Ruski dežurni lovci podizani 20 puta u poslednjih 7 dana

Su-30SM
9 komentara

Rusko Ministarstvo odbrane je izvestilo da su u poslednjih 7 dana ruski avioni podizani 20 puta u misije presretanja i indentifikacije aviona.

Ruska televizija Krasnaya Zvezda je izvestila da je prema ruskom Ministarstvu odbrane u proteklih sedam dana registrovano 27 aviona koji su vršili misije izviđanja u blizini ruske granice.

Ipak, prema izveštajima ruske televizije koja se poziva na Ministarstvo odbrane nijedan od ovih aviona nije povredio ruski vazdušni prostor.

Tokom istog perioda piloti VVS Rusije su izveli 310 misija sa 75 aerodroma.

NATOVVS rusije
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Ha….., dizat’ će se….
Sve dok nekog ne spuste…
Il’ se ne budu moć’ više dizat’…..

Ime
4 godine prije

Kolko je to co2 ?

denis
4 godine prije

Ne razumijem Ruse zašto gube vrijeme i novac na presretanje , jednostavno neka puste jednog u svoj zračni prostor i sruše – problem riješen.

qewfvrniwuergvwegtoweugtrowergtw
4 godine prije

Dok ih ne poćnu rušiti ovi će navaljivati dok se ne osile i stvor izda zapovjed varanima da krenu na Rusiju u opći rat do istrebljenja sjeverne polulopte a pojave kovrčavog i ustoličenje bebe.

Max
4 godine prije

brane teritorijalni integritet svoje države.

Ivo
4 godine prije

Pa dobro, treba trenirati pilote i ispuniti mjesečnu kvotu letova. Nije to tako strašno. Mada bi bilo lijepo da hakiraju gps na jednome, puste ga da uđe unutar 12 milja i unište ga bez upozorenja. Tek toliko da daju idiotima malo materijala za misliti. Sumnjam da bi nakon toga itko prilazio na manje od 120 milja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI