Ruska flota na putu za SAD kako bi pomogla u borbi protiv krize s naftnim derivatima

Ruska flota
49 komentara

SAD se navodno sprema primiti veliku pošiljku dizela iz Rusije bogatog energijom, dok Washington nastoji sniziti maloprodajnu cijenu goriva, koja je nedavno dosegnula najvišu razinu od 2014. godine.

Oko dva milijuna barela ruskog dizela koje nose četiri tankera trenutno se kreće prema istočnoj obali SAD-a, prema podacima agencije za praćenje energetskog tereta Vortexa, a prenosi Bloomberg.

Isporuka, za koju se očekuje da će stići u New York i New Haven, Connecticut, već sljedeći tjedan, navodno je najznačajnija u posljednjih nekoliko godina, na temelju podataka koji sežu do 2018.

Analitičari Vortexa istaknuli su da ruski proizvođači povećavaju proizvodnju dizela koji ovisi o sirovini izvađenoj iz skupog prirodnog plina. Navodno se očekuje da će protok iz ruske baltičke luke Primorsk dosegnuti najvišu razinu od najmanje 2016. godine.

“Rusija je u boljoj poziciji za opskrbu dizelom od drugih rafinerija u Europi zbog pristupa jeftinom prirodnom plinu”, rekao je agenciji Clay Seigle, izvršni direktor Vortexe u Houstonu.

“Vrlo rijetko da ćemo vidjeti da ovolike količine naftnih derivata dolaze na istočnu obalu”, dodao je stručnjak.

Maloprodajne cijene dizela na istočnoj obali SAD-a skočile su na najskuplje u posljednjih sedam godina, a zalihe destilata u regiji smanjene su za gotovo trećinu u odnosu na razine zabilježene ranije ove godine. Očekuje se daljnji rast potražnje za gorivom jer logističke tvrtke intenzivno rade na nadoknađivanju zaostataka nastalih zbog pandemije koronavirusa.

NaftarusijaSADWashington
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
grom iz vedra neba
2 godine prije

Ja sam cijelo vrijeme živio u uvjerenju da je gorivo u SADu nekoliko puta jeftinije nego kod nas. Ako je to tako, kako se Rusima isplati prodavat gorivo ispod cijene? Meni ovo nema smisla.

Mrčikola
2 godine prije

Vazelina, vazelina!
Koje prckanje, cijena nafte je prije “korone” pala ispod 30 dolara.
Toliko je bilo te jeftine nafte da su “tukli” tko će je prodati, a ne tko će je kupiti…i sad, kada je, možda, jedino Kini “ostavljeno” da radi punim kapacitetima…nafte nema…a bogati kako će je bit kad “začepiš” bušotine po naputku majstora, a planirana zarada i dodatni bonusi za poslušnost i “disciplinu” šalju se “on line” sa centralnog računala i “sjedaju” na račune, pa tako isto proizvođačima automobila, proizvođačima, čipova, aditiva, legura, kuhraca, palaca…i, na žalost, hrane. 😁

Max
2 godine prije

Neki čudni nteresi

abc
2 godine prije

Ej Rusi, američkim manijacima ne dajte ništa. Nek pokrepa banda lopovska…

Boba Lazarević
2 godine prije

Aha, sad su im dobri i Putin i fosilna goriva, a napravili su sve da stanu na kraj oboma. Nema ljigavije kamarile od američkih Demokrata. Čak i HDZ izgleda ljudski u usporedbi s njima.

Adriana
2 godine prije

Posljednji vlak sa sirovinama iz Sovjetskog Saveza za Hitlerovu Njemačku poslan je 21.lipnja 1941. na sam dan napada na SSSR.
Povijest se uvijek ponavlja, često kao farsa.

Njonjo
2 godine prije

Ameri govore europljanima da nesmu kupovati ruske energetike zato jer oni hranu americkog neprijatelja a Amerikanci kupuju po potribi, kad im zatreba i platu i nema sankcija.

PS
Rusija ce prodati svakom gorivo tko zeli platiti.
To je pravilni pristup, najpravilniji.
U ovom profesionalnom nacinu vodjenja biznisa podrzavam Rusiju 100%.

SonjaS.
2 godine prije

Zionists United.

BanOvan
2 godine prije

“Priča se priča, da Rusi dolaze … “

ad astra
2 godine prije

US troši oko 3 milijuna barela diesela dnevno. Ova isporuka ruskog diesela dostatna je za ni cijeli dan. Rusija spašava Ameriku ili obrnuto.

Chromosome
2 godine prije

U cijelom ovom cirkusu, mislite li, da vi kao ljudska jedinka, sjedite na zdravoj stolici?

pantagana
2 godine prije

Ahahaaa, da Rusi, kakvi crni Rusi. Oni bi prodali rodjenu majku da mogu otic i zivjet u USA. Evo vam i ovo, jes da je staro ima 10 godina ali vam sve govori, zamislite neku americku teniserku zabavlja Ruse u Tartusu ili Khmeimimu…..

USO brings celebrities to Servicemen and women Anna Kournikova entertains the Airmen, Soldiers, Sailors and Marines at Bagram Air Base, Afghanistan, during a United Service Organization tour Dec. 15, 2009. Ms. Kournikova featured in a USO tour boosting the morale of deployed servicemen and women. Ms. Kournikova is a tennis pro originally from Russia and now calls Miami home.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI