo je natrag, u punom sjaju. Ocito se dobro pobrinula za sve one koji joj cuvaju ledja. A i mogla je, to samo Bog zna koliko je Borg izvukao miljardi, na one krasne otoke, Kajmanske ili Djevicanske. Ljudi afere vise ni ne komentiraju bijesno, navikli su, kako bilo, kriminalnoj organizaciji nitko nista ne moze. Upravo kao i Camorra, usla je u sve segmente drustva. A vrli premijer sa svojim parolama, na Burilovicevu placu od vise od 60.000kn mjesecno, netto, jedino zna reci “mogli bi zakljuciti da je to pozamasan iznos”, kao da je to neki vrhunski zakljucak,… Čitaj više »

Vendetta
3 godine prije

Povedi nas Karolina u nove pobjede u aaaaaaa. Ona me podsjeća na onaj prosvjed danas u Zg. Klasican bot sistema plaćen da vrti drugu stranu cisto da se stvori privid neke opozicije i nekog kk se bori protiv njih.
Karolina Karolina nismo svi tako naivni

TIKTAKTIKATAKATAK
3 godine prije

još jedna sveta stručna krava

Mali Mujica
3 godine prije

Tako je najveci anemicni seronja u hrvata platio riming sa Martinom i sada su oboje zadovoljeni. Istian njoj je jos nesto anemicnog dreka na nosu.

Elektrotehničar
3 godine prije

Podravka je dakle otpisana. Nego jeste li primjetili kako su prije par dana masovni mediji raskokodakali više dana kako je eto dalekovodno čvorište u Ernestinovu skoro srušio cijeli evropski energetski sustav i time umalo zamračilo cijelu Evropu. Problem je navodno bio u razlici frekvencija (nominalno u Evropi je to 50 Hz) izmjeđu mreža koje se spajaju preko tog čvorišta, razlika u frekenciji je iznosila gotovo 1 Hz, što je možda i istina. Generatori različitih frekvencija vide jedne druge medjusobno kao kratke spojeve, pa nije potrebno zamisliti što se može dogoditi kad frekvencije nisu sinkronizirane, to je zaista problem u elektrodistibuciji. I čovjek bi pomislio dobro to je nekakav dogadjaj o kojem će pogonski inženjer razglabati s kolegama stručnjacima za ručkom, na razini anegdote, ali zašto se time opterećuje opća javnost, što to čovjeku laiku za elektrotehniku uopće znači? Meni se to čini kao “artiljerijska” priprema za nekakvo otimanje, privatiziranje HEP,… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Elektrotehničar
Boba Lazarević
3 godine prije

Krišto: “Gospodine premijeru, okružili ste se kriminalcima.”
Plenković. “To sam i namjeravao.”

EU dismr
3 godine prije

Topla voda otkrivena ..

Max
3 godine prije

Bojim se za Podravku.

Francek
3 godine prije

“Predvodnica kriminalne skupine Borg, Martina Dalić, biti će nova predsjednica uprave Podravke”
Pa naravno tko bi drugi, šta vam je tu čudno?

Bruno
3 godine prije

Gospođo Vidović Krišto, pa ne mogu na takvo mjesto dovesti nekog brucoša sa ekonomije. Osoba mora biti dokazani megalopov, koji će, ne samo sebi donijeti korist već i stranci. Zna se kojoj.

Jon
3 godine prije

Bravo!

Ive
3 godine prije

Dobro bratje Crovati sto ste Bogu skrivili da vama ZLOCINACKI HDZ vec 30 godina vedri i oblaci? Imali ste lopina raznijeh al’ ne lopine do ANEMICNOG VELIKOG SERONJE.

john q
3 godine prije

Najbolje bi bilo da ne komentiras ,promjeni portal ,drzavu samo nemoj zauzimati prostor .

Doko
3 godine prije

Naslov!
će biti, bit će

Pero
3 godine prije

Rothschildova bankarica je tu postavljena da Podravka otiđe u zna se čije ruke.

Mimo
3 godine prije

Hm, zanima me kakva bi gospodja Kristo bila kao predsjednica vlade. ???

magi
3 godine prije

ja nema rijeci 😡 da se ovo narodu radi pred nosom da ovoliko zla i nepravde mogu ljudi bez stida i srama radit a da se opet jadne duse prodaju za jedno rsdno mjesto i onda glasaju za ovakve lopove ovo je dno dna ! svu svoju ljagu i lopovluk vise niti ne kriju sad su poceli javno svoje ljage da skidaju i drsko unistavaju i obi zadnje jadno sto ostalo od ove nase napacene drzave ! Gori su od cetnika meni dodje da povracam na ovo sve 😡😡

Kera Kokot
3 godine prije

Kraljica!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI