Ruski izvoz poljoprivredne proizvodnje naglo raste dok isporuke u Europu i Južnu Koreju bilježe veliki porast

Pšenica - Rusija - izvoz
45 komentara

Inozemna prodaja ruskih poljoprivrednih proizvoda zabilježila je značajan međugodišnji rast od 18 % u odnosu na prošlu godinu od siječnja do kolovoza tekuće godine, navodi se u najnovijem izvješću odjela Agro Export Ministarstva poljoprivrede zemlje.

U monetarnom smislu, rast je navodno iznosio gotovo 20 milijardi dolara. Izvoz žitarica skočio je 15 % na gotovo 6 milijardi dolara, dok je inozemna prodaja ulja i masti porasla za ogromnih 44 % i iznosila je oko 4,5 milijardi dolara.

Izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda zabilježio je porast od 26 % i iznosio je 905 milijuna dolara. Međunarodna prodaja ribe i plodova mora porasla je za 8 % na više od 3,4 milijarde dolara. U međuvremenu je izvoz u prehrambenoj i prerađivačkoj industriji povećan za 6 % na 2,6 milijardi dolara.

Turska i EU bili su najveći uvoznici ruske poljoprivredne robe u to vrijeme, čineći 12,5 % i 11,5 % ukupnog ruskog izvoza. Južna Koreja činila je 7,5 % ukupnog izvoza, a Kazahstan 5,9 %. Drugi uvoznici su Egipat, Bjelorusija, Ukrajina, Uzbekistan i Saudijska Arabija.

Uvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda od strane Južne Koreje zabilježio je ogroman rast od 53 % i iznosio je 1,489 milijardi dolara, dok je kupnja EU porasla 31 % na 2,356 milijardi dolara. Izvoz ruske poljoprivredne robe u Tursku navodno je porastao za 30 % i iznosio je 2,492 milijarde dolara. Kazahstan je navodno uvezao rusku hranu vrijednu 1,172 milijardi dolara, bilježeći rast od 17 %. U međuvremenu je izvoz u Kinu pao za 7 % na 2,3 milijarde dolara.

Poljoprivredarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Daniel
2 godine prije

Uvoz im je 88%

Daniel
2 godine prije

Zivim u Rusiji. Pisete bedastoce

Max
2 godine prije

Rusi se ne boje gladi

Sven
2 godine prije

Rusi me cude. Razvijaju se naravno i oni. Ali po meni bi to moglo biti daleko brze. Jedna poljska je u zadnjih 30 godina napravila daleko veci skok.

Kristijan
2 godine prije

Jadan onaj koga rus hrani a kinez brain.

dulebg
2 godine prije

Pitanje kolika je korist Rusima od svega toga? Prvo – izvoz žitarica (iato kao i izvoz ruda i drvne građe) je ekstenziva privreda. Treba izvoziti suhomesnate prerađevine, sireve, sladoled, slatkiše, sokove. Drugo – ako je ta proizvodnja u rukama stranaca, mašine za obradu strane i pod stranim lizingom – Rusima onda ostaje ispošćena zemlja; i da se hvališu u novinama.
Ko što Srbija izvozi “Fijate” za milijardu $, a uvozi delova za isto toliko.

Scorpiorex
2 godine prije

Ja jos nikad ne nadjoh nista made in Russia u Njemackoj,valjda ne zadovoljav minimamente kvalitet

Scorpiorex
2 godine prije

Jedina drzava koja na prehrani uzima milijarde je italija,168 D.O.C proizvoda, tako se to radi. A nemaju nikakve osborne sirovine,rude,naftu itd. 🇮🇹🇮🇹❤

Sunseeker
2 godine prije

Amerikanci na aparatima…
Zar nije neka prica da je Anastasia hrane I da zato cijene isu gore…

pantagana
2 godine prije

Moze li sto o ovome

pantagana
2 godine prije

Izvoze rusi, izvoze, ali anglosaksoncima milione u dzepove, Sve nesto kao seru a prodali bi rodjenu mater da odu na zapad. Interesantno je da logicno nikad ne objavljuje ovakve clanke….

https://www.logicno.com/politika/ruski-izvoz-poljoprivredne-proizvodnje-naglo-raste-dok-isporuke-u-europu-i-juznu-koreju-biljeze-veliki-porast.html#comment-729082

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI