Ruski predsjednik komentira borbenu taktiku Kijeva

21 komentar

Ukrajina besmisleno pretvara sopstvene vojnike u topovsko meso za ruske trupe, rekao je predsednik Vladimir Putin, razmišljajući o metodama koje je Kijev koristio tokom svoje ofanzive koja je u toku.

„Kao što vidite, situacija na liniji kontakta je trenutno stabilna“, rekao je ruski lider tokom sastanka sa vršiocem dužnosti šefa Luganske Narodne Republike (LNR) Leonidom Pasečnikom u Kremlju u sredu.

Putin je dalje komentirao nedavnu taktiku Kijeva, koja nije donijela značajnije teritorijalne dobiti, ali je koštala velike gubitke ukrajinskih trupa i oklopa.

“Oni bacaju ukrajinske vojnike na naša minska polja, pod našu artiljerijsku vatru, ponašajući se kao da uopće nisu svoji građani. To je zapanjujuće”, rekao je Putin.

Uprkos javnom optimizmu Kijeva u vezi sa njegovim ofanzivnim operacijama, koje su pokrenute početkom juna, međunarodni mediji izvještavaju da su zapadni zvaničnici sve više zabrinuti i frustrirani zbog slabih rezultata koje je postigla ukrajinska vojska, kao i zbog gubitka opreme koju je isporučio NATO, uključujući teški tenkovi.

Ukrajinske oklopne jedinice bore se da prođu gusta ruska minska polja i nisu uspjele probiti utvrđene položaje. New York Times je u utorak citirao neimenovane američke i britanske zvaničnike koji su rekli da su planeri u Kijevu pogriješili što su svoje napadačke jedinice raspršili preko duge linije fronta, umjesto da su se usredsredili na koncentrisani napad u jednom području.

Putinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tjeskoban Jelačić
8 mjeseci prije

Svim stranama je cilj da rat potraje do šta ja znam sparsa.

Opančar
8 mjeseci prije

Pogine 10 ukrajinskih vojnika i 10 ruskih vojnika rezultat je 10-10, no za zapad je rezultat 20-0, jer su i jedni i drugi Slaveni.

ivan
8 mjeseci prije

Ukrajina besmisleno pretvara sopstvene vojnike u topovsko meso za ruske trupe, rekao je predsednik Vladimir Putin tako kaze putko za ato sto je svoje vojnike pretvara u topovsko meso nema veze hahahah koji krethen . Ljudi brane svoju domovinu i treba da ginu ali tvoja pascad smrdljiva tore Ukrajinsku zemlju i to ti je normalno kao i ovim urednicima. U sustini bitno je da se kolju ista su to govhna sto vise to bolje kada ne zanju da zive.

Tadija
8 mjeseci prije

Još uvijek Ukraina može više postići pregovorima, nego ratom.

borjana
8 mjeseci prije

Jedino u čemu je suglasna i jedna i druga strana je da obećavaju jako dugotrajan, scrpljujući i do konačne pobjede sukob, bez obzira na cijenu koju pri tom plaćaju. E sada, kolika je vjerojatnoća da Moskva pred Kijevom potpiše “mirovni sporazum” pod svim kijevskim uvjetima, a koji se u stvari ni po čemu ne razlikuje od bezuvjetne kapitulacije Moskve, od kojih Kijev nikada neće odustati, ostaje za vidjeti. Koliko će još to međusobno “uvjeravanje” trajati i koliko ima uopće ikakvoga smisla ratovati u savezu sa najvećom svjetskom vojnom silom koja je udaljena na tisuće milja i čiji jezik razumije tek nekoliko promila domicilnog stanovništva, a kontra druge svjetske vojne sile sa kojom usput dijele granicu u duljini od preko tisuću milja, koji se u velikoj većini međusobno razumiju, iste konesije i dijele sudbinu susjednih zemalja?!? Zašto im je uopće priša biti usa saveznikom, a protiv njihovih susjeda i po cijeni… Čitaj više »

Max
8 mjeseci prije

Ukrajinska strategija je besmislena.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Putine, gdje je Surovikin? 🤨😠

Darko
8 mjeseci prije

Kada će Ukrajinci konačno shvatiti da im je najveći neprijatelj Zelenski sa svojom korumpiranom i veleizdajničkom bagrom koja je raselila i pobila pola Ukrajine? Kada će ga konačno sami Ukrajinci dekaptirati?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI