Putin potpisao zakon o potpunoj zabrani LGBT propagande

Vladimir Putin
25 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon o potpunoj zabrani propagande netradicionalnih seksualnih odnosa, promjene spola i pedofilije, prema odgovarajućem unosu u nedjelju u ruskoj Državnoj dumi (baza podataka nižeg parlamenta).

Izvršene su izmjene i dopune zakona o informiranju, informacijskim tehnologijama i zaštiti informacija i drugih dokumenata.

Prema novom zakonu takva je propaganda sada potpuno zabranjena na društvenim mrežama, u masovnim medijima, filmovima i reklamama.

Posebnom odredbom zabranjeno je širenje takvih informacija među maloljetnicima, dok se do sada zabrana odnosila samo na materijale o LGBT osobama. Postoje planovi za uspostavu mehanizma za uskraćivanje pristupa informacijama vezanim uz LBGT na plaćenim stranicama za maloljetnike. Za ulazak na takva web mjesta bit će potrebni posebni kodovi ili druge radnje.

Nacionalni nadzornik masovnih medija bit će ovlašten staviti web stranice s propagandom netradicionalnih seksualnih odnosa, pedofilije i promjene spola u registar zabranjenih resursa koji podliježu blokiranju. Također će biti ovlašten odrediti postupak internetskog nadzora radi uočavanja takvih stranica.

Zakon također zabranjuje prodaju robe, uključujući i uvezenu robu, koja sadrži informacije za čiju distribuciju je upravna ili kaznena odgovornost.

Istodobno, još jedan zakon koji je potpisao predsjednik Putin mijenja Zakon o upravnom prekršaju kako bi se uvela administrativna odgovornost za propagiranje netradicionalnih seksualnih odnosa među ljudima bilo koje dobi, a ne samo djecom.

Prema Alexanderu Bashkinu, članu odbora za ustavno zakonodavstvo ruskog Vijeća Federacije (gornji dom parlamenta), takva je propaganda ranije bila zabranjena samo među maloljetnicima, dok se sada zabrana odnosi na ljude bilo koje dobi.

Zakon stupa na snagu danom objave.

LGBTPropagandaPutinrusijaTransrodnost
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Davko
1 godina prije

Svatka čast gosp Putinu

eukolonija
1 godina prije

Poznat i kao Sveti Vladimir, Blaženi Vladimir, Sent Vladimir, San Vladimir itd.

RonniePeterson
1 godina prije

Bravo Vlado, opacine nisu za moju butigu

nekoime
1 godina prije

Putin je ozbiljni kandidat za slijedećeg predsjednika EU parlamenta.

mrdo
1 godina prije

Saće Mladen da dobije nervni slom.

Гавран
1 godina prije

Teorija majke svih zavera “svi su političari isti”, “svi se oni dogovaraju”, “svi rade za gospodare sveta” osta mrtva na Ukrajinskom frontu.

Mrčikola
1 godina prije

Kažu da su za pojam “propaganda” “odgovorni” Gustav le Bon i Wilfred Trotter. Oni je nisu izmislili, već su je samo “ustanovili” iz življenja i dali joj ime, i praktički su predvidjeli, nešto kasniju, pojavu magova propagande poput Bernaysa ili Goebelsa. Ovo spominjem jer mi je, čitajući ovaj naslov o zabrani LGBT propagande, sinulo da uz, još onda opisanu, “propagandu zbog viših interesa” sigurno postoji i “društveno korisna propaganda” . Naime, na jednu msm LGBT “reklamu” bilo je…a, brat bratu, što se ono veli…barem dvije stotine “reklama” za “koronu” i pripadajuće joj cjepivo. Tu se, izgleda, zakonski ne treba uredovat, a ako dođe potreba za uredovanjem, tu bi se, kako sve ovo ide, umjesto zakonskom zabranom, moglo reagirati zakonskom obavezom…yebu nas njihovi ali niti “naši” ne zaostaju. p.s. nastavljamo pratit kako će se Rusija odnositi prema onome što zovu; čovjekov utjecaj na klimatske promjene i prema, popularnom, co2 otisku…e, lako… Čitaj više »

BordoDNK
1 godina prije

Tako je druže Putin… U svoja četiri zida nek’ poremećena pogan radi šta želi. Ali, nema paradiranja ” ponosa”, odvratne i agresivne propagande, i ono najbitnije, zloupotreba i ispiranja mozga djeci i omladini. U suprotnom, motkom po leđima i u zatvor, kao što poremećena gamad i zaslužuje. Slava Rusiji!

Tupko Glupko
1 godina prije

Za to vrijeme, što se dešava u EU…

Prije godinu dana Europski sud pravde donio je odluku da u svim državama članicama Europske Unije dvije mame i dva tate i njihova djeca moraju biti priznati kao obitelj.
Sve zbog jedne Bugarke i jedne Britanke, koje su imale dijete iz Španjolske i muku mučile s papirima.

U Hrvatskoj već postoje djeca koja imaju dva tate ili dvije mame, a Ustavni je sud prije tri godine odlučio da gej parovi imaju pravo udomiti dijete.

Isto tako, već godinama pederi i lezbijke u Hrvatskoj mogu osnovati životno partnerstvo, koje je u pravima izjednačeno sa brakom.

Prije pet godina napravljena je slikovnica “Moja dugina obitelj” za hrvatske vrtiće i škole (sljedeće godine još jedna), na što je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila da treba graditi otvoreno i tolerantno hrvatsko društvo i na taj način javno komunicirati.

Max
1 godina prije

Odluka je dobra za budućnost Ruske djece.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Dopustio mu Klaus Shwab da to ucini kako bi se barem po necemu razlikovao od svojih zapadnih kolega koji poput njega uvode digitalnu valutu, obavezne bocke, maske, lockdowni, zaprasivanje istim intezitetom kao iznad zapadnih zemalja itd its

Tamarino
1 godina prije

Postovanje i samopostovanje.
Putin nije svetac ali ima zdrav razum ,sto je danas iznimno rijetko,pogotovo u politici.

Brko
1 godina prije

E svaka ti cast!!! Konacno neko da bolesti stane u kraj.

Nena
1 godina prije

Bravo V.V.Putine i Bog ti pomogao i niko ti ništa ne mogao!!!
I još da se očiste pojedine crkve koje su dopustile da se oslikava nečastivi..Bože oprosti i pomiluj..

Klica
1 godina prije

To care, tako se to radi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI