Sin Osame bin Ladena da osveti oca preuzima vodstvo nad Al-Qaedom

Sin Osama bin Ladena novi vođa Al-Qaede
9 komentara

Nakon smrti Osame bin Ladena je lider globalne terorističke mreže Al-Qaede postao Ayman al-Zawahiri, koji je sredinom ’70-ih studirao i završio medicinu u Kairu, a kasnije je postao drugi i posljednji “emir” Egipatskog Islamskog Džihada, kojeg 1988. pridružuje Al-Qaedi, nad kojom kasnije preuzima punu kontrolu.

No, ovih je dana objavljena vijest da će sin Osame bin Ladena postati novi vođa Al-Qaede i da želi osvetiti smrt svog oca, te se boriti protiv zapadnih intervencija na Bliskom istoku, izjavio je bivši agent FBI-a, Ali Soufan, koji je vodio istragu o terorističkoj skupi za napade “11. rujna”.

U intervjuu za CBS je Ali Soufan rekao kako dokument pronađenom u kući u kojoj je Osama bin Laden ubijen 2011. godine ukazuje da će njegov sin Hamza bin Osama bin Laden, koji bi sada trebao imati 28 godina, “morati krenuti svojim putem”.

“Ja smatram da sam iskovan od čelika. Put Božjeg džihada je ono za što mi živimo”, napisao je sin Bin Ladena, prema Soufanu.

Od tada se Hamza bin Osama bin Laden smatra zakonitim nasljednikom za mjesto vođe Al-Qaede, a ranije je poslao nekoliko video-poruka svojim sljedbenicima. Jedan od njih traje 10 minuta i nedavno je objavljena pod naslovom “Preporuke za mučeništvo azilanata na Zapadu”.

Na snimci sina bivšeg vođe Al-Qaede poziva da se “obrane djece Sirije, udovice Palestine, iračke žene i siročad u Afganistanu”, navodeći da napade treba usmjeriti protiv nevjernika – Amerikanca, Rusa, Židova i članica NATO pakta.

Prošlog siječnja je američki State Department nazvao Hamzu bin Osamu bin Ladena proglasio “globalnim teroristom posebnog ranga”, što je ista klasifikacija koju je imao i njegov otac.

Jedan od razloga za donošenje ove odluke je audio poruka od srpnja 2016. u kojoj je Hamza rekao da će osvetiti smrt svog oca.

Ali Soufan je također istaknuo kako Hamza puno znači članovima i pristašama Al-Qaede, jer se od djetinjstva pojavljuje u propagandnim snimkama ove terorističke skupine.

Hamza bin Osama bin Ladenvoda
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Brane
6 godine prije

Možeŝ misliti. Izmišljeni lik koji će se boriti protiv jevreja nikad, protiv amera tobože, protiv Rusa uvijek. Veza s bin ladenom (koji ni sam ne postoji) nikakva, u stvarnosti tamnoputi zio-agent, pravo ime Moses Steinberg.

f46
6 godine prije

On je CIA agent

davor
6 godine prije

Da je danas 2001-a možda bi i povjerovao u ovu vijest.

Antonio
6 godine prije

I sada ce sigurno u SAD i Britaniju kongresmeni odobriti sve metode rada obavestajnim sluzbama.
Normalno da slede svoj narod i da ga kontrolise jos vise.
A ovaj sincic je sigurno u nekom hotelu “izolovan” na bazenu i samo treba da pusta priopcenja od vremena na vreme.
Dok ne zabrlja nesto kao i njegov tata.

Čađo
6 godine prije

Ovo je cisto “brendiranje” . Nakon “smrti” Osame nije se pojavio nijedan eminentiji lider cije bi lice zapamtili. E sad zasto je lice ili brand bitno? Bitna je asocijacija za motivaciju, okupljanje i davanje svrhe i cilja nekoj borbi…
Garant da je neki novi vodja bio lik sa nekom tjelesnom manom, oziljkom n licu ili necim slicnim, ne bi se posezalo za sinom od Osame…
Na zalost cisti marketing, kao Coca cola…

glen
6 godine prije

S I R I J A

Canada excludes Syrian Al-Qaeda branch from terror list

(CBC) The Syrian branch of al-Qaeda, currently calling itself Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), has succeeded in getting itself off Canada’s list of designated terrorist entities following its latest identity shift.

That complicates the task of prosecuting Canadians who travel to join the group, send it money or propagandize on its behalf.

It also illustrates the pitfalls of Canada following the lead of the U.S. in designating terror groups.

PERO
6 godine prije

Obavještajne službe opet izmišljaju nekog” terorista”.

tuf
6 godine prije

Glumac.

Kada22
6 godine prije

Koja režija kakav triler….a tek marketing….zastofilmove nr snimaju ipak je postap brend…ali tipa uhvatite šakala sa prljavim zakulisanim igrama raznih službi…ma i bond bi bio ok…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI