Prema Putinu, Rusija ne gradi ”zidine utvrde”, već jednostavno nastoji povećati suverenitet

Vladimir Putin
11 komentara

Rusija se ne želi zatvoriti od svijeta i umjesto toga je vrlo otvorena za suradnju s drugim državama, dok poduzima korake za jačanje svog nacionalnog suvereniteta, rekao je predsjednik Vladimir Putin na moskovskom forumu u utorak.

Govoreći za ”Rusija zove!”, godišnji događaj koji se održava na internetu zbog pandemije Covida, Putin je odbacio premisu predstavnika investicijskog fonda sa sjedištem u Londonu, koji je rekao da mnogi ljudi u njegovom području vjeruju da je Rusija “izgradila svojevrsnu ekonomsku tvrđavu.”

“Ne nastojimo stvarati tvrđave i živjeti iza zidina utvrde”, odgovorio je Putin. “Mi jednostavno podižemo razinu našeg suvereniteta, uključujući i ekonomski suverenitet, a tome ćemo svakako i dalje težiti. Ali, to ćemo postići i kroz suradnju s našim partnerima diljem svijeta, gdje god to žele.”

Posljednjih godina, osobito nakon sankcija koje su Rusiji uvedene nakon ponovne apsorpcije poluotoka Krima 2014., Moskva je nastojala svoje gospodarstvo učiniti manje ovisnim o drugim zemljama.

Jedan od načina na koji je Rusija nastojala održati svoju ekonomiju neovisnom je promicanje trgovine u valutama koje nisu američki dolar, uključujući rusku rublju. Moskva je već eliminirala dolar iz svog Fonda nacionalnog bogatstva, u korist eura i kineskog yuana.

Ranije ove godine, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov pozvao je Rusiju i Kinu da se odmaknu od “međunarodnih platnih sustava pod kontrolom Zapada”, sugerirajući da dvije zemlje nastoje sklopiti trgovačke nagodbe u “alternativama dolara”.

Putinrusijavladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Putin ne razumije enleski. Svaka drzava u kojoj englezi ne mogu pisati pravila je tvrdjava.

preseren3
2 godine prije

Događaji na ruskoj granici vrlo su intenzivni.
Sprema se rat.
Jer, zapad je propao.
Kad nema gdje za uzeti, a čak su ih Afganistanci nogirali, nema više pespektive.
Možda se nekom čini neobično… Ali jedva čekam, da im Rus ponovo pokaže, gdje visi čekič!

gigi
2 godine prije

Mislim da su Natovci nekako nestrpljivi, zelu ubrzati da dodje do sukoba…da nisu cackali macku mogli su zivijeti kao bubreg u loju…tako je bilo lijepo njima iz natovske perspektive sve do 2014, obojene revolucije u Ukrajini a od onda cini mi se da zelu ubrzati da dodje do sukoba.
Mozda natovci vijeruju da Rusija i Kina ne bi smili dobiti na vremenu, mozda se boje da ne bi kod njih doslo do pobune…
Mozda misle da ce za pet ili 10 godina biti puno teze provocirati ove dvije zemlje?

Max
2 godine prije

To je i logično.

indy
2 godine prije

A dali je to Putin?Neštima nešta debelo nigdje.Bog če pomoči.Samo vjere.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI