Sankcije Rusiji vratile su se kao bumerang

Aleksandar Lukašenko
10 komentara

Bjelorusija i Rusija su uglavnom uspjele ublažiti efekte “primitivnih” zapadnih sankcija, koje su umjesto toga povrijedile obične ljude u EU, rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u ponedjeljak u Minsku.

„Zahvaljujući zajedničkim koracima koje smo preduzeli, generalno smo uspeli da prevaziđemo moguće negativne efekte pritiska na sankcije“, rekao je Lukašenko na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, pohvalivši stručnjake za sankcije iz obe zemlje na dobro obavljenom poslu. .

SAD i njihovi saveznici iz EU u februaru su započeli sveobuhvatni embargo protiv Rusije i Bjelorusije, navodeći eskalaciju sukoba u Ukrajini. Lukašenko je opisao sankcije kao “primitivne” i rekao da su umjesto toga imale “efekat bumeranga” , pogodivši obične ljude i preduzeća na evropskom kontinentu, ali ne i one koji su “počeli ekonomski rat protiv naše zemlje” i proxy rat protiv Rusija “do posljednjeg Ukrajinca”.

U međuvremenu, ruski predsjednik se složio da su se Moskva i Minsk „samouvjereno i efikasno“ oduprli nezakonitim restriktivnim mjerama koje su nametnule „neprijateljske države“.

Putin i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov doputovali su u ponedjeljak u Minsk na niz razgovora sa svojim bjeloruskim kolegama o ekonomskoj, vojnoj i energetskoj saradnji.

BjelorusijaLukašenkorusijaSankcijezapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Bas briga Lukasneka, dobio je iskandere, S-400 i atomske bombe. Sad moze da se pravi vazan kao drug Kim. Kim posle sedmice rece da amerikanci moraju da pripaze na retoriku i vise ga nisu ni pomenuli.

Slovenac
1 godina prije

Jesu evo gorivo stalno u padu, sta se desava kako uvedose cijenu ruske nafte .

Amar
1 godina prije

Da zapadne sankcije nisu uspjeleje jos jedan dokaz da su se Rusi za ovaj scenario vec odavno pripremali.I ne samo oni,vec i njihovi saveznici.

Max
1 godina prije

I jesu.

Mel Gipson
1 godina prije

Dobro je rekao.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI