Radnici talijanskog aerodroma zaustavili isporuku ”humanitarne pomoći” Ukrajini jer se radilo o oružju

Isporuka
26 komentara

U zračnoj luci Galileo Galilei u Pisi u Italiji radnici su otkrili da se oružje šalje u Ukrajinu pod deklaracijom “humanitarna pomoć” i odbili su ga ukrcati. Njihov primjer trebao bi poslužiti kao uzor svim radnicima kako se postaviti protiv rata.

Rat u Ukrajini izaziva sve više zveckanja sabljama u SAD-u i Europi. Kako mnoge zemlje masovno povećavaju vlastite vojne proračune, mnoge još uvijek šalju oružje Ukrajini. Prema Unione Sindacale di Base (USB), radnici u zračnoj luci Galileo Galilei u Pisi u Italiji otkrili su kutije pune “oružja svih vrsta, streljiva i eksploziva”. Prethodno su bili obaviješteni da je isporuka sadržavala humanitarnu robu poput hrane i lijekova. Radnici zračne luke tada su odbili poslati oružje u Ukrajinu preko Poljske.

USB izvještava da je predsjednik toskanskih zračnih luka Mario Carrai od tada uvjeravao da više neće biti pošiljki oružja preko zračne luke Pisa. Međutim, USB nastavlja pozivati ​​radnike da blokiraju sve isporuke oružja. Sljedeće subote USB organizira demonstraciju u zračnoj luci Galileo Galilei pod sloganom “Iz Toskane: Mostovi mira umjesto ratnih letova”.

Radnici su svojim hrabrim djelovanjem ne samo spriječili da se ovo oružje koristi za ubijanje, nego su dali primjer cijeloj radničkoj klasi kako možemo ratovati vlastitim sredstvima. Sindikalni radnici u SAD-u i šire trebali bi poduzeti akciju svojih talijanskih kolega kao uzor.

Incident je također primjer kako se “humanitarnost” može zloupotrijebiti. U priopćenju USB-a stoji: “Snažno osuđujemo ovu očitu obmanu, koja cinično koristi krinku ‘humanitarne pomoći’ kako bi dodatno potaknula rat u Ukrajini.” Humanitarne mjere, poput slanja zaliha pomoći i prihvaćanja izbjeglica, nisu dovoljne za okončanje rata — a u ovom slučaju čak su poslužile i kao paravan za militarizam.

Bez ove akcije radnika nastavile bi se isporuke oružja preko Pize. Stoga je još važnije naglasiti da je za zaustavljanje rata potrebna aktivna intervencija i neovisno radničko organiziranje protiv rata. Radnici u Italiji i USB-u prednjačili su svojom neviđenom akcijom. Oni bi trebali poslužiti kao primjer međunarodnim radnicima kako se boriti protiv rata vlastitim sredstvima, kao što su štrajkovi ili blokade isporuke oružja.

IZVOR: leftvoice.org

humanitarna pomoćItalijaSADukrajinavojna pomoć
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kolo
2 godine prije

Pi zda materina tebi kurvin sine

Štefek
2 godine prije

Zanimljivo. Jučer im je pao neki lovac iznad Lombardije. Možda i nije slučajno pao.

Štefek
2 godine prije

Nikome ne treba željeti smrt. Prilično ste nisko pali, zajedno sa svim medijima. Stidite se.

V.Jagar
2 godine prije

Cudi me da Italijanski fasisti ne salju isporuku Ukrajinskim nacistima.

Kalle balle
2 godine prije

Anglosaxoni vole gledati kako krv slavena tece u potocima. Sotona masonska treba krv. Nema tu ljubavi prema nikome, samo lesevi i smrt.
Atomski rat je spas za ciscenje ove tuzne planete. Jad, bijeda i cemer.
MIR i svako dobro svima.

Kalle balle
2 godine prije

Krv slavena ne slavnih, sistem krivi text. Robot?

Kalle balle
2 godine prije

Treci pokusaj i opet dolje pise slavnih???? Nema smisla pisati.

burt
2 godine prije

Amerikanci su krivi za sve

2 godine prije

Ima nade za covjecanstvo!

2 godine prije

E, pa kad onom majmunu, koji je isprovocirao fale komentari..
Sječate se iste priče u Venezueli?
U “humanirarnoj pomoči” bodeča žica, material za barikade?
Venezuelska armija sve je spalila!
Ovo su isti zločinci. Koji če isto popušiti, kao u Venezueli!
A tamo ima samo 100 Ruskih vojnika…

Fitcher
2 godine prije

Uzmi oružje, odi u Ukrajinu i odi sam ubijati Ruse kad ih toliko mrziš!

Max
2 godine prije

I ostala humanitarna pomoć je vjerojatno oružje.

gigi pinna
2 godine prije

Ajde U-Mlati se više.

Mali Boro
2 godine prije

Tako treba, toooooo, čim više oružja slati da se imaju čim dulje braniti da ih Rusi još više razore,da čim više Ukrajinaca iseli iz zemlje. Na kraju ću te pitati kojoj ćeš to Ukrajini vikati – slava Ukrajini ????

sila necista
2 godine prije

……znaci rusi gaze i ravnaju sa zemljom gradove, zauzimaju elektrane i tjeraju ljude a ukrajinci moraju gledati kako im se spaljuje imovina ginu ljjudi i raseljavaju (etnicko ciscenje)….no i za one koji su na strani rusa….nacizam ili ne…radi se o dvije regije koje nisu pod ukrajinskom kontrolom a u koju je recimo mogla uci ruska vojska i pomoci separatistima, no zasto bi rusi to tako odradili, pa rusi da bi bili rusi ulijecu sa vise strana i time zele dati lekciju ukrajincima tako da sravnaju sve gradove sa zemljom….to nije ni hitler radio…. a to ako im je bataljon Azov problem i to su mogli rjesiti na drugi nacin…..ah da ….ameri…u biti sute ne rade nista i niti imaju namjeru, jer rusi napadaju po modelu amer kad su napali Irak. Taj plan je Trump dao Putinu….

Sve samo HDZ NE
2 godine prije

Bravo Itali

serđo 23
2 godine prije

pametni ljudi

Klokan
2 godine prije

I onda nije Amerika izazvala rat u Ukrajini? Oni vode rat sa tudjim pijunima, topovskom mesom

Capone
2 godine prije

Trebaće i rusima oružje uskoro,moliće rusi da uđu u NATO

Cocolo
2 godine prije

od koga je? jel Biden?

Miroslav
2 godine prije

Nisu idioti kao neki koji šalju oružje i još se hvale na sav glas.A onaj glavni bi pobjegao prvi glavom bez obzira da se netko odluči osvetiti za to.Normalno da ne mislim na Hrvatsko vodstvo.Bože sačuvaj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI