Rusi pronašli video dokaz da je kemijski napad u Siriji isceniran i prikazat će ga u UN-a

Dokaz da je kemijski napad u Siriji lažan
39 komentara

Video koji su “proizvele” Bijele kacige s malim sirijskim dječakom Hasanom Diabaom, predstavljenog kao žrtvu navodnog kemijskog napada 7. travnja u Doumi, emitirat će se predstavnicima zemalja članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, priopćio je Veleposlanik Rusije u UN-u, Vasilij Nebencija.

Svjedočenje sirijskog dječaka Hasana Diaba, koji je, prema video snimci Bijelih kaciga, snimljen pri navodnom kemijskom napadu u Doumi 7. travnja, bit će prikazan zemljama Vijeća sigurnosti UN-a.

“Video snimak smo već preveli. Video snimka je poslana svim predstavnicima Vijeća sigurnosti, a naći ćemo način da ga emitiramo na velikom ekranu”, kazao je ruski veleposlanik pri Vijeću sigurnosti UN-a.

Televizijski kanal Rossiya 24 prikazao je intervju ovog 11-godišnjeg dječaka koji je sudjelovao u snimanju videozapisa navodnog kemijskog napada. Hasan Diaba je poput mnogih drugih dječaka pozvan od strane Bijela kaciga.

“Bili smo u podrumu. Mama mi je rekla da nema ništa za jesti i da ćemo jesti sutra. Čuli smo vrištanje na ulici i poziv “idite u bolnicu”. Potrčali smo u bolnicu i čim sam ušao, uhvatili su me i počeli prskati vodom. Zatim su nas stavili na krevete pokraj drugih osoba”, rekao je dječak za Rossiya 24.

Hasanov otac je potvrdio priču, dodavši da nije došlo do kemijskog napada, ali da je njegova obitelj za snimanje dobila hranu, uključujući datule, kekse i rižu.

Rusko Ministarstvo obrane prethodno je predstavilo video intervju sudionika snimanja. Liječnici u bolnici navode da “nitko od ljudi koji su prevezeni u bolnicu nije pokazao tragove trovanja kemijskim sredstvima”.

U noći 13. i 14. travnja Sjedinjene Države, Velika Britanija i Francuska izvele su napada protiv Sirije pod izgovorom da žele uništiti navodno kemijsko oružje i mjesta za njegovu proizvodnju.

Rusija je odbila izvješća o bombi s klorom koju su navodno koristile sirijske snage. Ruska vojska je za fotografije žrtava takozvanog kemijskog napada, objavljenje od Bijelih kaciga u Doumi, izjavila da su lažne. Moskva smatra da je svrha ovih lažnih informacija zaštita terorista i opravdanje za aktualne i buduće akcije.

Istražni tim OPCW-a je stigao je u Damask 14. travnja kako bi istražio navodni kemijski napad u Doumi, ali nakon bombardiranja Sirije od strane zapadnih zemalja.

DoumaKemijski napadmanipulacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sinisa
6 godine prije

“”..portparolka Stejt departmenta je Heder Nauert navela je i da Rusija i Sirija istovremeno nastoje da odlože ulazak inspektora iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja.

“Imamo kredibilne informacije koje ukazuju da ruski zvaničnici sarađuju sa sirijskim režimom kako bi onemogućili i odložili pristup inspektora Dumi”, rekla je ona na pres konferenciji, prenosi Rojters.

Nauert je navela da su ruski zvaničnici sa sirijskim režimom takođe radili na tome da očiste lokacije napada i uklone inkriminišuće dokaze o upotrebi hemijskog oružja.””

28.juni
6 godine prije

Jadan narod u Siriji!Da se hoce sve vise zavrsiti.Sve se lomi preko njihovih ledja…

viktor
6 godine prije

Asad, vratio ”Orden Legije Casti” Francuskoj, preko Rumunske ambasade. Ispod casti mu je da nosi orden ”podanika USA”.

Alen
6 godine prije

Trude se rusi radi svijeta da dokazu istinu … Ne gase im dzaba RT po zapadu a sutra ce i internet blokirati…

Tupko Glupko
6 godine prije

Što će Nikki Haley, američka ambasadorica u UN-u, reći na ovaj film?
Inače je dotičnoj puno ime i prezime Nimrata Nikki Randhawa Haley i dijete je indijskih imigranata.
Zanimljivo da je jedan od braće joj bio u Pustinjskoj oluji, služio u United States Army Chemical Corps, ogranku američke vojske za borbu protiv kemijskog, biološkog, radiološkog i nuklearnog oružja.

Maus
6 godine prije

Big bang puffff, pobjeđuju amere njihovim tehnikama, brutalan poraz ,a kad oni objave to u UN bar Ce 15%puka na zapadu preobratiti

Neprincipijelna Koalicija
6 godine prije

Pa i taj UN bi se mogel reformirat, ne? Jedan dobar UN Reloaded, onak, principijelan. Ovak kak je sad, nije za ič. Te njihove Plave Kacige su recimo u Bosni doturale koordinate pojedinim sukobljenim stranama, uvodile embargo napadnutim zemljama, vadile ministre pod zaštitom iz svojih vozila i predavale egzekutorima (slučaj Turajlić), švercale ljude i mts, asistrale masovne pokolje po Bosni i Ruandi itd. itd. Umjesto pravičnog rješenja problema i kriznih situacija, oni su samo pravili još veće probleme. Često su svojim uplitanjem više odmagali nego pomagali. O kakvom to kredibilitetu pričamo? Koji će nam K te i takve UN? S oproštenjem, Redakcije.

HEKPCT
6 godine prije

UN samo okrene glavu i – dokaza nema.

Borac2
6 godine prije

Ovakav video samo tjera vise sirijca da se distanciraju od smrdoopozicije. Realno predsjednik Assad ima 80% potporu u siriji.

Nena
6 godine prije

A Šta će sad “izuzetni”?

Tobia Quantrill
6 godine prije

bit cu direktan i otvoren:
tko su bijele kacige?

nemojte me krivo shvatit, pojasnit cu pitanje opet

tko su uopce bijele kacige?

vidim da im se daje velika vaznost, i to ne medjunarodnoj razini.

ne kazem ja da UN,MMF,UNICEF,WHO itd nemaju lobiste i nisu pod utjecajem ovog/onog, al ispada da su ‘bijele kacige’ iznad UNa i WHOa.

a sad cu na salu,
do rata u siriji,nikad cuo za bijele kacige pa mislio to talijanski kontigent u siriji 😉

Har Megiddo
6 godine prije

Mali se zove Hassan Diab, isto kao i hrvatski novinar porijeklom iz Libanona koji je ujedno jedna od svijetlih točaka na mainstream medijskoj sceni. Nedavno je dao dobar intervju za portal Hrvatskog Kulturnog Vijeća, koji je inače leglo adezeovskog ološa, ali, eto, i ćorava kokoš ponekad nabode zrno: https://www.hkv.hr/razgovori/28877-razgovor-s-hassanom-haidarom-diabom-ideja-isil-a-nije-umrla.html

Sinisa
6 godine prije

“Nije časno za predsednika Asada da nosi odlikovanje jednog režima koji je podanik Sjedinjenih Američkih Država, s kojima podržava teroriste”,.. Sirija je Francuskoj preko Rumunske ambasade u Siriji vratila orden Legije casti…comment image

Duki
6 godine prije

Ajde sada krivousta kada ti se pojavi video iza guzice na ekranu u UN-u što sada?da tvoje “službe”možda isključe zvuk ili da namontiraju milozvučni Vladić šefa-ti ?
Ovo je bilo jasno svakom iole pametnom čovjeku !ali laži PROLAZE sve do jednom!

Spock
6 godine prije

Mama je rekla da ćemo jesti sutra… pa jebem ti 21 stoljeće, zbilja nas sve do jednog treba sve potući i zatrti ljudsku rasu jer valjda nismo zaslužili da živimo – nešto zbilja nije u redu sa nama. Sad mi je sve jasnije ono u Bibliji o potopu.

Zadranin
6 godine prije

O ovome sam priča jednom ameru na jednom forumu, kako njegovi “humanitarni prvaci” ili ubijaju sirijsku djecu, ili ih iskorištavaju. On će meni kako nije istina, i nemam dokaza, bar za “iskorištavanje” (jer su njegovi imali samo kolateralne žrtve među sirijskom djecom. Ali pazi pojam: kolateralne žrtve umjesto ubojstva. Pljuc milu ti mamu hebem! ).

Kako ću mu ovaj video nabiti na nos. Svrbit će ga tri dana mamu mu!

Pljuc.

Ivo
6 godine prije

Jedini prihvatljivi dokazi za anglozionisticku mafiju su pojacani PZO sustavi u Siriji. Jedini nepobitni dokazi su rusenja njihovih aviona, odnosno potapanja brodova. Sve drugo jednostavno ne prolazi njihovu demokratsko-pravnu provjeru. Samo predocenje tih navedenih dokaza moze ih dovesti do toga da javno kazu da nema kemijskih napada.

Sinisa
6 godine prije
djuro
6 godine prije

koji crni video. oni ih hebu na svakom koraku ko male majmune a ovi ih jos uvijek zovu “kolegama”…..

“We share the concerns expressed by the Foreign Ministry on this issue. Obviously, there are no objective reasons for difficulties with visa issuance here, because all reductions did not concern consular work … Obviously, these difficulties are created intentionally, the responsibility for them lies entirely with our US colleagues. Of course, we are worried,” Peskov told reporters, commenting on the issue.

makedonac
6 godine prije

Ove bitange vuku za nos ceo svet. Jos od Ajzenhauera pa naovamo prave pozorisne prestave, hapse, ubijau bombardiraju unistavaju nezavisne drzave, menjaju kulturu ponasanja. Valjda ce prestati sa ovim za njih korisnim glupostima i shvatiti da to vise nece da prodze. Valjda ce i njihovi gradzani razumeti da su izmanipulisani i da ubuduce nece biti tako lakoverni.

Pero
6 godine prije

Rusi su naivni ko fracuske sobarice ako misle da če im Amerikanci dozvolit da prikažu taj video,pa UN je šesto krilo Pentagona.Prije bi oni mogli snimit još kakav false flag uradak i to prikazivat.

kanncer
6 godine prije

Anglosaksonska paradigma stoljećima…

neutrino
6 godine prije

Bas listam one najcitanije mainstream portale u Hr. Nigdje niti video, nitispomena o ovome priznanju od sirijskog djeteta. Sute ko pi….. sada. Strasno je koliko se filtriraju i zabranjuju vijesti koje ne idu u korist zapadnom olosu. Odvratno je to novinarstvo…pljuc

Decko sa ulice
6 godine prije

Pa UN zemlje znaju da je false flag i prije nego se desio.
Ignorirat ce ovaj video i vjerojatno namjestit jos jedan false flag. Sve dok toliko isprovociraju i Rusija ne odgovori vojno… Onda ce reci, rekli smo, Putinovu agresiju moramo kazniti… scenario vec vidjem puno puno puta. USA zeli rat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI