Putin je potpisao dekret kojim se postavljaju ciljevi razvoja Rusije za 2030

Putin potpis
33 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se utvrđuju nacionalni razvojni ciljevi za 2030. godinu i na duži rok, saopštio je Kremlj.

Uredba nosi naslov : “O nacionalnim ciljevima razvoja Ruske Federacije do 2030. godine i na duži rok do 2036. godine”.

Nova majska uredba definiše ciljeve nacionalnog razvoja kao što su očuvanje stanovništva i podrška porodici, obrazovanje patriotske i društveno odgovorne osobe, udobno i bezbjedno okruženje za život, dobrobit životne sredine, održiva i živahna ekonomija, tehnološko liderstvo, kao i digitalna transformacija državne uprave, privreda i društvena oblast i dr.

Struktura uredbe

U preambuli uredbe navodi se da je ona potpisana u cilju održivog ekonomskog i društvenog razvoja zemlje, jačanja suvereniteta njene vlasti, kulture, vrijednosti i privrede, povećanja broja stanovnika i poboljšanja životnog standarda. Putin je, prema dokumentu, zasnovao dekret “na tradicionalnim ruskim duhovnim i moralnim vrijednostima i principima patriotizma, prioriteta ličnosti, socijalne pravde i jednakih mogućnosti, osiguravanja sigurnosti zemlje i javne sigurnosti, otvorenosti prema van svijet, ekonomski razvoj zasnovan na fer konkurenciji, preduzetništvo i privatna inicijativa, visoka efikasnost i tehnologija“.

Uredba se sastoji od 11 paragrafa, od kojih su mnogi raščlanjeni u posebne podstavke sa specifičnim ciljevima. “Ova uredba stupa na snagu danom potpisivanja”, navodi se.

Uredbom je zamijenjena prethodna verzija uredbe o nacionalnim razvojnim ciljevima od 2020. godine.

Istorija majskih dekreta

Počevši od 2012. godine, kada počinje njegov novi predsjednički mandat, Putin potpisuje uredbe kojima se definišu glavni ciljevi razvoja zemlje. Dana 7. maja 2012. godine, na dan njegove inauguracije, potpisano je 11 takvih uredbi, koje sadrže 218 uputstava državnim tijelima o ciljevima razvoja za 2020. godinu u ekonomskoj, socijalnoj, demografskoj i naučnoj oblasti.

Predsjednik je 7. maja 2018. godine potpisao novi dekret o nacionalnim ciljevima i strateškim razvojnim ciljevima za 2024. Taj dokument je ažuriran 2020. Mnogi od planiranih ciljeva, poput povećanja BDP-a Rusije kako bi se svrstala na peto mjesto u svijetu, ostvareni su prije roka.

Nacionalni Ciljevirusijavladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tatamata
11 dana prije

didgeriđitalna peruštrojka potezom hemiske buahhahahaha.

vrlodrag
11 dana prije

Lagano pročišćava Putin Rusiju. Mnogim izdajnicima i onima koji su se ogriješili o narod i državu je odzvonilo na veliku muku legije parazita tamo a i ovamo.

Tako je i kod nas trebalo biti ali znate EU i okupacija NATO saveza pa se nemože. To se nemože uraditi u zemljama ograničenog suvereniteta pod LGBT kapom tajne sekte.

IL Partigiano
11 dana prije

Javlja Bloomberg, svaki 24-ti stanovnik New York ima preko million Dolara, ja kao Hrvat sto imam od toga sto se cijelo bogatstvo sliva u Ameriku, ti stanovnici New York nece nikad doci u Hrvatsku na odmor I nece nikad nista kupiti ili uvesti iz Hrvatske……. One Out of Every 24 New York City Residents Is Now a Millionaire

Josip
11 dana prije

Možda su smislili nešto da valja 🤷‍♂️

Zoran
11 dana prije

I dalje ćemo promicati pelcung protiv strašnog covida, hranit insektima,uvesti digitalnu rublju i sve što nam WEF naredi.

11 dana prije

Vučićuuuuuuuuuuu! Prepiši!!!

BlueZg
11 dana prije

Ovaj članak baš ništa nije rekao. Jedino što grebe oko je “digitalna transformacija”. Detalje molim. 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

Branko
11 dana prije

Prvi put sam nasao da pise o americkom silovanju Francuskinja o Nijemicama nema nista. – – – – – – – – – – – They Wanted A Woman”: French Women On Rapes By US Soldiers During WW II
In October 1944, after the battle for Normandy was won, US military authorities put 152 soldiers on trial for raping French women.

NOME
11 dana prije

…..neki zločesti bi mogli ovako to prevesti…….

očuvanje stanovništva – kontrolirane migracije
podrška porodici – Planned parenthood,
obrazovanje patriotske i društveno odgovorne osobe- socijalni kredit
udobno i bezbjedno okruženje za život- 15 minutni gradovi
dobrobit životne sredine -zelena transformacija
, održiva i živahna ekonomija – digitalizacija novca,
tehnološko liderstvo- transhumanizam
, kao i digitalna transformacija državne uprave, privreda i društvena oblast. – digitalizacija

…..

11 dana prije

kaze bond jucer, u clanku “zapad … odluku”:
Bond cigarete Bond
 14 sati prije

“Putin je potom obećao da će koristiti svoja ovlaštenja kao šefa države kako bi osigurao da svi ruski građani koji su dokazali svoju lojalnost i pokazali “svoje najbolje ljudske i profesionalne kvalitete” dobiju vodeće pozicije u javnoj upravi, ekonomiji i drugim sferama.”
Znači da to do sada nije bio slučaj?
Putin je toliko godina na vlasti a nije mogao to urediti?
Zašto se sada toga sjetio?
Sjetim se samo privatizacije nakon rata u HR i BiH i tih lojalnih, podobnih, sposobnih, provjerenih kadrova koji su zajašili i još ne puštaju.

To je to. uvodi feudalizam. drzava koju vode ratnici moze napredovati jedino kroz ratovanje. normalnu perspektivnu drzavu trebaju voditi posteni, vrijedni i pametni.
zao mi je rusije. vidio sam je kao nadu da zaustavi zapad koji se previse osilio.

Max
11 dana prije

Uvijek rade sustavno.

FELIX
11 dana prije

RUSI VEC DUGO RADE PO PLANU KOGA SADA SPROVODI PUTIN ON JE I DOBAR SAHISTA

Tысяча = Tisuća
11 dana prije

Putin je vitez s macem od zlata koji je poslat od boga da spasi Rusiju od novih nacista, novih mongola, novog Napoleona i Perfidnog Albiona i americkog imperijalizma.

Rusija nema izbor, ili se boriti ili potpisati bezuvjetnu kapitulaciju koju trazi zapad preko Zelenskog.
Zelenski je metnuo 10 tocaka koje Rusija mora ispuniti ako zeli mir s zapadom.

Tocka 1 – Vracanje na stare granice prije 2014, ova tocka se moze revidirati, to znaci po potrebi Ukrajina moze dobiti novi komad ruskog teritorija, to isto vrijedi i za Finsku, Estoniju…itd.
Stvaranje novih drzava iz Ruske Federacije ne zato jer im zapad zeli dobro nego zato da budu svi maleni, laksi za upravljanje.

Tocka 2- Ukrajina ce odrediti tko ce ici na sudjenje.

Tocka 3- Rusija mora platiti vojnu odstetu i to ce odrediti Ukrajina + tzv. Zapad.

Daljne tocke su slicne, obicni bull shit…

BEZUVJETNA KAPITULACIJA ako Rusija zeli mir.

Beirut
11 dana prije

Na prvi Dan Putinovog mandata likvidirano tisucu jadnih, siromasnih, nadojenih zapadnom mrznjom.
I propagandom Ukrajinaca.

NOB
11 dana prije

Zapadu je puno veca prijetnja Kina nego Rusija

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI