Prema Kremlju Putin se neće obratiti na summitu G20

Putin
20 komentara

Glasnogovornik ruskog predsjednika, Dmitry Peskov, rekao je da isto vrijedi i za nadolazeći summit Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje

Ruski predsjednik Vladimir Putin neće se pridružiti nadolazećem summitu G20 putem video veze niti poslati unaprijed snimljenu poruku, objavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Dužnosnik je također otkrio da je Putin ranije osobno donio odluku da ne prisustvuje sastanku zbog “potrebe da ostane” u Rusiji. Na pitanje novinara o tome hoće li šef ruske države virtualno pozdraviti čelnike koji se okupljaju na indonezijskom Baliju, Peskov je rekao: “Ne, to nije planirano.”

Također je potvrdio da Putin neće sudjelovati na summitu Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje koji sljedeći petak počinje u glavnom gradu Tajlanda, Bangkoku.

Komentirajući razloge zbog kojih ruski predsjednik neće putovati na okupljanje G20, glasnogovornik Kremlja je pojasnio da je Putin osobno donio odluku “koja je povezana s njegovim rasporedom” i “potrebom za ostankom u Ruskoj Federaciji”.

Peskov je u četvrtak rekao novinarima da ruski šef države neće osobno prisustvovati sastanku svjetskih čelnika na Baliju. Umjesto njega rusko izaslanstvo predvodit će ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, dodao je.

Unatoč pritisku SAD-a i nekoliko drugih zemalja koji su išli prema onemogućivanju Putinu da prisustvuje summitu, Jakarta je uputila poziv ruskom predsjedniku.

Zapadni dužnosnici inzistiraju na tome da Rusiju treba diplomatski izolirati kao odgovor na njezinu operaciju u Ukrajini koja je u tijeku. Prema medijskim izvješćima, Bijela kuća prethodno je napravila posebne aranžmane kako bi osigurala da se predsjednik Biden ne susreće sa svojim ruskim kolegom, ako ovaj nazoči sastanku. U međuvremenu se očekuje da će ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij sudjelovati na skupu putem video veze iako njegova zemlja nije članica organizacije.

G20PutinrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
FIFY FUCHS
1 godina prije

Mda……..

1 godina prije

Jasno je da Vashington zeli da Rusiju uvuce u sto vecu konfronraciju (bez obzira na pricu o potrebi smirivanja situacije), ubistvo Putina bi tu konfrontaciju podiglo na “nivo nepopravljivosti”. To je glavni razlog sto ce on maksimalno smanjiti odlazak iz Rusije.

Kaki
1 godina prije

Hahahaha koji si ti paćenik

Mlata
1 godina prije

Ili možda zna svu besmisao toga skupa te samam tim nema nameru slušati gluposti? Ameri moraju odrzati govor tamo…moraju doneti još dva kontejnera perlica i ogledalaca, podele nakon “vrlo važne” diskusije..moraju podanike “odrzavati”! Gade mi se takvi karakteri od ljudi, jako! Me razumeš?

Max
1 godina prije

Očekivano.

Yugo45neregistrovan
1 godina prije

VVP im dođe ko đavolu Krst ili ti ko šejtanu Bismillah.
Toliko ga mrze da samo slijep ne vidi koliko ga se u stvari boje ,sj..ao im je sve planove.

Karma
1 godina prije

Fajzer ekipa ce razmatrati dalje rokanje trudnica i beba sa eksperiment injekcijom?

tihobl
1 godina prije

Da kopiram sinocni post:

Evo sta kazu kinezi kad su culi da Putin nece doci na G20, a da stize Zelenski:
„Kada u planinama nema tigra, onda majmun postaje kralj životinja.“ pišu analitičari Sohu

gargamel
1 godina prije

Opet ponavljam, ostavi bravara na miru. Dao je države i onima, koji je nikada nisu imali, ali zato se najviše qurče.

tihobl
1 godina prije

Jeste. Evo gledam kako je upropastio Rusiju – za 9 mjesci vise je napunio budzet i fondove nego rekordne 2007. A jos ima troskove SVO.

Gnostik
1 godina prije

Strpljiv čovjek sa individualnom Dušom koji filigranski već zadnjih 20 godina planira kako razbucati rusofobna zapadna pljačkaša govna.I ne nije Klausov igrač zato što to Švab kaže.
Klaus je psihopata a oni su patološki lažovi.

Gnostik
1 godina prije

Ma jok.Uvjeren ili znaš?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI