Putin poziva zemlje na ubrzavanje međusobnog priznavanja cjepiva protiv Covida

Putin-Summit G20
81 komentar

Rusija je razvila tri cjepiva protiv koronavirusa, uključujući Sputnjik V, prvo cjepivo na svijetu. Sputnjik V je odobren za korištenje u 70 zemalja, a kao dokaz o cijepljenju ga je priznalo više od 100 nacija, ali ne i Europska unija i Sjedinjene Američke Države.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je zemlje da ubrzaju međusobno priznavanje cjepiva protiv koronavirusa.

“Želim vam skrenuti pozornost na činjenicu da unatoč odlukama G-20, pristup cjepivima i drugim vitalnim resursima još uvijek nije dostupan svim zemljama u potrebi. To se događa, uključujući zahvaljujući nelojalnoj konkurenciji, protekcionizam i odbijanje niza zemalja – među kojima su i članice G-20, da međusobno priznaju cjepiva i certifikate o cjepivima”, rekao je Putin, govoreći na summitu G-20 putem videokonferencije u subotu.

Putin je pozvao Svjetsku zdravstvenu organizaciju da ubrza proces predkvalifikacije novih cjepiva i drugih preparata protiv Covida, uključujući testiranje njihove kvalitete, sigurnosti i učinkovitosti. Što se to brže odvija, lakše će biti obnoviti funkcioniranje globalnog gospodarstva, uključujući posebno teško pogođen turistički sektor, rekao je.

Putin je naglasio da je rusko cjepivo Sputnjik V dokazalo svoju visoku sigurnost i učinkovitost te je odobreno za korištenje u 70 zemalja s ukupnom populacijom od preko 4 milijarde ljudi.

“Pored dvokomponentnog cjepiva Sputnjik V, Rusija je stvorila i aktivno koristi jednokomponentni lijek poznat kao Sputnik Light, koji se može koristiti, između ostalog, za povećanje učinkovitosti drugih cjepiva. Radimo s kolegama iz europskih zemalja u tom smislu, te to nudimo našim partnerima“, rekao je.

Putin je također predložio da se mehanizmi za modernizaciju cjepiva razvijaju na “sustavan i brz” način, s obzirom na mutacije u koronavirusu, kako bi bili učinkoviti. Koronavirus će, prema riječima predsjednika, i dalje “predstavljati opasnost još dugo vremena”.

Ruski predsjednik je istaknuo da je Moskva uvijek pozdravljala i da će i dalje pozdravljati napore zemalja G20 da podrže najsiromašnije nacije svijeta, te poručio da bi održivi razvoj globalnog gospodarstva bio nemoguć bez rješavanja ovih pitanja. “U posljednje vrijeme i same razvijene zemlje, uključujući države G20, susrele su se s nejednakošću i siromaštvom. Važno je riješiti ovaj problem kroz mjere ekonomske i proračunske politike”, rekao je.

Ruska Covid cjepiva

Prema podacima Ruskog fonda za izravna ulaganja (RFID), više od sto zemalja sada je odobrilo ulazak putnicima koji su primili cjepivo Sputnjik V. Međutim, SAD i mnoge članice Europske unije nisu među njima. Prošlog mjeseca, informirani izvor rekao je Reutersu da regulatori EU-a vjerojatno neće donijeti odluku o tome hoće li odobriti Sputnjik V barem do prvog tromjesečja 2022., navodeći “podatke koji nedostaju”. Svjetska zdravstvena organizacija također nastavlja proučavati ruske lijekove.

Uz Sputnjik V, adenovirusno vektorsko cjepivo koje je razvio moskovski istraživački institut za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleya, Rusija je razvila i odobrila korištenje još dva antiCovid pripravka. To uključuje EpiVacCorona, pripravak na bazi peptida koji je kreirao istraživački centar za virologiju i biotehnologiju VECTOR izvan Novosibirska, i CoviVac, tradicionalni inaktivirani pripravak na bazi virusa koji je razvio moskovski Znanstveni centar za istraživanje i razvoj imuno-bioloških istraživanja Čumakov.

Centar Gamaleya trenutno radi i testira Sputnjik M, nazalno cjepivo namijenjeno djeci i tinejdžerima. Kao i u drugim zemljama, zdravstveni dužnosnici i dalje raspravljaju o prijedlogu cijepljenja djece protiv Covida, s obzirom na njihov snažan prirodni imunitet protiv virusa. Nedavna anketa Sputnjikove sestrinske agencije na ruskom jeziku pokazala je da je 64 posto roditelja protiv cijepljenja svoje djece, a 21,6 posto podržava tu ideju.

cjepivoCovidPutinrusijavakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
81 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jure
2 godine prije

Ma ne moguce da je ovo Putin izjavio.
On se bori protiv duboke drzave i NWO-a itdd…

Hehehehehe

Gdje su sad Putinovci.
Cjepite se dok imate vremena ipak zove Putkooo brine se za vase zdravlje.

preseren3
2 godine prije

Po informacijama, koje su dostupne na internetu, amerikanci su uložili velike pare u virus. Iz tog razloga ne dozvoljavaju, da na teritorijima, gdje oni vladaju, zarade i jedan euro zemlje, koje sa virusum nemaju ništa. Pogotovu što je u samom cjepivu još nešto više od same neutralizacije virusa…

2 godine prije

“… To se događa, uključujući zahvaljujući nelojalnoj konkurenciji, protekcionizam i odbijanje niza zemalja – među kojima su i članice G-20, da međusobno priznaju cjepiva i certifikate o cjepivima”, rekao je Putin…”

Ma braaaavooooo!
Koji “strateg i sahista“…
Vizionar covjek…
(Sve sto mu Gazde Rockfelleri narede (ili ona zaba Klaus Schwab) – ovaj gadni kepec i veliki “sahista” ne samo ispunjava bezpogovorno – nego se jos i na svjetskoj sceni isitice u – pravednoj borbi za Rockfellerovu medjunarodnu zajednicu” tj zlocinacki UN/WHO)
Ma diiiivnooo….

Evo, ocekujem sad gomilu idiota geopolitike” i “putinofila” – da se kao muve na govno naljepe na ovu “radosnu geopoliticku vijest” – te da nas sve ovdje obavjeste :

  • o “skrivenim namjerama” ovog Rockfellerovog stratega Nosferatua…
  • kao i o njegovim “strateskim buducim potezima“….

Naime – idioti geopolitike” – uvijek “znaju” sta je u stvari “sahista i strateg” planirao…
Oni citaju “izmedju redova” sta im Nosferatu porucuje… 🤣

Kristijan
2 godine prije

Jadan onaj koga rus hrani i kinez hrani

Trt
2 godine prije

Smeće.

ledeno doba
2 godine prije

sastanak G20 u Rimu je faktički sotonistička seansa
jučer vidjeh ih, takozvane čelnike države (sve rotšilodve izlučevine debelog crjeva), svi fino sa maskicama, a ispred njih domaćin, rokefelerova stara masončuga i kriptić, Mario Draghi, jedan od najkrvavijih velezločinaca, među onom bagrom, koju nazivaju državnici..
dogovorili su da do sredine, ili kraja 2022. treba 70% svjestkog stanovništav dobiti žig njihovog gospodara Lucifera
a da stvar bude kompletna na G20 pojavit će se i vatikanska sotončuga-Bergoljo

ghovnar ima 85 godina, i iako su tada, prije 8 i pol godina, kada su ga postavili za papka, govorili da mu fali jedno plućno krilo i da navodno ima teške zdrasvtene probleme-ljigavac ipak još nikako da krepa, vjerojatno vampirčina koristi adrenokrom

2 godine prije

Od početka pričam ono što sada Putin i sam kaže – KOVID PASOŠ!!! Ako je cilj “odseći” Istok, odseći Rusiju korona je odličan način – “ne pridržavaju se mera koje poštuje civilizovani svet i mora im se sprečiti komunikacija sa onima koji poštuju mere”. Većina analitičara pa i komentatora, čak i onih koji podržavaju poteze Rusije naglašavaju ekonomski faktor. Tačno je da nisu u pitanju male pare ali su one beznačajne u poređenju sa problemima koji bi bili izazvani izolacijom – stavite sami na papir i izračunajte koliko bi Rusija izgubila ako bi je potpuno izolovali. Tu se čak ni ne radi o parama jer bi sve to definitivno eskaliralo u trajnu konfrontaciju ako ne i u otvoreni sukob. Iako i Rusija i Kina mogu da opstanu uprkos toj konfrontaciji, ona bi im značajno zaustavila i ograničila razvoj. Pričam to od početka jer je očigledno od početka… bar za one… Čitaj više »

Poznavalac prilika
2 godine prije

I dok je jedna od glavnih tema sotonjarskog derneka u Rimu spriječavanje nepostojećeg “globalnog zatoplenja” i smanjivanje emicije CO2 Joe Biden je zorno pokazao kako “elite” brinu o štetnim emisijama stakleničkih i otrovnih plinova.

Naime u posjet argentinskom uzurpatoru u Vatikanu Biden i njegova delegacija su stigli u koloni od 85 automobila i tako pokazali svu svoju visoku ekološku svjesnost. Evo snimka te impresivne parade. Dodati “h” na početku.

ttps://twitter.com/i/status/1454025249889079296

ledeno doba
2 godine prije
SAMIT G20
Putin i Jinping poručili: WHO mora biti brži u odobravanju cjepiva!

Ruski predsjednik Vladimir Putin i kineski predsjednik Xi Jinping na samitu članica G20 pozvali su na ubrzanje međusobnog odobravanja cjepiva protiv Covida-19. 

ttps://direktno.hr/eu-i-svijet/putin-i-jinping-porucili-who-mora-biti-brzi-odobravanju-cjepiva-248889/

davor
2 godine prije

Britanija, EU i SAD su poznati rusofobi, i prvoborci protiv svega ruskog, što je jedan vid homofobije odnosno slavofobije, te je i rasističko ponašanje. Vjerovatno je da se ne slažu ni oko operacije slijepog crijeva, a kamoli oko cjepiva. Ali zato kada treba poslati NASA materijale u svemir e onda ide “halo Bajkonur, ovdje Mike sa Floride, crko nam je pogon opet..”

Max
2 godine prije

A što ak” je to zaista isto zlo?

Plavi
2 godine prije

Sjecam se ovdje komentara od rusofila, kako je Sputnik V čudo od lijeka…kako je Putin skužio Zli zapad, i da će se rusi zaštititi.
…i… gdje smo sad… Rusi UMIRU KO ZEČEVI..
Svaki dan novi rekord umrlih u rusiji..
SMJEŠNI STE.

Karma
2 godine prije

JA SAM 56 GODINA I RADIO SAM CAK I KAO VOZAC AUTOBUSA. DESETINE TISUCA LJUDI VOZIO U PO TV GADNIM KOVID REGIJAMA.
NISAM 2 GODINE ZAKASLJAO.
VITAMINE, ZINK, SELEN, D3, MAGNEZIJ. CJEPIVO DAJTE LJUBAZNO EKIPI KOJA GA GURA.

Direktor
2 godine prije

To samo pokazuje da je sve ovo mrtvi biznis, konkurencija i korupcija, s tim da je proizvod eksperimentalni u nadi da ce izazvati mnoge nuspojave kod cijepljenih kako bi dozivotno bili korisnici skupih farmaceutskih proizvoda, a oni cijepljeni sa smrtnim ishodom su za biznis elite uvijek i bili samo kolateralna steta. Covid putovnice su samo osigurac za siguran dodatni profit i blokada konkurenciji, a usput se narod navikava na nove slobode i restrikcije. Kud bolje taktike 3 u 1. Eksperimentises i prodajes proizvod od kojeg se oboljeva dobijajuci dozivotne musterije, uvodis nova pravila sloboda i restrikcije kakve ti je volja i povrh svega vrsis depopulaciju dobrovoljno. Savrsen proizvod za zarade. Aferim

Praetorian
2 godine prije

Cek, ovce i dalje puse da su pelcovi tu za zdravlje i zastitu?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI