Prema šefici ECB-a, Trump je prijetnja za Europu

Trump i EU
26 komentara

Potencijalni povratak bivšeg američkog predsjednika u Bijelu kuću 2025. izvor je zabrinutosti, tvrdi Christine Lagarde

Potencijalni izbor Donalda Trumpa za predsjednika SAD-a 2024. “jasno je prijetnja” Europi, sudeći prema politici koju je vodio tijekom svog prvog mandata, upozorila je predsjednica Europske središnje banke (ECB) Christine Lagarde. Komentari Lagarde, koji su izneseni u intervjuu za France 2 u četvrtak, dolaze usred rastuće zabrinutosti među čelnicima EU zbog potencijalne Trumpove pobjede na izborima u studenom. “Ako izvučemo lekcije iz povijesti, pri čemu mislim na način na koji je on (Trump) proveo prve četiri godine svog mandata, to je očito prijetnja”, rekla je Lagarde. ”Dovoljno je pogledati trgovinske carine, predanost NATO-u, borbu protiv klimatskih promjena”, dodala je, istaknuvši da “samo u ova tri područja, u prošlosti, američki interesi nisu bili usklađeni s europskim”.

Lagarde, koja je na čelu ECB-a od studenog 2019., prije je bila kritična prema Trumpu, posebice zbog trgovinskih carina. Međutim, njezini posljednji komentari neobično su oštri za čelnicu središnje banke, ulogu koja obično isključuje sudjelovanje u politici. U međuvremenu, dok se utrka 2024. kreće u visoku brzinu, trenutni predsjednik SAD-a Joe Biden suočava se s niskim ocjenama odobravanja. Završio je prošlu godinu s ocjenom odobravanja posla od samo 39%, što je najniže za bilo kojeg od posljednjih sedam predsjednika u istoj točki njihovog prvog mandata, prema Gallupu. Za usporedbu, Trump je svoj jedinstveni mandat završio s 45 posto podrške, dok je bivši predsjednik Barack Obama imao nešto niži rejting od 43 posto.

Trump je u međuvremenu uključen u pravne bitke u Maineu i Coloradu nakon što su ga obje države diskvalificirale da se ne pojavi na njihovim glasačkim listićima. Ovo dolazi uz četiri odvojena kaznena postupka koja su pokrenuta protiv bivšeg predsjednika. Trump je optužbe protiv njega kritizirao kao politički “lov na vještice”.

Christine LagardeeuSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Čim takovi kao ta babetina kukaju .. Trump mora bit , neki mnogo fini čovjek 👍 🍸 !

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Trump je prijetnja za Europu, Putin je prijetnja za Europu, Xi je prijetnja za Europu, Orban je prijetnja za Europu, Fico je prijetnja za Europu…

Ovi postali kao CK KP SSSR – svi su postali prijetnja, vanjski i unutarnji neprijatelji vrebaju sa svih strana na Tekovine Revolucije, jedino su Oni na ispravnom putu Pravde i Slobode 😅

borjana
3 mjeseci prije

“samo u ova tri područja, u prošlosti, američki interesi nisu bili usklađeni s europskim”.
😂😂😂😂

Znači, usa kao apsolutni eu vladar mora uskladiti njene interese sa interesima njenog protektorata.
Ovo je definitivno u cijeloj ljudskoj povijesti nezabilježen slučaj kada imperijalna sila njene interese temelji na interesu protektorata, a ne na njegovom bezobzirnom iskorištavanju.

Mrčikola
3 mjeseci prije

Dobila je bistrica nalog da muti vodu i dodatno dezorijentira “dezorijentirane”…a bio “potus” Trump ili Štrump…majstorima i zemaljskoj sirotinji sasvim svejedno…na primjeru ove se lijepo vidi da nema penzije kad radiš za majstore.😁

ogo
3 mjeseci prije

Trump je jedina nada da uspori sotoniste koji su ubacili u sestu brzinu.
Sav slobodan i posten svijet zeli tvoju pobjedu presjednice

Mahatma
3 mjeseci prije

Sva sreća da inflacija od 20% nije prijetnja Europi.

Ico
3 mjeseci prije

Šefica ( od milja kefica) Christine Lagarde je za EU veća opasnost od Donalda Trumpa!

Max
3 mjeseci prije

Takvi kao ona su opasnost za Europu a ne Trump.

Darko
3 mjeseci prije

Kaj se stara kurva boji da će joj Trump izvaditi američki kurac iz dupeta?

Dante
3 mjeseci prije

Veći lopov od bankstera taj tramp
zato škomuće ta portparolka banki
jebo im ja mater čifutsku

3 mjeseci prije

Valja reći da je upravo Trump, iz kakvih god motiva i pobuda, ipak najzaslužniji da se prekinuo proces uvođenja sporazuma TTIP između USA i EU.
U suprotnom bismo na cijelom kontinentu imali još više ludila od aktuelnog, sa još negativnijom perspektivom.
Da podsjetim, TTIP je trebao omogućiti amričkim multijima potpuno otvoren pristup EU-tržištu i to po američkim zakonima i standardima.
E sad, čije li interese zastupa predsjednica ECB-a?

Suncica
3 mjeseci prije

To je jedna globalisticka BABETINA SOTONISTICA.😠
SAD BAS TRAMP MORA POBIJEDIT.✌

Zvone
3 mjeseci prije

Prije je šefica ECB prjetnja za Europu nego Trump.

xyz
3 mjeseci prije

Ta babetina je Rotschildova vještica.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI