Ruski Su-35 presreli turske F-16 iznad Idliba

Su-35S avion rusija
25 komentara

Turske vazduhoplovne snage su navodno poslale svoje avione F-16 u misiju iznad sirijske pokrajine Idlib, nakon što je SAA ostvarila niz pobjeda u blizini grada Khan Sheikhoun.

Prema ruskoj stranici Avia.Pro, dva ruska aviona Su-35 su presrela turske ratne avione i prisilila ih da napuste vazdušni prostor Sirije.

„Bilo kakav detalj o ovom „susretu“  nije objelodanjen. Međutim, prema nepotvrđenim informacijama, turski lovci su ušli u sirijski vazdušni prostor u dubinu između 30 i 40 kilometara, nakon čega su bili primorani da se vrate nazad u Tursku, što očigledno ukazuje ili na upozorenje od strane ruskih vazduhoplovnih snaga, ili na otkrivanje ruskih borbenih aviona na radarima turskih F-16, prenosi Avia.Pro.

“Avioni Su-35 su pratili i čuvali sirijske vazduhoplovne snage koje su napredovale prema Khan Sheikhounu nakon prijetnji iz Turske”, javio je Avia.Pro, pozivajući se na vojni kanal Telegram.

Juče je Turska poslala dva velika konvoja vojne pomoći na sjevenu periferiju Khana Sheikhouna nakon što su terorističke snage koje podržava Turska izgubile veliki dio teritorije oko grada.

Kao što smo javi u prethodnom tekstu snage SAA su danas oko podne zauzele centar Khan Sheikhouna, grad je napušten a trenutno se vode samo sporadične borbe sa zaostalim grupicama terorista.

F-16SAASU 35turska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Suze Roni
4 godine prije

Jucer je, cini mi se Jole napisao da je Rusima pun kufer Turaka, posebno nakon ucestalih raketnih napada proturskih vehabija na rusku zrakoplovnu bazu. Zapravo je bilo zacudjujuce koliko su Rusi imali strpljenja za Turke. Tome je dosao kraj.Sad jos ostaje da nam burt razjasni situaciju.

Kaj ti
4 godine prije

Kako dalje burtina? Sta kazu globalisti? Kakav je plan?

Tbilisi
4 godine prije

Erdogan visi, jako visi….

Stojzin
4 godine prije

Burt i Co. ce se slogirat 😀

Sparkling
4 godine prije

Vlado, ja mislim da je i Vama dopiz… turska i njezina presera…a!!!!

burt
4 godine prije

ova priča o presretanju turskih aviona nije potvrđena i najverojatnije je samo još jedna dezinformacija u nedostatku konkretnih informacija, turska vojska je ušla u idlib u skladu sa političkim ciljevima podjele Idliba na proturski i proassadovski i uspostavljanja crte razgraničenja

moša
4 godine prije

KOJI SU NAŠI?

ja sam
4 godine prije

ruska manguparija, ni centa ne trose na reklamiranje oruzja
nego jel moze da se kupi i taj su35, neka izvozna verzija kao s400

Zlatko
4 godine prije

Hajde naka prersretnu F-22. Samo ima jedan problem. Ne vide ih.

Faust
4 godine prije

Masa komentatora na ovom portalu bi tuđim k….. gloginje mlatili.Misle da bi mogli ostati po strani u slučaju ratnog sukoba USA i Rusije što bi bio 3. svj. rat.Nije mudro prizivati zlo.

Niko
4 godine prije

Pošto meter drva.

Max
4 godine prije

Bilo je i vrijeme da se nešto poduzme.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI