SAD će nuklearnim oružjem braniti Japan – Kina oštro osuđuje slične izjave

SAD upotreba nuklearnog naoruzanja
25 komentara

Peking je optužio Washington i Tokio za potkopavanje stabilnosti u azijsko-pacifičkom okruženju, nakon što su obje zemlje objavile zajedničku izjavu u kojoj se govori da će se “izazovi koji postoje na ovome području” rješavati svim sredstvima, “uključujući nuklearna.”

Izjava američkog “predsjednika mira” Joea Bidena i japanskog premijera Yoshihidea Suge, prvog inozemnog čelnika koji je službeno posjetio Bidena u Bijeloj kući, objavljena je u petak. Tada je dodatno kritizirana Kina; dvojica čelnika usuglasili su se oko toga da su kineski postupci “u suprotnosti s međunarodnim poretkom temeljenim na pravilima” te da utječu na “mir i prosperitet” na tom području.

Savez između Washingtona i Tokija, s druge strane, “postao je kamen temeljac mira i sigurnosti u indo-pacifičkom okruženju, ali i širom svijeta,” a dvije su zemlje “spremnije nego ikad odgovoriti na izazove,” nastavlja se u izjavi. Među izazovima spomenute su aktivnosti Pekinga u Južnokineskom moru, kao i problemi u Hong Kongu, Xinjiangu i Tajvanu.

“Japan je odlučio ojačati vlastite nacionalne obrambene sposobnosti. Sjedinjene Američke Države obnovile su svoju nepokolebljivu potporu japanskoj obrani, i za potrebe obrane Japana koristit će čitav spektar sposobnosti, uključujući nuklearne”, navodi se u izjavi. Peking je osudio dokument, rekavši da prelazi okvire bilateralnih odnosa i da se miješa u kineske unutarnje stvari. Izjava je navodno podržala i separatističke aktivnosti, priopćilo je u subotu kinesko veleposlanstvo u SAD-u, o čemu je izvijestio CGTN.

Kina, koja desetljećima Tajvan smatra dijelom svog teritorija, više je puta pozvala SAD neka se ne miješaju u unutarnju politiku Kine. Napetosti u Južnokineskom moru rasplamsavaju se već duže vrijeme. Istovremeno, u području se održavaju brojne vojne vježbe, posebno oko otoka Tajvan. Tajvan sebe smatra državom neovisnom od Kine, u čemu ga podržavaju zapadne zemlje.

 

JapankinaPacifikSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
2 godine prije

SAD će nuklearnim oružjem braniti Tajvan.

Alan Ford
2 godine prije

Amerika je svjetski problem.
Ona je faktor koja destabilizira svijet u nadi da ce produziti svoju hegemoniju nad svijetom.

2 godine prije

Jos malo igrokaza… Kineski satanisti (par familija koje bukvalno kontroliraju tu mnogoljudnu teritoriju – teskim terorom) – je vec 70+ godina u direktnom ortastvu – sa “dvorskim zidovima” tj familijama koje su VLASNICI “stamparija novca” u banana tzv “drzavama” Zapada. Plan je napravljen jos prije 70+ godia i do u detalj je dostupan na mrezi… razumljivo iza njega stoji “filantropska” familija Rockfeller. Sve sto gledamo jos od 70tih – se odvija upravo po tome planu, a Kurtona19 je samo mali alatic – koji ovi “dvorski zidovi” i okrjeli satanisti koriste da bi kontrolirali idiotiziranu Svjetinu… Drugi alat (vec odavno isprobavan kao efikasan) – jeste geopolitika i rat, naravno… Uvuci Goyime da se ubijaju za neki “visi cilj” – a onda “obradovati” te iste Goyime “slobodarskim Rjesenjem” (recimo “MIROM, demokratijom i slobodom”) – koje je uvijek samo jedan korak blize kao – totalnoj kontrolil… Siguran sam da nikakvog “velikog atomskog rata”… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Žx
Aspano
2 godine prije

Koji apsurd,da vas neko brani nuklearnim oružijem koje je ranije upotrijebio protiv vas i vi se složite sa tim.

magi
2 godine prije

koje zvjeri bem ti sve nas drma a oni bi da ratuju ajd se vise odeslite na neku planetu ponesite muklearje i pobite se vise tamo da ovi sto hice zivjet u miru zive! Pun vas kufer, sto zveckate oruzjem
izgrizite se zubima vec jednom

Mahatma
2 godine prije

Kabuki teatar.

ijrnbenbnerineirngve
2 godine prije

Otvaraju overtonove prozore, uskoro će dolje roknuti.

Max
2 godine prije

Japan je pod Američkomm zaštitom koja je skupa i de facto okupacija ali tko će ga napasti ? Kina traži svoj teritorij a ne Japanski.

tadija
2 godine prije

Ako Beiden počne nekakvo ratovanje dobit će građanski rat doma.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI