Senat usvojio zakon o deklasificiranju podataka o podrijetlu Covida-19 dok se SAD i Kina sukobljavaju zbog teorije da je virus stvorio čovjek

Pitanje porijekla Covid-19
11 komentara

Američki senat izglasao je zakon koji zahtijeva objavljivanje povjerljivih obavještajnih podataka povezanih s podrijetlom koronavirusa, jer su Washington i Peking u sukobu zbog onoga što je možda izazvalo pandemiju.

Pod pokroviteljstvom senatora Josha Hawleyja (R-MO) i Mikea Brauna (R-IN), prijedlog zakona daje Uredu ravnatelja Nacionalne obavještajne službe (ODNI) 90 dana da deklasificira „sve informacije koje se odnose na potencijalne veze između Instituta virusologije Wuhan i porijekla koronavirusne bolesti.”

Zakonodavstvo zahtijeva objavljivanje svih relevantnih informacija koje se odnose na aktivnosti koje se obavljaju na Institutu za virusologiju Wuhan. Konkretno, zakon traži detalje o svim istraživačima u kineskom laboratoriju koji su se mogli razboljeti u jesen 2019. godine.

Wall Street Journal prethodno je izvijestio, pozivajući se na američko obavještajno izvješće, da je nekoliko članova laboratorija dobilo bolničko liječenje nakon što su se u studenom 2019. dobili simptome slične gripi, samo nekoliko tjedana prije nego što je Peking izvijestio o prvom poznatom slučaju Covid-19.

Zakonodavstvo zahtijeva da ODNI prikupi podatke u neklasificiranom izvješću koje će se predstaviti Kongresu.

Govoreći na podu Senata prije glasanja, Hawley je rekao da američki narod “zaslužuje znati” kako je Covid-19 započeo, “i koja je uloga Kine u njegovom pokretanju”.

Braun je sa svoje strane rekao da su zakoni neophodni kako bi se ljudima pomoglo da “shvate što se dogodilo”.

Potez dolazi nakon što je predsjednik Joe Biden naložio novu analizu kako je bolest potekla, navodeći da će tražiti od Pekinga da bude transparentniji sa svim informacijama koje može imati.

CNN je izvijestio dan ranije da je Biden zatvorio istragu koju je naredio tadašnji predsjednik Donald Trump zbog toga je li virus možda procurio s wuhanskog instituta.

Mediji i stručnjaci naveliko su odbacili teoriju da je virus možda umjetni. Međutim, posljednjih tjedana sve je veći broj izvještaja, od kojih su mnogi citirali neimenovane dužnosnike, vjerodostojnosti hipoteze.

Istraga koju je proveo tim iz Svjetske zdravstvene organizacije zaključila je u ožujku da je teorija o “curenju virusa iz laboratorija” vrlo malo vjerojatna. Njihova je istraga podržala ideju da su virus možda ljudima prenijele životinje, ali nije točno utvrdilo podrijetlo bolesti. Međutim, 14 država, uključujući SAD i Britanija, izdale su zajedničko priopćenje izražavajući zabrinutost zbog nedostatka transparentnosti i temeljitosti istrage.

Kina je gorljivo zanijekala da je virus procurio iz laboratorija Wuhan. Braneći se od insinuacija i navoda iz Washingtona, glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian sugerirao je u četvrtak da SAD možda neće doći u vezu s aktivnostima vlastitih laboratorija.

“Također želim naglasiti da je baza Fort Detrick puna sumnji. U Sjedinjenim Državama postoji više od 200 bioloških laboratorija koji se šire širom svijeta. Koliko tajni postoji?” Upitao je on.

Godine 2019. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti odlučili su izdati “naredbu o prestanku i odricanju” radi zaustavljanja operacija u laboratoriju za klice sa sjedištem u Marylandu zbog sigurnosnih razloga.

američki senatCOVID-19kina
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

“… dok se SAD i Kina sukobljavaju zbog teorije da je virus stvorio čovjek…” Ne sukobljavaju se… Rade upravo po naredbi i PLANU... Inace se taj heroin za goyime zove i “geopolitika“… Ocito je jedino da Rotschidi-Rockfelleri i “dvorski zidovi” dakle: imaju poprilicnu zurbu, sa budalastom pricom… da im ne ide idiotiziranje cjepanica kako su planirali – cak i uz prkos nevidjenoj /cenzuri i propagandi bukvalno 24/7/365 u svakoj tzv “drzavi” na svijetu… da sada prelaze na uvijek “najbolji” heroin – za idiotizirane goyime … dakle “geopolitika” ali sad jos pomjesana sa laznim i nepostojecim “virusom”… Naime, ocito je da rade i improviziraju – “u hodu“… Oni kontrolirani “alternativni mediji” – sada masovno grakcu o novom izumu Rotschilda i “dvorskih zidova“- a to je “geopolitika virusa“… Otrovna kombinacija… Idioti goyimi (cak i oni “alternativci”) se kace – bez da postave bilo kakvo pitanje… Idiotiima u opce i nije bitno: da… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Žx
Stara kuka
2 godine prije

Ponavljam komentar na ovu temu

comment image

2 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Emiliano Zapata
2 godine prije

Ne nasjedajte na virus i tko ga je zapoceo. Radi se prenapuhanoj gripi sto statistika smrtnosti dokazuje.

Lucija, prva
2 godine prije

Priča o tome da je virus umjetan prvenstveno je namijenjena tome da ljudi pretpostave da im treba i umjetni imunitet, odnosno da im prirodni nije dovoljan.
Također je vrlo kontraproduktivna u međunarodnoj suradnji u znanosti, o čemu su neki već pisali.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI