Prema Moskvi, Francuska ima snažan propagandni stroj

Mediji manipulacija
10 komentara

Objektivne informacije se utapaju protu-ruskim lažima u medijima, kaže veleposlanik Moskve u Parizu

Francuska vodi propagandni rat protiv Rusije i zataškava objektivne informacije iz neovisnih izvora lažima koje se šire kroz medije, rekao je izaslanik Moskve u Parizu.

U razgovoru za Izvestiju, veleposlanika Alekseya Meshkova upitali su što francusko društvo trenutno osjeća prema Ukrajini. Objasnio je da iako je potpora opala, nedavne ankete pokazuju da većina Francuza još uvijek ima prilično pozitivan stav prema Kijevu i podupire isporuke oružja u tu zemlju. Veleposlanik je rekao da je to “razumljivo”, s obzirom na to da Francuska ima “prilično jak i učinkovit propagandni stroj”.

”Tijekom proteklih godinu i pol dana nisam vidio niti jedan pozitivan izvještaj o Rusiji u tisku ili na televiziji. Neki neovisni blogeri i političari daju objektivne informacije, ali one su utopljene u količini ogromnih protu-ruskih laži koje se šire po svim medijima. To, naravno, ima psihološki učinak na običnog Francuza”, rekao je diplomat.

Ipak, unatoč potpori s više od 50% stanovništva, Meškov je izjavio da Francuska neće još dugo moći opskrbljivati Ukrajinu oružjem. Dodao je da su francuski vojni dužnosnici već pozvali na prekid “neobuzdanih” isporuka oružja Kijevu i pozvao Pariz da se umjesto toga usredotoči na francusku nacionalnu sigurnost.

“S obzirom na to da su Francuzi danas raštrkani po gotovo svim regijama svijeta gdje vladaju napetosti, oni više nemaju dovoljno oružja za svoje potrebe”, rekao je ruski veleposlanik.

Prošlog mjeseca, francuski ministar za Europu, Laurence Boone, pozvao je na eskalaciju informacijskog rata protiv Rusije i pozvao Bruxelles neka pomogne u suprotstavljanju “strategiji ruskog utjecaja”, koja navodno ima za cilj baciti sumnju na zasluge članstva u EU u zemljama kandidatima i na kraju ”oslabiti Europsku uniju”.

Ruski dužnosnici više su puta optuživali zapadne nacije za neobuzdanu protu-rusku retoriku dok su ušutkavali ruska stajališta. U intervjuu za Newsweek u rujnu, ruski veleposlanik u SAD-u Anatolij Antonov rekao je da dok američki mediji rutinski uzimaju zdravo za gotovo tvrdnje Kijeva, stajalište Moskve je cenzurirano i odbačeno kao “propaganda Kremlja”.

“Istina se suočava s izuzetno trnovitim putem prije dopiranja do Amerikanaca”, rekao je Antonov, ističući da je američka javnost ipak “spremna, pa čak i željna” primiti nepristrane analize i istinite informacije.

francuskaPropagandarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Pa . Branite se !

Nekoime
6 mjeseci prije

Francuzi su većinom pružali potporu i 3. Reichu, što je tu čudno?

Max
6 mjeseci prije

Nažalost ima.

trajko
6 mjeseci prije

Sav francepress- merde!

Sad je jasno
6 mjeseci prije

RUSIJA SE DIVI SRBINU! Dobio otkaz u Estoniji zbog čestitanja rođendana Putinu, pa uzeo NATO kao primer i poručio: U Srbiji je demokratija

Alex Keller
6 mjeseci prije

Svi zapadni mediji su prinuđeni tiskati fake news,da ne bi fišli pod udar USA sankcija.
Sve zemlje Zapada su američki sluge,ako ne i robovi. To je ta priča o demokraciji i zapadnim vrijednostima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI