Putin u sljedećem desetljeću želi smanjiti siromaštvo u Rusiji za polovicu

Siromastvo
32 komentara

Cilj smanjenja udjela ruskih građana koji imaju primanja ispod razine koja je dovoljna za život s 13,5 posto na 6,5 posto do 2030. godine ambiciozan je, ali realan zadatak, smatra ruski predsjednik Vladimir Putin.

„Loše je, naravno, što će ostati i tih 6,5 posto, ali moramo poći od stvarnosti; mislim da je ovo realno. Cilj je ambiciozan, ali može se postići“, rekao je Putin tijekom svoje godišnje konferencije za tisak u četvrtak.

Predsjednik je podsjetio da je 2000. godine oko 29 posto stanovništva zemlje živjelo ispod granice siromaštva.

“U 2017. godini dosegli smo razinu od oko 12,3 posto onih koji žive ispod granice siromaštva. Sada se, nažalost, zbog svih ovih problema, povezanih s Covidom-19, broj popeo na 13,5 posto. To je, naravno, puno; oko 20 milijuna ljudi“, rekao je Putin.

Govoreći o rastu cijena hrane u zemlji, predsjednik je objasnio da je to posljedica rasta cijena hrane u inozemstvu. “Oni, domaći proizvođači, počeli su povećavati domaće cijene koju su sada usporedive s cijenama svjetskog tržišta, što je potpuno neprihvatljivo”, rekao je Putin.

Primijetio je da je vlada brzo reagirala na njegovu zapovijed o stabiliziranju situacije. Prošli je tjedan Putin zatražio rješenje u pogledu problema porasta cijena osnovnih namirnica. Nakon toga, premijer Mikhail Mišustin naložio je vladi izradu popisa hitnih mjera za suzbijanje povećanja cijena hrane.

rusijavladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
3 godine prije

Mislim da mi je jasno i kako će to izvesti …. malo uz pomoć “korone” malo uz pomoć “cjepiva”, malo uz pomoć skuplje hrane, riješiti se najsiromašnijeg dijela stanovništva a da oni imućniji prežive i eto ti (u postocima i statistikama) bogatijeg družtva 😉

3 godine prije zadnji put uredio dzabaludin
Tucker carlson
3 godine prije

Jos jedan dokaz da je geopolitika jedna velika zabluda za narod.dobri i pametni putko,jel..u eri masovnog unistavanja male i srednje ekonomije,ovako nesho najaviti za sljedeće desetljeće..pa ako to nije najava genocida izmedju redova,ne znam Sha je.hvala.

bvweirgiuwervwervowe
3 godine prije

Uzmi braći i daj rusima.

Max
3 godine prije

Treba se boriti protiv siromaštva

Sirius
3 godine prije

Vrlo je jednostavno. Da bi siromasni bili bogatiji , bogatiji moraju biti siromasniji. Novca je uvjek bilo sasvim dovoljno za sve. Ali se lose dijelio.

Siniša
3 godine prije

Veliš!?

Pingvin
3 godine prije

A, konacno clanak po ukusu Ad Astre! U Rusiji ima puno siromasnih, Zapad je to davno eliminirao ito demokratskim putem!

digitalna krafna
3 godine prije

Moze izvor informacija

glen
3 godine prije

Velika zasluga ovom siromastvu u Rusiji, Venezueli, Iranu pripada Americi.
Rusi bi puno bolje zivjeli da oko njih ne kruze nato lesinari, da im Englezi i Amerikanci ne destabiliziraju drzavu.

Ive
3 godine prije

Usporedimo procenat siromsnih ili onih ispod granice siromastva u svijetu. Koliko se ljudi hrani u socijalnim kuhinjama, koliko nema dostatne prihode za osnovne zivotne potrebe. ************************* Samo malo proguglati pa vidimo da u USA slizbeno zivi preko 50 miliona zivi ispod granice siromastva, a stvarna slika je da je oko 100 miliona amerikanaca siromasno. U Berlinu je 18% siromaha ili u EU je 75 miliona siromasnih. ************************* Koliko je siromasnih u Hrvatskoj, ovisi dali gledamo statistiku ZLOCINACKOG HDZ i njihove vlade ili nezavisnih; jer prema ZLOCINACKOM HDZ je oko 18% siromasnih dok je stvarna slika oko 35% siromasnih hrvatskih gradjana. Ali pogledajmo koliko je dojucerasnjih gologuzana u 30 godina uz pomoc ZLOCINACKOG HDZ postalo tajkunima milijunasima i milijarderima pljackom i siromasenjem onih koji su naucili casno zivjeti od svoga rada. Osobno znam obitelji koji su u Demokratskoj i samostalnoj Hrvatskoj u 10 godina potrosili zivotnu stedjevinu iz socijalizma samo da… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Ive
Plavi
3 godine prije

Bio sam u Rusiji.
Nemožeš ti pijančinu i neradnika spasiti od gladi.
Sve veliko i monumentalno sto imaju napravili su im robovi (,zatvorenici)
Od Moskpvske podzemne, njemački zarobljenici i inžinjeri… pa do transsibirske zeljeznice, robovi iz carskih gulaga….itd..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI