Rusija neće prisustvovati na sastanku u Davosu

WEF-Svjetski ekonomski forum
72 komentara

To je gubitak za Svjetski ekonomski forum, a ne za Moskvu, kaže ruski izaslanik u Švicarskoj

Rusija će ponovno izostati s godišnjeg sastanka Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu početkom sljedeće godine, potvrdio je ruski veleposlanik u Švicarskoj Sergej Garmonjin. Visoki skup međunarodnih poslovnih i političkih osoba trebao bi se održati u švicarskom ljetovalištu Alpine između 15. i 19. siječnja.

“Rusija neće biti zastupljena na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu, budući da organizatori nisu poslali pozivnice Rusima prošle i ove godine”, rekao je Garmonin za novinsku agenciju TASS u utorak. Rusija je preskočila Davos 2023. nakon što su organizatori rekli da bi njezino sudjelovanje na događaju bilo “nepoželjno” zbog vojne operacije Moskve u Ukrajini. Prema WEF-u, njegovi odnosi s ruskim tvrtkama koje su sankcionirane zbog sukoba zamrznuti su.

Veleposlanik je rekao da ne misli da će Rusija išta izgubiti time što će ponovno propustiti WEF 2024. “Po mom mišljenju, takvom odlukom gubi samo forum”, rekao je. Prema Garmoninu, Moskva će “nastaviti rješavati probleme u drugim formatima i na drugim platformama”.

Diplomat je također kritizirao planove švicarskih organizatora koji se odnose na organiziranje sastanka koji će biti posvećen raspravama o mirovnom planu od deset točaka ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, čija je navodna namjena rješavanje sukoba s Rusijom. Sastanci poput ovog „odvojeni su od stvarnosti i nemaju nikakvu dodanu vrijednost. Oni neće dovesti do mira”, ustvrdio je.

“Formula mira” Zelenskog poziva na povlačenje Rusije sa cjelokupnog teritorija na kojeg Kijev polaže pravo, odštetu od Moskve i sud za ratne zločine. Ukrajina “nije u poziciji postavljati bilo kakve ultimatume Rusiji i svi to savršeno dobro razumiju”, inzistirao je Garmonin. ”Kijevski režim, koji zna da ne može postići ni najmanji uspjeh na bojnom polju, negira očito i hrani Zapad neizvedivim projektima u svojim pokušajima ne bi li dobila još jedan paket vojne pomoći”.

Zamjenik ruskog veleposlanika u UN-u Dmitrij Poljanski rekao je prošli tjedan da je Kijev prokockao svoje šanse za “povoljan” sporazum s Moskvom. “Svaki mogući dogovor sada će odražavati njegovu kapitulaciju”, napisao je na X-u (bivši Twitter.)

Tijekom svoje sesije pitanja i odgovora u četvrtak, ruski predsjednik Vladimir Putin inzistirao je na tome da će “biti mira u Ukrajini nakon što postignemo svoje ciljeve”. Ciljevi ruske vojne operacije “ne mijenjaju se”, a uključuju “denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine, njezin neutralni status”, ponovio je Putin.

PutinrusijaSEFSergej Garmonjin
Pretplatiti se
Obavijesti o
72 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schroder
4 mjeseci prije

Davos je DEMONSKI SKUP SLUGA KLAUSA SCHWABA

Starlight
4 mjeseci prije

Treba gledati djela, a djela ruskih politickih “vlastodrzaca” (marionete “izabranih”) govore da se u Rusiji u potpunosti provodi program WEF. “Izabrani” sve gojime drže za stoku, a stoku treba, jel, između ostalog i čipirati (internet tijela) i redovno “cijepiti”. Zvanični šef Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) Klaus Švab ranije je sugerirao da će uskoro doći do takozvane „četvrte industrijske revolucije“, koja će „dovesti do fuzije našeg fizičkog, digitalnog i biološkog identiteta“. Na stranici WEF ima post koji govori o “racionalnim” razlozima za mikročipiranje djece. (16.08.2022. Kathleen Philips) Tu, između ostalog, piše: “Koliko god zastrašujuće zvučali implantati sa čipovima, oni su dio prirodne evolucije koju su nosivi uređaji nekada prošli. Slušni aparati ili naočare više ne nose stigmu“, navodi se u postu na blogu. „Oni su dodaci i čak se smatraju modnim predmetom. Isto tako, implantati će se razviti u robu.” “Ugradnja implantata je očigledno invazivnija od uzimanja naočara. Generalno, implanti će… Čitaj više »

Starlight
4 mjeseci prije

Prema vijestima koja stizu iz Rusije program WEF se uveliko implementira u Rusiji: Ministar Muraško: Digitalni medicinski profili će se pojaviti za sve Ruse 2024. godine. Putin i njegov Muraško sa zaposlenima u Ministarstvu zdravlja žive u virtuelnom svetu i dobro su svesni velikih curenja ličnih podataka. Čak ih ni curenje sopstvenih medicinskih digitalnih profila ne zaustavlja. Zašto? Da, jer ih kontroliše svetska vlada Antihrista i poslušno izvršavaju sva njena zločinačka naređenja. SVAKI RUSI ĆE 2024. IMATI DIGITALNI MEDICINSKI PROFIL. Rusko Ministarstvo zdravlja želi da kreira digitalne medicinske profile za sve Ruse 2024. godine. Ove godine sistem će početi da radi u 14 pilot regiona. Planirano je da se do 2024. godine „u potpunosti formiraju medicinski profili svih građana osiguranih po obaveznom zdravstvenom osiguranju i da se do 2025. „stvarno obezbedi digitalna prevencija u zemlji“, rekao je ministar zdravlja Mihail Muraško. „Pred nama je ambiciozan zadatak – ove godine formirati… Čitaj više »

netko
4 mjeseci prije

Rusija neka baci bombu na dvoranu sastanka kad budu svi “ekonomisti” prisutni

4 mjeseci prije

Kako da pozovu Ruse kad je Putin rekao za Švaba da je “terorista koji mora da odgovara za svoje zločine”?

Max
4 mjeseci prije

Nitko pošten ne ide tamo.

Gad
4 mjeseci prije

A sudjelovali bi da su dobili pozivnicu? Zabrinjavajuće.

Antinato
4 mjeseci prije

Rusija time ništa ne gubi. Naprotiv. Rusija time samo pridobiva i raste u očima nezapadnog sveta kao jako oružje protiv zapadnog podmuklog ekspanzionizma.. Uz to Rusija gospodarski raste unatoč svim nelogičnim zapadnim sankcijama i sebi pravi nov gospodarski trg, van zapadnog i bez dolarskog poslovanja.

Ante
4 mjeseci prije

Kreatori kaosa ne žele Ruse na svojim skupovima. Ne znam zašto je Ruska vlada uopće prije sudjelovala na njihovima skupovima? Isto kao što ne znam zašto su Rusi provodili korone mjere kada svi znamo da je to bio lažna kriza.

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Danse Macabre najveće terrorističke udruge planeta – WEF ! Dobro je samo što su svi ti , vražji zaređenici – vidljivi , barem se znade tko su – za kasnije 😉

Antinato
4 mjeseci prije

To je američki gospodarski forum, a nikako svetski.

tihobl
4 mjeseci prije

A sta ce Rusija na mirovnim pregovorima izmedju Ukrajine i zapada?

držnedaj
4 mjeseci prije

Pa bila bi sramota da i on line prisusvuje!

Z-Z-Z
4 mjeseci prije

Starlight = Sizofrenija

Ivan Bgd
4 mjeseci prije

WEF nije neka zvanicna medjunarodna institucija. To je projekat bogatih zidova koji vladaju iz senke. To sto svi zele da budu pozvani i ucestvuju na tim skupovima govori o tome da nase vlade ne sluze svojim narodima (koji su ih izabrali), vec interesima vladara iz mraka.
Dovoljno je otici na sajt WEF-a i pogledati njihove programe i planove, i videcete da se sirom sveta vlade upinju da to implementiraju. Kina i Rusija ne zaostaju u tome.

Franciska Z
4 mjeseci prije

Amerika je izolirala S Koreju onda prikaziva svijetu da su oni sami sebe izolirali. Amerika radi da izbaci Rusiju iz svih organizacija

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI