Putovnice za cjepivo iz plana B mogle bi potaknuti Covid-19, gurajući Britance u manje ventilirane prostore, upozorava procurjelo vladino izvješće

Covid putovnice-Velika Britanija
10 komentara

Uvođenje predloženog sustava putovnica za cjepivo “Plan B” moglo bi pogoršati trenutačni porast koronavirusa u Ujedinjenom Kraljevstvu, šaljući Britance u manje i lošije prozračene prostore, sugerira se u izvješću vlade koje je procurilo.

Mjere ”Plana B” Borisa Johnsona za borbu protiv koronavirusa mogle bi imati neželjene posljedice, upozorava se u vladinoj procjeni, koju je vidio The Telegraph. Plan bi zahtijevao od osoba starijih od 18 godina da predoče dokaz o dvostrukom cijepljenju kako bi posjetili određena velika ugostiteljska i zabavna mjesta, kao i sportska događanja.

Međutim, navedene mjere mogle bi se izjaloviti, upozorava se u procjeni, ako zaplaše ljude od većih prostorija, gurajući ih u manja i pretvarajući ih u žarišta koronavirusa.

“Postoji potencijalno pomicanje između mjesta događanja uživo i ugostiteljskih objekata”, stoji u dokumentu, a citiraju novine.

”Ključna briga u sektoru je da bi certificiranje moglo premjestiti djelatnost i poslovanje s glazbenih mjesta u, recimo, pubove s licencama za glazbu i alkohol, itd., što bi moglo biti protuintuitivno i potencijalno kontraproduktivno.”

Očekuje se da će ova politika utjecati na nogometne navijače, tjerajući ih sa “strukturiranih i dobro prozračenih sportskih stadiona, što bi moglo dovesti do toga da umjesto toga idu u nestrukturirane i slabo prozračene pubove”. U takvim će objektima “imati pristup više alkohola nego da ih ima na stadionima”, upozorava se u dokumentu, ističući da je već uočena korelacija između liberalne konzumacije alkohola u pubovima i porasta koronavirusa.

“Dokazi s Eura pokazali su skokove u slučajevima povezanim s pubovima čak i kada je Engleska igrala u inozemstvu”, stoji u procjeni.

Osim što će potaknuti, umjesto da se bore protiv širenja virusa, očekuje se da će predložene mjere imati i ozbiljan ekonomski učinak. Veliki prostori bit će prisiljeni angažirati dodatno sigurnosno osoblje za provjeru svih potrebnih certifikata, što bi, kako se očekuje, stvorilo “uska grla” na ulazu, kao i dodatne troškove koji se procjenjuju između 345 milijuna funti i 2 milijarde funti.

Međutim, glasnogovornik DCMS-a do kojeg je došao The Telegraph osporio je izvješće, navodeći da “trenutačno nema dokaza koji bi upućivali na to da je na tvrtke utjecala niža posjećenost kada se koristi certifikacija, a različita mjesta već koriste to pri ulasku tijekom cijele godine.”

Iako se ne očekuje da će se mjere ”Plana B” uskoro uvesti u Englesku, dokaz o potpunom cijepljenju već je postao uvjet za posjet noćnim klubovima i velikim mjestima u Škotskoj. Nakon prvog vikenda provedbe sheme, Scottish Hospitality Group, koja predstavlja noćna mjesta u zemlji, u ponedjeljak je razglasila shemu putovnica za cjepivo Covid kao “neublaženu katastrofu” za sektor.

CovidCovid putovnicaPandemijaPlan BVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 godine prije

Pobornici cijepljenja nikako da shvate da koliko god se neka država procijepila (Velika Britanija je procijepila 67,8% stanovništva i spada u jednu od najprocjepljenijih nacija u Europi) , da oni neće stati, i dalje će biti obavezne Covid potvrde, i dalje će ih uvjetovati primanjem novih doza cjepiva, dok će drugima sve više uskraćivati ljudska prava na kretanje, rad, kupovinu namirnica, odlazak u bolnicu… Ovi koji su se u velikom broju cijepili dobili su predah od nekoliko mjeseci gdje su ukidane sve Covid mjere dajući im lažnu nadu da je gotovo sa Covidom, a porastom broja zaraženih sve će vratiti na staro. Kada od početka sljedeće godine budu počeli gubiti svoje jednogodišnje Covid putovnice bez novog uboda, i najvećim vjernicima cjepiva će postati jasno da nije cilj zaštita stanovništva, već konstantna cijepljenja eksperimentalnim cjepivima, novom mRNA tehnologijom koja nije nikada prošla redovnu proceduru kao druga cjepiva. Da je tome tako,… Čitaj više »

2 godine prije

“ističući da je već uočena korelacija između liberalne konzumacije alkohola u pubovima i porasta koronavirusa”

Ovo je garantovano pogrešno. Poznajem jednog koji se svuda kreće a ne primenjuje mere zaštite i nikako da zakači koronu… međutim, non-stop je “dezinfikovan” :))))))))))))))

Metabaron
2 godine prije

Cuj …”plan A ovo ” , ” plan B “ono a “plan C ” ovo- ono , koja prekenjavanja…..masovno ubojstvo je njima I pod A I pod B I pod C !!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI