Profesor Richard Wolff za RT-ov Boom Bust: ”Sviđalo se to nama ili ne, SAD više nisu glavne u svijetu, sada je to Kina.”

Kina jaca od SAD
15 komentara

Preostalo je manje od tjedan dana prije inauguracije Joea Bidena. Washington se sprema za taj događaj s 15.000 pripadnika nacionalne garde razmještenih na ulicama glavnog grada, uz postavljene barikade.

Nakon što je vidio ono što je većina Amerikanaca navikla gledati u drugim zemljama, voditeljica RT-ovog Boom Busta, Christy Ai, upitala je profesora Richarda Wolffa što ti događaji znače za dolar, tržišta i američki politički sustav.

“Nema nikakve sumnje da cijeli svijet gleda na SAD i da pritom vidi previše znakova propadanja i nereda”, rekao je ekonomist, naglasivši da će taj proces biti dug.

“Bilo da se radi o izvanrednim neuspjesima oko pripreme za suzbijanje koronavirusa, mi smo četiri posto stanovništva svijeta i imamo 20 posto smrtnih slučajeva od koronavirusa. Ovo treba shvatiti ozbiljno“, rekao je Wolff.

 

Stručnjak je dodao da su SAD trenutno u depresiji, s 25 milijuna nezaposlenih Amerikanaca, s neredima u glavnom gradu i lomom političkog sustava, za koji se očekuje da će utjecati na vrijednost valute i obrasce ulaganja.

“Postoji stav koji govori da, bez obzira na to što su SAD bile kao neka glavna kapitalistička država, koja je svijet držala na dlanu, držala ga na okupu, središte slobodnog svijeta, to više ne vrijedi, mi nismo ekonomska sila u usponu u svijetu”, rekao je. “To je Kina, možda nam se to ne sviđa, ali to je stvarnost.”

Boom BustkinaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Blaza
3 godine prije

A je, kao što kažu neki komentatori na portalu: nicija nije gorjela do zore…

Noman
3 godine prije

Da, svakako.

čitalac
3 godine prije

A Kina će kao biti bolj….

ovi jedan
3 godine prije

hahaha da pijunom na kralja, logično kopa sebi rupu i čeka poklopac

Zorule
3 godine prije

Juan Guaido nema podrsku EU, ne sjecam se da sam vidio da je ovdje ta vijest popracena.

https://www.euronews.com/2021/01/07/eu-no-longer-recognises-juan-guaido-as-venezuela-s-interim-president

Tupko Glupko
3 godine prije

Profesor otkrio toplu vodu.
Kako je krenulo, uskoro će izuzetnima i demokracija biti u stilu Kine.

Sirius
3 godine prije

Prorocanska je ova slika iznad sa sahom. Par vecih figura i par slabijih. I puno pijuna. I sve njih pokrece netko. Sa strane jedan pijun potiho sapuce drugome…znas mislim da nas sve skupa netko pomjera po svojoj volji…a drugi pijun mu odgovori…a opet ti i tvoje teorije zavjere. Sta ce pijun nego da prihvati igru, pijuna se i tako nista ne pita.

cro crv
3 godine prije

SUDBINA JE TAKO HTJELA NARAVNO VIDE TO I SAMI AMERIKANCI SAMO CUTE KO P….JA BI REKAO POZNATU IZREKU SJASI KURTA DA UZJASI MURTA NO OSTAVIT CE ONI PRE NEGO STO STVARNO SIDJU S SVJETSKE SCENE MNOGO MNOGO NELOGICNIH I JAKO PUNO ZAMRSENIH STVARI OPSTE PO OKOLINU PO CITAV SVEMIR BAR OVAJ STO GA MI LJUDI ZNAMO.A TEK STA CE ONDA BITI SA POLITICARIMA NJIHOVIM SAVEZIMA I TO TREBA UZETI U OBZIR.ZNACI KAOS TEK SLIJEDI. NEK NAM JE SAMO DRAGI BOG AKO GA IMA U POMOCI I KO ZIV KO MRTAV.

Spektator
3 godine prije

Rusija će biti glavni cilj Bidenove adminstracije. Zato je izgledno je da će se SAD približiti Kini radi dogovara oko podjele interesa na Pacifiku, te istovremenog slabljenja savezništva Kine i Rusije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI