Rusija i Bjelorusija zajednički se bore protiv ozbiljnih vanjskih prijetnji

Putin - Rusija i Bjelorusija
17 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je čestitku bjeloruskom kolegi Aleksandru Lukašenku povodom Dana nezavisnosti republike, navodi se u poruci predsjednika objavljenoj u ponedjeljak na internet stranici Kremlja.

“Veze bratskog prijateljstva i međusobne podrške ojačane u teškim ratnim godinama ostaju pouzdana osnova za savezničke rusko-beloruske odnose. To je u potpunosti potvrđeno danas kada se naše zemlje zajednički suprotstavljaju prilično ozbiljnim vanjskim prijetnjama i izazovima”, rekao je šef države u njegovu poruku.

Ovaj praznik ima svoj značaj ne samo za Bjeloruse, već i za Ruse jer je povezan sa prilično značajnim događajem u zajedničkoj istoriji obje države: oslobođenjem Minska od njemačko-fašističkih osvajača, istakao je Putin.

Ruski lider je u svojoj poruci rekao da je uvjeren da će izgradnjom bilateralnih veza i jačanjem institucija Unije, Rusija i Bjelorusija moći prevladati sve poteškoće i zaštititi svoje legitimne interese na međunarodnoj sceni.

Ruski predsjednik poželio je bjeloruskom kolegi dobro zdravlje i uspjeh, a bjeloruskom narodu sreću i prosperitet.

BjelorusijaLukašenkoPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Sa Mafiom – samo po glavi ! Jedino !

Jimbo
9 mjeseci prije

Poo💩tin❤️❤️💘🐷lukashenko

tihobl
9 mjeseci prije

U proslom ratu Bjelorusija je bila totalno porusena, a ovaj put ostace netaknuta. Putin je napravio pravu stvar sto je brki poslao topolje-m. Domet od 11.000 km kvari sve americke planove.

Valter
9 mjeseci prije

Nemojte nikada vjerovati Putinu.

To možete lako shvatiti kada uočite da nikada spominje izuzetno agresivnu anti-bijelačku agendu u Americi. Umjesto toga, uvijek se hvata nebuloznih židovskih narativa o “rasizmu”, unatoč statističkim činjenicama da crnci (per capita) šokantno najviše ubijaju i siluju.

To je izuzetno važno primjetiti jer bi time Putin udario po Američkoj dubokoj državi i drastično povećao svoju popularnost na Zapadnom bloku, koji je cijeli pod anti-bijelačkim udarom.

Zapitajte se zašto Putin takve najosnovnije prednosti ne uzima u obzir?

Max
9 mjeseci prije

Očekivano.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI