Putin: “Rusija će isporučiti raketne sustave Iskander-M Bjelorusiji”

Iskander M
16 komentara

Ruski lider je također predložio da se ruskim i bjeloruskim ministrima odbrane i načelnicima generalštaba zaduži da razrade sve detalje u vezi sa ovim pitanjem ST. PETERBURG

Moskva će isporučiti Minsku raketne sustave Iskander-M u narednim mjesecima, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u subotu sa svojim bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom.

„Kao što smo se ti i ja dogovorili, a vi ste pitali, donijeli smo odluku. U narednim mjesecima ćemo Belorusiju isporučiti taktičke raketne sustave Iskander-M koji, kao što je poznato, mogu da koriste balističke i krstareće rakete – u standardnoj i u nuklearnoj modifikaciji“, rekao je Putin.

Ruski lider je također predložio da se ruske i bjeloruske ministre odbrane i načelnike generalštaba zaduži da razrade sve detalje u vezi sa ovim pitanjem. „Apsolutno se slažem“, rekao je Lukašenko. “To je dogovor”, zaključio je Putin.

Što se tiče sustava “Iskander”, riječ je o prijenosnom sustavu balističkih projektila koji je zamijenio je sustave “Scud” iz sovjetskog doba. Njegova dva navođena projektila imaju domet do 500 kilometara i mogu nositi konvencionalnu ili nuklearnu glavu.

Ruski projektili “Iskander“, koje se nalaze u regiji Kalinjingrad, predstavljaju prijetnju polovici europskih prijestolnica”, rekla je davno predsjednica Litve za njemački Deutschlandfunk.



BjelorusijaIskander-M
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Until
1 godina prije

Javljaju iz Kijeva da su Rusi oslobodili Sjevernodonetck, grad od 100 000 stanovnika.

1 godina prije

Prijetnja unutar 500km je vrlo mala u usporedbi sa prijetnjom SAD i EU, koja ugrožavaju ćitav slobodni svijet.
Znači samo, da če boljeti, ako se usude…
Ali samo jedan kamen je dovoljan, da rastera jato ptica, pa makar su grabljivice..

gargamel
1 godina prije

Jucer citam jos jednu glupost u zapadnim novinama( NU nl): “Rusija pokusava da uvuce Bjelorusiju u sukob sa Ukrajinom”.

Tony
1 godina prije

Iskander mislim smijesno je o kakvoj se raketi radi a kakvih ima u svijetu ali je raketa znacajna samo zbog nosenja vise vrsta bojeve glave …

1 godina prije

Buuuuuuuum ! BUUUMMMMMMMM….(L.R- pa mjenjaj istupe…….) maaa neeee……..već glas velikana NIKOLA TESLA Želite li otkriti tajne svemira, razmišljajte u pojmovima energije, frekvencije i vibracije.    Kada znanost počne istraživati nefizičke fenomene, napredovat će više u jednom desetljeću nego u svim proteklim stoljećima svog postojanja.    Život je i uvijek će biti nerješiva jednadžba, ali sadrži određene poznate činjenice.    Moj mozak je samo primatelj. U svemiru se nalazi jezgra iz koje mi dobivamo znanje, snagu i nadahnuće. Još nisam uspio prodrijeti u tajne ove jezgre, ali znam da ona postoji.    Ne marim za to što su ukrali moje ideje. Žao mi je što nisu imali svoje.    Što jedan čovjek naziva Bogom, drugi naziva zakonima fizike.    Čovjek mora biti razuman da bi mogao jasno misliti, ali može misliti duboko i biti prilično nerazuman.    Većina ljudi je toliko uronjena u kontemplaciju o izvanjskom svijetu da je potpuno slijepa za ono što se događa unutar njih… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Nije to cijela prica: Lukasenko je zatrazio remont aviona da mogu nositi atomske bombe. Prije su se mogli zezati sa njim, praviti mu obojene revolucije, a sad kad dobije atomske bombe imace vise suvereniteta nego Francuska.

404
1 godina prije

Šah-mat.

Max
1 godina prije

Strateški dobitak i za Rusiju i za Bijelorusiju Tako na nišanu drže pola Europe a strateški položaj Bijelorusije je ojačan.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI