Putin će učestvovati na hitnom samitu BRICS-a

Putin
9 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin pridružit će se hitnoj video-konferenciji s drugim liderima BRICS-a u utorak kako bi razgovarali o tekućoj eskalaciji između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas, navodi se u saopštenju Kremlja u ponedjeljak. Predsjednička administracija nije iznijela više detalja o predstojećem događaju.

Ranije u ponedjeljak iz ureda južnoafričkog predsjednika Cyril Ramaphosa saopšteno je da će on predsjedavati vanrednim zajedničkim sastankom o situaciji u Gazi. Južna Afrika trenutno predsjedava BRICS grupom, koja također uključuje Rusiju, Kinu, Brazil i Indiju.

Pored redovnih članica BRICS-a, na događaj su pozvani i čelnici Saudijske Arabije, Argentine, Egipta, Etiopije, Irana i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Svi učesnici će komentirati “ trenutnu humanitarnu krizu u Gazi ”, navodi se u saopćenju predsjedničkog ureda, dodajući da se potom očekuje da lideri usvoje zajedničku izjavu o tom pitanju. Sastanku će se pridružiti i generalni sekretar UN Antonio Gutereš, navodi se u saopštenju. Izrael već više od mjesec dana provodi veliku vojnu operaciju u Gazi. Taj potez uslijedio je kao odgovor na iznenadni napad Hamasa, u kojem je ubijeno oko 1.200 Izraelaca, uglavnom civila. Militanti su uzeli i više od 200 ljudi za taoce.

Zapadni Jerusalem je uzvratio masovnom kampanjom bombardovanja Gaze nakon čega je uslijedila kopnena operacija. Broj mrtvih povezanih s izraelskim akcijama u enklavi premašio je 11.000, prema Ministarstvu zdravlja Gaze.

Rusija je više puta pozivala na brzi prekid vatre u Gazi. Ranije ove sedmice, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je za RT da je jedini način da se prekine izraelsko-palestinsko nasilje kroz okvir rješenja dvije države koji podržava UN, a za implementaciju kojeg zahtijevaju istinski napori svih strana.

BRICSPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gigi pinna
5 mjeseci prije

Dobar dio Izraelaca su sami pobili izraelski helikopteri…
Uglavnom, Putko je slab na Židove (naravno, bijelce Europljane, Aškenaze), jer su oličenje njegovih mokrih snova – pripadanje Zapadu. Možeš biti njegov dio samo ako si njihov konjušar, ali on to nikako da shvati.
Poziva Iran, kao buduću članicu BRICS-a, a u Siriji se pravi mutav na američke i izraelske napade…
O Zaljevskim feudalnim primitivnim monarhijama iz Srednjeg vijeka, koja misle da možeš kupiti novcem sve… UAE, kao buduća članica BRICS-a, ne želi prekidati veze sa cionističkom Nezavisnom Državom Izrael (a čak neke latinoameričke države to rade), kupuje od Amera Boeinge za 52 milijarde USD (od čega će koja milijarda otići i za Ukrajinu, Izrael, Tajvan…
BRICS!? WTF!?

Biti-ili-ne-biti
5 mjeseci prije

Umjetna inteligencija je kao terminatorski SkyNet odlučila da preko interneta opljačka naivce: Umjetna inteligencija (AI) navodno cilja žrtve putem tekstualnih poruka, društvenih medija i aplikacija za upoznavanje kako bi ukrala njihov novac, izvijestio je u petak ABC 13. Žrtve su prevarile žene za koje se pokazalo da su lažne, citirane u izvješću. U priopćenju se navodi da je muškarac nazvan Jim sa “ženom” koja ga je prevarila s lažnim ulaganjima nakon što je tvrdila da je zaljubljena u njega kada su se upoznali kroz tajanstvene SMS poruke. Navodno mu je rekla da ima ujaka na burzi u Hong Kongu, a on je poslao novac za ulaganje, nastavlja se u izvještaju: Bio je uvjeren da će poslati 60.000 dolara za ulaganje na burzu. Rekao je da je izgubio većinu, jer ulaganje nije uspjelo. Tada je AI žena u njegovo ime otvorila kripto račun u inozemstvu, ali kada je Jim pokušao uzeti… Čitaj više »

Max
5 mjeseci prije

A zašto i nebi?

Prevod
5 mjeseci prije

Samiti su mo stvoreni bas za rjesavanje problema

Rog rog

Zoran
5 mjeseci prije

Svi su oni podguzne muhe Klausove i WEF-a. Pa tko je osnovao taj BRIKS.
Rade sve što im globalisti narede.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI