Rusija nastavlja osiromašivati Ukrajinu za njezinu naftu i vojne resurse

Nafta
46 komentara

Pokušavam pratiti zapadne medije kao jedno mjerilo kako napreduje rat Rusije sa Zapadom. Opet je riječ o psu koji nije lajao. Izvještaji bez daha, neprestani, koji su dominirali kabelskim vijestima tijekom prva dva tjedna ruske “Specijalne vojne operacije” su nestali. Umjesto toga, mediji daju samo povremena ažuriranja umotana u kontinuiranu histeriju o lošim i zlim Rusima. Ali ne proizvodi popularnu potporu u Americi za uključivanje u još jedan strani rat

Evo nekih od najnovijih naslova:

REUTERS–Rusija kaže da su njezine snage očistile veći dio Mariupolja i napale predgrađe Kijeva

  • Eksplozije su se dogodile na Kijevu na sjeveru, u Lavovu na zapadu
  • Ukrajina kaže da je situacija u Mariupolju ‘vrlo teška’
  • Rusija želi poštedjeti živote branitelja Mariupolja, koji polažu oružje

FOX NEWS – Mariupolj upozorava da se Rusija sprema zatvoriti grad kako bi ‘filtrirala’ sve muškarce na prisilnu službu, rad

  • Savjetnik gradonačelnika Mariupolja upozorio je u subotu da se ruske postrojbe spremaju zatvoriti grad do 18. travnja i da će “filtrirati” sve muškarce za prisilnu službu, rad ili “izolaciju”.
  • “Okupatori poručuju da će u ponedjeljak ne samo konačno zatvoriti sve ulaze i izlaze u grad za sve, već će uvesti zabranu kretanja po svim kvartovima na tjedan dana. Tijekom tog vremena, 100% preostale muške populacije u gradu bit će “filtrirano”, rekao je Petro Andriushchenko u objavi na Telegramu koju je prevela ukrajinska novinska agencija Ukrayinska Pravda.

CNN–Rusija zapovijeda ukrajinskim snagama u Mariupolju neka se predaju do nedjelje ujutro

  • Rusija je zatražila od ukrajinskih snaga, koje se još bore za obranu opkoljenog grada Mariupolja, neka polože oružje. Očigledni ultimatum dolazi dok Rusija nastavlja svoj nemilosrdni i razorni napad na grad na jugoistoku zemlje.
  • Ruski državni medij Ria izvijestio je da “bez iznimke” sve “ukrajinske oružane jedinice i strani plaćenici” moraju izaći od 6:00 do 13:00 sati. Moskovsko vrijeme (isto kao i lokalno) “bez ikakvog oružja i streljiva”, citirajući rusko Ministarstvo obrane.

U međuvremenu, američka obavještajna služba (pravi oksimoron) nastavlja demonstrirati čistu nesposobnost i glupost. Uzmite u obzir ovaj “naslov” iz CNN-a – SAD ocjenjuje da bi Putin mogao povećati napore miješanja u američke izbore. Evo analitičkog zaključka:

”Američki dužnosnik jasno je rekao da se procjene ne temelje na izravnim obavještajnim podacima.”

“Nemamo izravnih obavještajnih podataka da Rusija želi izravnije ciljati državne, lokalne ili izborne sustave nego prije, ali svakako predviđamo tu mogućnost. Nastavit ćemo aktivno dijeliti sve obavještajne podatke o povećanim prijetnjama s državnim i lokalnim dužnosnicima kako ih dobijemo”, rekao je dužnosnik za CNN.

Shvaćate to? Sve što imaju je mišljenje koje se ne temelji na jednoj prokletoj činjenici ili djelu inteligencije. Patetična američka obavještajna zajednica ne razumije Vladimira Putina, ali to ih ne sprječava u izvještavanju ovakvih banalnosti:

Obavještajna zajednica je od rane invazije stavila razumijevanje Putinovog načina razmišljanja kao prioritet, rekli su za CNN izvori upoznati s unutarnjim razmatranjima. Sirove procjene upućuju na njegovo sve nepredvidljivije ponašanje, a američki dužnosnici vjeruju da je Putin spremniji razmotriti preuzimanje rizika zbog svog bijesa zbog ruskih neuspjeha u Ukrajini, nešto za što ga njegovi savjetnici, za koje dužnosnici kažu da mu nisu rekli punu istinu, nisu pripremili.

Kakva istina se krije od Putina? Uspjeh u Mariupolju? Uspješan projektil pogađa ključna vojna mjesta i mjesta za gorivo diljem Ukrajine?

Unatoč tome što SAD i NATO tvrdoglavo inzistiraju na tome da je ruska vojska predstava klaunova, koja nije sposobna boriti se kompetentno, samo trebate imati na umu da se ruske vojne jedinice, projektili i zrakoplovi slobodno kreću Ukrajinom. Pogledajte sljedeći video koji prikazuje rusku poljsku kuhinju i praonicu rublja. Možda je ovo samo sofisticirana propaganda, ali ako je legitimna onda pokazuje sposobnost koja nije široko dostupna u američkoj vojsci.

Navikli smo postavljati statične baze, kuhinje i praonice rublja u inozemstvu, koje unajmljuju ljude iz 3. svijeta da nam kuhaju hranu i peru naše prljavo donje rublje. Obratite pažnju na ono što ruski vojnici rade kada uđu u prikolicu za nered (skinu pokrivač i objese ga na zid). Ovo nije slika neobučenih ročnika koji se nevoljko bacaju u bitku.


Ruske medijske stranice sada su prepune video zapisa tisuća ukrajinskog vojnog osoblja koje se predaje i ostavlja za sobom velike zalihe oružja koje je isporučio NATO. Tu su i fotografije putovnica dvojice američkih državljana koji su bili dio ukrajinskih jedinica koje su se borile protiv Rusa. Nije jasno jesu li ti ljudi zarobljeni ili mrtvi.

Rusi tvrde da su zarobili veliki broj zapadnih plaćenika u Mariupolju i njihova sudbina nije sunčana. Budući da ih Rusi ne smatraju legitimnim borcima, neće biti tretirani prema Ženevskoj konvenciji. (Zvuči kao da će se Rusi prema njima ponašati kao što se prezreno američko ministarstvo pravosuđa ponašalo prema takozvanim pobunjenicima od 6. siječnja.)

Za razliku od Ukrajine, čini se da Rusija nema problema sa slanjem više vozila u borbu.


Evo videa ruskih kamionskih i tenkovskih kolona koje se kreću po Harkovu. Gdje su snimke ukrajinskih snaga koje napadaju i uništavaju ove kolone? Sumnjate li na trenutak da bi Ukrajina naširoko dijelila takav materijal da postoji? To je pas koji ne laje. Rusija je u okruženju i spremna je uništiti rascjepkanu ukrajinsku vojsku. Za razliku od Mariupolja, većina ovih bitaka bit će na otvorenom gdje će Ukrajinci imati malo zaštite od dronova, bombardera i topništva. Tenkovi i postrojbe će obaviti čišćenje nakon što se eliminiraju uporišta.

Za kraj, pogledajte britansku procjenu situacije na terenu u Ukrajini.

Obratite pažnju na zlatna i crna zasjenjena područja. To su lokacije na kojima se nalazi ukrajinska vojska na istoku i koju će Rusija pokušati opkoliti i uništiti. Osim ako Ukrajina ne bude u stanju poslati kolone tenkova i kamiona na istok kako bi opskrbili opkoljene snage, ukrajinska vojska mogla bi biti eliminirana do kraja svibnja.

Autor: Larry Johnson, bivši agent CIA

Medijirusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Son of Alerik
2 godine prije

Jedan od razloga tobožnjeg ruskog poraza u prvoj fazi informacijskog rata nalazi se u izreci: Dok istina obuje cipele, laž optrči pola svijeta.
Za razliku od propagande Zapada temeljene isključivo na lažima i interpretaciji istine koju u konačnici pretvore u poluistinu/cijelu laž, ruska strana kontinuirano ide s činjenicama, javno objavljenim namjerama. Čak im za svaki slučaj pokažu i snimku Sarmata.

Jednostavno receno
2 godine prije

Usput i europu za njezinu vojnu opremu. Nije ni stiglo do ukrajine a već uništeno. Tko trlja ruke? Uništeno oružije i spaljena nafa kome odgovara? Svijet ide dalje samo udovice i uplakane obitelji ostaju. Kaže zeleni ne predeji se ili ubi tko se preda, dali bi tako govorio da mu je sin u bunkeru u azovstalu? Dali bi rat kraće trajao da nato ne loži ukrainu i ne šalje im oružije? Dali je eu legitimna meta rusima ako šalju oružje ukraini, isto kao što izrajel napada iran što naoružava hezbolah?

Max
2 godine prije

Zapadne laži su sve gluplje ali pale kod cijepljenih ovcoida.

hiber
2 godine prije

Evo rat traje dva mjeseca, a Rusi su se sa vise područja morali povuči, nego ih osvojiti. U međuvremenu su morali napustiti obalno područje, a sada polako gube zračnu prednost. Ovih dana gubili su desetak Orlana10 dnevno, a danas 2 SU, 1 Ka52 i Mi8. Ocigledno stigli Starstreaki i Stingeri. Količina pjesackog protuoklopa već je došla do zasićenja sa 10 bacača na 1 ruski tenk. Dakle, jedino rusima ostaje prednost u raketnim bacačima i artiljeriji. Kada Howitzeri postanu operativni Ukraina će se riješiti ovisnosti kalibra 152, sto joj je najveći problem jer ovisi o popuni iz Srbije. Kada dođu holandski Panzirhaubice 2000 Rusi će biti u velikim problemima.

Petra
2 godine prije

istinu je danas jako tesko javno govoriti jer takvi vecinom zavrse lose , malo obradite temu o novinaru i izvjestacu Gonzalu Liri , imao je jako utemeljene tvrdnje i stavove po pitanju konflikta na zalost njegova hrabrost ga je izgleda skupo kostala .

Weteran
2 godine prije

Moskva na teritoriji Ukrajine ratuje sa NATO vojskom!

hiber
2 godine prije

Druga strana danas je dobila 72 howitzera sa 150.000 granata. Prošli tjedan 40 000 granata. Pravi problem za Ruse nastaće kada se završi obuka za holandske Panzerhaubice 2000 za koje granate mora isporučiti Njemačka dometa 40 km. Dakle, iako se najavljivala tenkovska, ide artiljerijska bitka, a da bi ona bila izjednačena, prethodno je stigla protuzračna obrana. Tu je i doprema dodatnih MIG29. Dakle, autor nema pojma o cemu govori.

4e 65 6b 64 6f 2e
2 godine prije

Ovo je sad od 09.04.2022 7 dio Sada o ovoj temi, budući da faza 2 treba početi, razgovarajmo o taktikama ili ‘Zašto će UAF uskoro biti razbijen’. Jedan od najvažnijih zaključaka iz prve faze ovog sukoba bio je da UAF nema nikakve šanse protiv ruskih snaga u izravnoj, potpunoj frontalnoj borbi. Da biste razumjeli razloge zašto je to tako, morate razumjeti osnovnu strukturu i funkcije ruskih jedinica, uključujući zloglasni BTG (bojna taktička skupina). Ne ulazeći previše u detalje, samo znajte da za razliku od američkih snaga koje imaju neke od većih koeficijenata snage kao što su topništvo, rakete itd. više na razini korpusa, ruske jedinice ih imaju sve do razine bojne, što omogućuje bržim snagama za manevriranje da imaju svoje vlastite ogromne vatrene sposobnosti i izravno donošenje odluka. Ali osim ove sposobnosti nadmašivanja ekvivalentnih ukrajinskih snaga s daleko većom vatrenom moći, samo shvatite da ruski BTG dolazi opremljen velikim mogućnostima… Čitaj više »

4e 65 6b 64 6f 2e
2 godine prije

8 dio Ovo je sve u redu i dobro. Ali kada dvije, recimo samo jednake, snage vode klasičnu pozicijsku bitku gdje su zauzele svoje položaje, ukopale se, obje su svjesne međusobnog raspolaganja manje-više s točnošću ovisnom o učinkovitosti njihovih ISR izviđača i drona nadzorni timovi, itd. U ovoj vrsti izravnog sučeljavanja nalik klasičnom sukobu dviju sila kao u doba Napoleona, ruske snage će uvijek ručno uništiti ukrajinske snage 10 od 10 puta uz minimalne gubitke za sebe, kao i sve prednost u ovoj postavi ide ruskoj strani. Kao što je već spomenuto, razlozi za to su jednostavni: Rusija može donijeti veću gustoću topničke vatrene moći – više jedinica, veća količina preko kontaktne linije, točka. Premda ukrajinske postrojbe nisu klonule (osobito elita u Donbasu) i treba ih pohvaliti zbog njihove vještine, još uvijek su inferiorne u obučenosti i sposobnosti u usporedbi s topničkim postrojbama RF. Možda čak i nije velika prednost,… Čitaj više »

4e 65 6b 64 6f 2e
2 godine prije

11 dio BTG pretpostavljaju da im vatra i superiornost u protuzračnoj obrani daju slobodu da primjenjuju dalekometne udare kad god se uspostavi vizualni ili elektronički kontakt, bez obzira na infrastrukturu i civilna šteta. Nadmoć u lokalnoj paljbi daje BTG topništvu samopouzdanje da ostane na mjestu, a BTG-u pruža stalno dostupnu potporu neizravnom paljbom. ‘Konačno, kralj svih ruskih zaštitnih sredstava je njihov integrirani protuzračni obrambeni sustav. Iako ruska ADA nije bila upotrijebljena protiv ratnih zrakoplova ili bombardera, ukrajinska vojska je rano u sukobu izgubila šest helikoptera i transportni avion zbog dobro koordiniranih ruskih ADA sustava. Također, rakete ispaljene s ramena su sveprisutne na svim razinama redovitih postrojbi.’ ‘Američki BCT-ovi, ili barem koalicijske postrojbe veličine brigade pod vodstvom Amerike, mogli bi biti raspoređeni u budućnosti da odvrate10 ili poraze11 BTG… Ako dođe do sukoba u bliskoj budućnosti, tehnologija za prevladavanje ruske ADA vjerojatno neće biti dostupno stoga je malo vjerojatno da će… Čitaj više »

4e 65 6b 64 6f 2e
2 godine prije

12 dio Dakle, koji su naši zanosi iz gore navedenog? Najvažnije je da američka vojska priznaje sljedeće: Ruska protuzračna obrana ne samo da je superiorna, već šokantno vojska priznaje da u vrijeme sukoba između Rusije i SAD-a “tehnologija za prevladavanje ruske ADA vjerojatno neće biti dostupna”. Pa računaju na to da ni u dalekoj budućnosti neće moći inovirati ništa što može probiti rusku ADA. Ruski EW (elektronički rat) je superioran i vjerojatno će poremetiti američki C2 (zapovijedanje i upravljanje). Nekoliko drugih ruskih sustava superiorno je od svega što ima SAD, a posebno se ovdje pozivaju na ono što sam već spomenuo: ruski topnički sustavi su u svakom pogledu superiorniji od onih američkih. To vrijedi za obje samohodne jedinice poput 2S19 Msta koji je daleko superiorniji od M109, od cijevnih raketa i MLRS sustava poput BM-27 Uragon, itd. Također, po mom mišljenju, ruski laki IFV-ovi su superiorniji (iako je ovo kontroverzniji… Čitaj više »

max
2 godine prije

karta je netočna, englezi se trude smanjiti područije koje kontroliraju rusi..može se pronaći na youtubu videa gdje se unose svakodnevne promjene.

4e 65 6b 64 6f 2e
2 godine prije

Još samo napomena: Nijemcima je ’41. trebalo 7 tjedana da stignu do Kijeva i još toliko da ga osvoje. A imali su puno veću vojsku (150 divizija, 3 milijune vojnika) nego što je Rusi upotrebljavaju i u stvari imaju sada (1 milijun + 2 milijuna rezervnog sastava). Ne znam za neki slućaj u povijesti, da je napadać sa brojčano slabijom vojskom nekoga napao u takvom opsijegu. Ne govorim o kapacitetu vojske neke države, nego o snagama na terenu. Za uspješan napad do sada se po nekim doktrinama smatralo da treba barem 3-5 puta više napadača od branitelja, da bi vojna akcija bila uspješna. Rusi su napali sa razmjerom 1:3 “na svoju štetu”. Tako da to brbljanje o dva mijeseca “rata”… Rusija nikada nije imala u planu okupirati cijelu Ukrajinu, zato i koristi samo limitirani kapacitet i puno starije tehnike, baš zbog prisutstva NATO-a, kako ne bi odali sve tajne ruske… Čitaj više »

Boba Lazarević
2 godine prije

“Grind down” se prevodi kao “iscrpljivati”, ne “osiromašivati”.

Nedostaje link na originalni članak, a on je “russia-continues-to-grind-down-the-ukrainian-military-and-fuel-resources” na sonar21 točka com (za one rijetke koji ne znaju za tu stranicu).

Sve samo HDZ NE
2 godine prije

Dakle meni nikako nije jasno kako su države koje su u WWII bile antifašistiške,a sada podržavaju Ukrajinske naciste? Dali njihove obavještajne službe šalju istinske realne informacije.
Mene ni prijetnjom oružjem nebi mogli prisiliti da se borim za naciste za ukrajinske ili bilo koje druge fašiste. Britanci, Amerikenjci i svi ostali zapadnjaci su se u potpunosti isprofanirali.
Kada bi moji sinovi danas obukli nacističku NATO uniformu dragovoljno ili pod prisilom ja bih im presudio i nebih dozvolio da stradaju kao pripadnici nacističke vojske ili saveznika nacizma.

Tristan
2 godine prije

Kad smo već kod fake vijesti. Navodno Ukrajinci spremaju false flag na pravoslavni Uskrs 24-25.04. To piše Rusko ministarstvo obrane.
Da Kijev zajedno sa zapadom sprema strašnu provokaciju sa mnogobrojnim žrtvama u regijama Saporischschja, Mykolajiwa, Odesse, Sumyja i Harkova. Da su pripremili 70 mobilnih grupa sa pokretnim merzerima i vojnicima obučenima u rusku vojnu odoru, koji će u Uskršnjoj noći udarati po crkvama. Za to provesti namjeravaju pozvati zapadne novinare, koji će na licu mjesta moći izvještavati o tom brutalnom događaju.

Nezavisno od ove vijesti, a zbog toga jer Englezi vole bombardirati na Uskrs, moja je pomisao već duže bila da će Englezi nešto izvesti za Uskrs iznad Rusije.

Ne znam. Kakvo je mišljenje drugih komentatora o tome?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI