Rusija će, prema Lavrovu, s Mađarskom postići sporazume o plinu i nuklearnoj energiji

Sergej Lavrov
8 komentara

Rusija i Mađarska doći će do obostrano isplativih dogovora o opskrbi energijom i izgradnji nuklearne elektrane Paks 2, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nakon razgovora sa svojim mađarskim kolegom.

“Što se tiče nuklearne elektrane Paks 2 i naše suradnje u sferi opskrbe plinom, u tijeku su pregovori između relevantnih tvrtki, projekti su u tijeku i mogu vas uvjeriti da će biti postignuti obostrano korisni sporazumi. Ne vidim osnove za bilo kakve probleme”, rekao je Lavrov.

Prema Lavrovu, zemlje su uspjele postići razumijevanje o pitanju opskrbe plinom jer Moskva podržava jačanje energetske sigurnosti svojih europskih partnera.

“Protivimo se bilo kakvim umjetnim preprekama za obostrano korisnu poslovnu suradnju između Rusije i Europske unije”, dodao je.

Prema riječima mađarskog ministra vanjskih poslova Petera Szijjarta, Mađarska je spremna sklopiti novi dugoročni ugovor s ruskim državnim energetskim divom Gazpromom.

“Mislim da ćemo već u jesen moći potpisati novi 15-godišnji sporazum o dobrim, prihvatljivim uvjetima za osiguranje energetske sigurnosti zemlje”, rekao je Szijjarto.

nuklearna elektranaPaks 2 NErusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
2 godine prije

Hmmm ako se dobro sjećam EU je novim geostrateškim pravilima o ulaganjima u energetskom sektoru doslovno izbacila kao bilo kakvu mogućnost da se Paks 2 izgrađuje od strane Rusa, ma koliko to bilo logično. Proći će isto kao Južni tok – jer ne radi se o profitu koji bere Njemačka.

Krunoslav
2 godine prije

Orban je trn u peti EU. Ne znam puno njemu,ali mi se čini kao dobar lider koji voli svoju zemlju i narod i gleda puno dalje nego briselski aparatčici.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI