Ruskoj teniserki odbijen ulazak u zemlju EU

21 komentar

Ruskoj teniskoj zvijezdi Veri Zvonarjovoj blokiran je ulazak u Poljsku u subotu, a ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje EU je u saopštenju navelo da se ona nalazi na listi osoba koje se smatraju ” nepoželjnim”.

“Pogranična straža je spriječila rusku teniserku da uđe u Poljsku”, objavilo je ministarstvo u subotu. „Vera Zvonarjova je, koristeći vizu koju je izdala Francuska, pokušala da uđe u našu zemlju letom iz Beograda za Varšavu.

U saopštenju se dodaje da Ministarstvo unutrašnjih poslova Zvonareva vidi kao “nepoželjnu” osobu i da je ona u subotu otputovala u Podgoricu u Crnoj Gori. Ona je sletela u Varšavu u petak i “ostala u tranzitnoj zoni varšavskog aerodroma Šopen” do svog odlaska.

Poljska, koja je snažno podržavala Ukrajinu tokom njenog sukoba sa Rusijom, često je odbijala da odobri ulazak ljudima iz Rusije ili Bjelorusije ubrzo nakon početka ofanzive Moskve prošle godine. Zvonareva je ranije izrazila protivljenje vojnoj operaciji u martu prošle godine, napisavši “Nema rata” na viziru svog šešira dok je igrala na Otvorenom prvenstvu u Majamiju u martu 2022.

Bivši broj dva svijeta, osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, pokušavala je da uđe u Poljsku kako bi se takmičila na Otvorenom prvenstvu u Varšavi, koje počinje u ponedjeljak. Organizatori događaja još nisu komentarisali proterivanje Zvonarjeve iz Poljske.

Ženska teniska asocijacija (WTA) saopštila je u subotu da je “svesna situacije” u kojoj je Zvonareva. Dodaje se: „Sigurnost i dobrobit svih igračica je glavni prioritet WTA. Vera je otišla iz Poljske i mi ćemo dodatno procijeniti problem s tim događajem.”

Brojni sportisti iz Rusije i Bjelorusije blokirani su da se takmiče u nekim sportovima od početka sukoba u Ukrajini prošle godine. Ovo je uslijedilo nakon preporuke Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), koju su kasnije usvojile različite sportske federacije.

Wimbledon, godišnji Grand Slam teniski događaj koji se održava u Londonu, ukinuo je zabranu ruskih i bjeloruskih takmičara ove godine – međutim, ova promjena politike bila je zahtjevala da se takmiče kao neutralni sportisti”.

PoljskarusijaVera Zvonareva
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
9 mjeseci prije

To uopće nije Fašizam! …to se zove poštivanje ljudskih prava i – demokracija.

Grdi
9 mjeseci prije

Nacisti su radili slicne stvari zidovima uoci drugog svijetskog rata …..

Max
9 mjeseci prije

Očekivano.

Nekoime
9 mjeseci prije

Zato će ruskom glazbeniku Wagneru ulaz biti odobren.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

donijeli su pravu odluku, mogla bi biti špijun, za zli ruse nikad se ne zna

nenad
9 mjeseci prije

Poljska smrdljiva govna. Ne vide se iz zapadnjackih prkana sto bi rekli crnogorci

Hattori Hanzo
9 mjeseci prije

Hijene jedva čekaju da odgrizu komad Ukrajine,misle da su sila jer Amerika stoji iza njih i hrabri ih.Nije im mrsko uzeti tuđe i suradivati sa okupatorom.
Sreca sa im Rusi pokazu s vremena na vrijeme kako stvari stoje.

Njokar
9 mjeseci prije

Iživljavanje nad ruskim športašima traje već duže vrijeme! Svojevrsni rasizam, koji prolazi mirno i pred očima svjetskih športskih organizacija (negdje i uz njihovu podršku ili kreaciju, čak) i pred svim tim “slobodnim” NGOima i braniteljima “pravde”, ali na njihov način, prava bolesna fobija prema jednoj naciji nije prvi put viđena u povijesti. I znano je kako te, u početku “male” stvari pogun+bno završe.
Ali, svemu, pa i tome jednom dođe kraj!
Ipak, tada se, uobičajeno, svi čude kako “nisu znali”?!

Da, I??
9 mjeseci prije

” ne bi se šteli mešati”
Standardna izjava ljudi koji bi mogli puno uciniti

Ivan
9 mjeseci prije

Tako je i Hitler radio kako sada opet radi EU. Cini se meni da ce takvoj EU zasvirati Wagner uskoro..

Primoz
9 mjeseci prije

Pa sta ocekivati od zemlje kao sto je Poljska…? Ja se samo bojim sto, če jos biti, jer je ona postala americki trojanski konj u EU kojeg zasipavaju sa oruzjem….nista dobro….

vanja
9 mjeseci prije

Malo je nefer da se piše tek o ovome.Već godinu dana ,ne Zvonareva,nego ni jedan Rus bez neke boravišne vize na zapadu ne može da kroči u Poljsku ni u tranzitu bez obzira ima li turističku šengen vizu.Isti slučaj je sa još nekim nato zemljama.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI