Sirijska baza “Al-Shayrat” obnovljena i spremna za borbene aktivnosti

Obnovljena zrakoplovna baza Al-Shayrat - Sirija
7 komentara

Sirijsko ratno zrakoplovstvo se počinje vraćati u bazu Al-Shayrat u istočnom Homsu. Proteklih dana je primijećeno da se vraćaju zrakoplovi i osoblje, što se podudara s velikim protuterorističkim operacijama sirijske vojske u središnjim i istočnim dijelovima zemlje.

Zrakoplovna baza Al-Shayrat, koja se našla na udaru američkih krstarećih projektila 7. travnja, užurbano se priprema za pokretanje vojnih operacija i borbenih letova, prenosi američki kanal NBC, pozivajući se na izvore u Pentagonu.

Kao što je navedeno od strane izvora u američkom Ministarstvu obrane, sirijski vojni tehničari i inženjeri su djelomično završili rad na zračnoj bazi oštećenoj u raketnom napadu.

Prema Pentagonu, posljednjih nekoliko dana je tamo prebačeno nekoliko zrakoplova Su-22 i moderniziranih MiG-23 sirijskog ratnog zrakoplovstva.

“Uskoro će od tamo ponovno početi borbeni letovi”, rekao je jedan dužnosnik američke vojske.

Podsjetimo da su raketni napad na zrakoplovnu bazu Al-Shayrat kritizira čak i američki “jastrebovi” koji inače traže veći pritisak na Siriju.

Naime, nakon masovnog udara je zrakoplovna baza ostala gotovo netaknuta, a potpuno su uništene samo neke pomoćne zgrade, dok su piste i zaštitni hangari ostali netaknuti.

Al-Shayrat
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grdelin
6 godine prije

Sad se tek vidi kako je ondašnje američansko raketiranje te baze bio tek dogovoreni igrokaz za Rusima eda se kao pokaže Trumpova ”odlučnost” u borbi protiv – jeli – terorista , mo’š mislit ?!

longum
6 godine prije

Za McCain i nima slicnim mogu kazati F* off

Svjatoslav 969
6 godine prije

Sah se igra dalje, crne figure padaju za redom..

Zorule
6 godine prije

“Naime, nakon masovnog udara je zrakoplovna baza ostala gotovo netaknuta, a potpuno su uništene samo neke pomoćne zgrade, dok su piste i zaštitni hangari ostali netaknuti.”
Pa ovo bas ne stoji, vidi se na snimkama da je nekoliko zastitnih hangara (bunkera) naceto, i nekakvi avioni u njima izgorili, navodno neispravni.

Jupiter
6 godine prije

Posle uspešne akcije ukojoj je uništen znatan broj vazduhoplova na zemlji nato je besno više dana bombardovao Ponikve treslo se sve do Tuzle oštećenja su bila znatna.Ovo što je urađeno u Al-Shayratu je igrokaz u određenom dogovorenom političkom trenutku bez veće štete.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI