Rusija: Sve skupine u Aleppu su terorističke i moraju otići!

Pobunjenici i teroristi u Siriji
9 komentara

Dana 1. prosinca su islamističke terorističke skupine u istočnom Aleppu priopćile kako je osnovana nova koalicija “boraca oporbe”, Jaish Halab, kojoj ne pripadaju sekularne snage skupine Festeqim, ali ni teroristi Al-Nusra Fronta. Ovo je, zapravo, pokušaj “rebrendiranja” sličan onome kada je Al-Nusra promijenila ime u Jabhat Fateh Al-Sham i odrekla se Al-Qaede.

U službenom priopćenju koalicije Jaish Halab stoji “kako su se za vrijeme ofenzive režimskih snaga sve pobunjeničke skupine u jugoistočnom Aleppu ujedinile pod novim imenom”, kao da nemaju veze s Al-Nusra Frontom.

Koaliciju čine poznate salafističke skupine takozvane “Slobodne sirijske vojske, među kojima su Prva pukovnija FSA, Vojska mudžahedina, Islamska bojna Al-Safwa, 16. Divizija FSA, skupina Harakat Noureddin Al-Zenki, Brigada Abu Amara, Legija Sham, Front Levanta, Divizija Sultan Murad, te i dvije najpoznatije prosaudijske islamističke skupine – Jaish Al-Islam i Ahrar Al-Sham. Glavni zapovjednik ove nove islamističke koalicije u Aleppu je Abu Abdul Rahman Noor, a vojni zapovjednik je Abu Bashir Ma’are.

Terorističke skupine u Allepu
Terorističke skupine u Allepu

Danas se o pokušaju preimenovanja islamističkih skupina iz istočnog Aleppa oglasilo i rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

“Rusija će se sve militante koji odbijaju izaći iz Aleppa smatrati za teroriste”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

“Time što su odbili sve ponude da napuste istočni Aleppo su dali do znanja da žele nastaviti oružanu borbu. Mi ćemo ih tretirati kao takve, kao teroriste i ekstremiste. Mi ćemo i dalje podržavati sirijsku vojsku u borbama protiv kriminalnih skupina ove vrste”, rekao Lavrov nakon razgovora s ministrom vanjskih poslova Filipina, Perfectom Yasayem, javlja BBC.

“Primirje u Aleppo će stupiti na snagu nakon što se dogovore rute i vrijeme za izlazak militanata iz grada”, rekao je Lavrov i dodao “kako će se, ako dođe do rusko-američke suradnje o ovim pitanjima, vjerojatno većina problema istočnog Aleppa učinkovito riješiti”.

Ruski ministar vanjskih poslova je također rekao da će ruske i američke konzultacije o uvjetima izlaska militanata iz istočnog Aleppa početi u Ženevi u utorak navečer ili u srijedu ujutro.

Komentirajući nacrt rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Aleppu, Lavrov je rekao “kako ona samo daje militantima priliku da se pregrupiraju i očuvaju vlast”. Prema njegovim riječima, glasanje za rezoluciju je u ovom trenutku  kontraproduktivno.

Tri tjedna nakon operacije u istočnom Aleppu su vladine snage oslobodile oko 70% teritorija kojeg su ranije držali takozvani “pobunjenici”.

Danas, 5. prosinca, predstavnik jedne od pobunjeničkih skupina iz istočnog Aleppa je rekao da su se protivnici vladinih snaga povukli i iz područja Karm Al-Jabal i Shaar. Prema vojnim kartama je jasno da sirijske snage i saveznici u potpunosti žele ovladati cestom koja spaja zapadni dio Aleppa i stari dio grada  s međunarodnom zračnom lukom koja se nalazi istočno od preostalih područja koja drže terorističke skupine.

Dopisnik koji iz Aleppa izvještava za BBC javlja kako se humanitarne organizacije pripremaju se za još veći priljev izbjeglica, a zalihe hrane i lijekova u istočnom Aleppu su gotovo iscrpljene. U ovoj situaciji bi za civile najbolje bilo da militanti polože oružje i prihvate ponudu za odlazak u Idlib, ali su oni već najavili kako to neće učiniti i da će do kraja braniti svoje položaje.

Teroristi
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Delon
7 godine prije

Zhirinovsky Gave an EXCELLENT, Prophetic Speech About Ukraine – in 1998! (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=7Djc5G0SXSo

Nim
7 godine prije

Glasanje u UN na prijedlog Novog Zelanda, Egipta i Spanjolske da Rusi i sirijske vladine snage smista prekinu pucati po teroristima nije prosla zato jer su Rusija i Kina metnuli veto. Ta rezolucija nija bila obavezujuja za Obamine pobunjenike u Aleppo. Iz ovog vidimo gdje je pozicija Egipta da se ne bi zavaravali. Isto vidimo i gdje je pozicija Kine.

jale
7 godine prije

Kako prolazi dan za danom slobodna socijalistička Sirija je ponovo sve veća i veća!

Rodoljub
7 godine prije

Zasto moraju otici ? Treba ih likvidirati, jer ce oni nastaviti sa zlocinima ma gde odu.

Anonimac
7 godine prije

Proba

Fisherman
7 godine prije

Znači tu smo sad…super…pozdrav ekipi i do čitanja!!!

Sprachen
7 godine prije

Zdravo ekipa.
Fake News from the Voice of America
Ove novine javljaju da Rusi napustaju Rusiju, da se povecao broj aplikacija za ici u Ameriku i da se brojka popela na dvije tisuce i da su to vecinom iz zajednice LGBT. Nije jasno iz ovog clanka hoce li im US-rani dozvoliti ulazak i isto nije jasno koliko iz drugih zemalja koje su americki vazali zeli ljudi godisnje otici u USA.
http://www.rferl.org/a/russia-increase-seeking-us-asylum-in-2016/28159435.html

Tadmur
7 godine prije

Znači tu smo.Pozdrav za Rodoljuba,Jaleta,Fishermana i ostalu staru ekipu…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI