General Konašenkov: “Na sirijsku bazu je palo samo 23 od 59 američkih projektila”

General Konašenkov
56 komentara

“Masovni američki raketni napad na sirijsku zračnu bazu u pokrajini Homs Al-Shayrat je imao izuzetno nisku borbenu učinkovitost”, rekao je službeni predstavnik ruskog Ministarstva obrane, general Igor Konašenkov.

Konašenkov je rekao “da je od 59 projektila, ispaljenih s američkog razarača, samo 23 pogodilo bazu sirijske vojske Al-Shayrat, a gdje je palo preostalih 36 nije poznato”.

Predstavnik ruskog Ministarstva obrane je rekao da su u napadu uništeni skladište materijala i tehničke opreme, obrazovne zgrade, blagovaonice, šest  hangara za popravak zrakoplova MiG-23, te jedan radar.

General Konašenkov, pozivajući se na podatke iz sirijskog zrakoplovnog zapovjedništva, rekao je kako se dva sirijska vojnika nakon američkog napada vode kao nestali, a četvorica su poginula. Šestoro ih ranjeno tijekom požara.

Nakon ruskog Ministarstva vanjskih poslova, rusko Ministarstvo obrane je navelo da je američki napad flagrantno kršenje Memoranduma o prevenciji incidenata u Siriji i da obustavlja suradnju s Pentagonom.

Osim toga, rusko Ministarstvo obrane je zatražio da SAD pruže “nepobitan dokaz” da je kemijski napad na Khan Sheikhoun u pokrajini Idlib provela upravo sirijska vladina vojska. Konašenkov je naglasio da Rusija smatra da su ove optužbe neutemeljene i da je tamo uništeno postrojenje u kojem su bile komponente za proizvodnju kemijskog oružja.

General Konašenkov je također rekao da je rusko Ministarstvo obrane sada planira ojačati i poboljšati učinkovitost sirijskih sustava protuzračne obrane.

Glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane je također istaknuo da je američki napad krstarećim projektilima pripremljen unaprijed, te da je ranije poduzeto niz obavještajnih i izvođačkih mjera za planiranje i pripremu misije, te da su projektili bili u punoj spremnosti za lansiranje.

Podsjetimo da je Moskva, kao odgovor na napad Washingtona na Siriju, suspendirala Memorandum o sprečavanju incidenata i jamčenju sigurnosti civilnog zrakoplovstva tijekom operacija u Siriji, koji je potpisan sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Al-ShayratkonašenkovMemorandum
Pretplatiti se
Obavijesti o
56 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitatelj portala
7 godine prije

Pa što da nisu pale?
Dosta je da samo jedna pogodi cilj!

subaru
7 godine prije

Hajde Konašenkov, ti mi djeluješ onako vojnički pošteno, priznaj jeste li ih rušii krasuhama, autobazama, vitebskom, rtutom itd ili sa S-300 i S-400?

Sovoranola
7 godine prije

23 od 59 ? Trebat će Amerikanci povećati dosta više vojni budžet nego su planirali.

jale
7 godine prije

Osramotiše se ameri, samo tako se osramotiše, a ovaj pokušaj još jednom potvrđuje njihovu odlučnost da krše sve međunarodne sporazume i povelje UN-a!

Tomica
7 godine prije

Ima li šta od hitnog sastanka VS?

Antonio
7 godine prije

Ma nije vazno koliko raketa je palo.
Vazno je da jedna drzava raketira drugu kad i se hoce. Igde je tu osuda iz Un-a? Sta sute u Briselu? A nama trljaju nos za ljudska prava, pa seksualna prava, pa prava psa, pa prava krivih krastavca…
Vidi se da je trulo. TRULO.

subaru
7 godine prije

Dobra strana svega ovoga je što sad rusi mogu načičakti svaku bazu sa S-300, Pantsir, Tor-2, krasuhe, autobaze i slično. Rusi što čekate, jel kreno brod?

holop
7 godine prije

Gdje je Travis, evo jedno pitanje za osobu s jako niskim IQ, on je dobar primjerak…
– Da si ti predsjednik Sirije bili ti naredio bacanje iz aviona bombe punjenom otrovnim plinom?

Vidis odgovor je jasan, cak ni i-di-ot to ne bi naredio i nikoji oficir nikoje vojske to ne bi naredio i nikoji oficir regularne vojske to ne bi napravio.
Jasno je, ovo u Siriji je Déjà vu Irak.
U Iraku su US-rani sve pretrazili i cak su isli po sobama od Husseina da trazu bojne otrove i nije im ni to bilo dovoljno.
Kad su zbacili njegovu vlast i doveli kaos u zemlju nisu nasli otrov bojni do danasnjeg dana.
I sad, hoce li platiti odstetu za gresku?
Nabijem na ku### US-rane.

Georgij Žukov
7 godine prije

Odluku o pobjedniku rata u siriji nece odluciti ni amerikanci ni rusi vec asad – njegova vojska i saveznici na terenu ,pri tome je odlucujuci faktor kolika je uistinu podrska sirijskog naroda asadu u borbi za slobodu . Dakle sve ovisi o tome koliko su odlucni da obrane svoju zemlju i slobodu od teroristickog smeca i njihovih sponzora , ljudsku zelju sa slobodom ne moze slomiti niti jedno oruzje niti jedna sila a to su najboljim primjerom dokazali Vijetnamci . Vijetnamski rat : – Poceo 1954. godine, a zavrsio pobjedom Vijetnamaca 30. aprila 1975. godine. – Amerikanci izgubili vise od 2.000 aviona. -vijetnamci su u crnim vrecama i to bez placene postarine 58.200 americkih vojnika vratili natrag u ameriku , pri cemu je jos 150.000 ranjeno, a 1600 se vode kao nestali. P.S. Rusi su naravno pomogli vijetnamcima , medjutim odlucujuci faktor pobjede u ovom ili bilo kojem drugom ratu… Čitaj više »

Georgij Žukov
7 godine prije

Ruski politicki i vojni vrh treba ostati hladne glave i pripremiti sirijsku vojsku i saveznike na terenu za slijedecu fazu ratu .

eee
7 godine prije

Zasto rusi ne poboljsaju sirijsku obranu na nacin da daju siriji atomsku bombu koju ce prilikom iduceg americkog nabada bacit na izrael

gigi
7 godine prije

sto ga ovaj rus laze. sve rakete su pogodile cilj, a baza je sravnita sa zemljom.

apolo
7 godine prije

Pentagon istrazuje mogucnost ruskog ucestovanja u hemijskim napadima. Izvor GPC

Tyra
7 godine prije

Nije valjda da ko vjeruje da je 30 i kusur tomahawka tek tako zakazalo…Rusi su dali pledge da ih nece rusiti ali nisu rekli da nece upotrijebiti EW.Krasuha je sigurno bila na bojevom dezurstvu.Mada se spominjao i khibiny ali to je malo vjerovatno..Jedinstvena prilika za isprobati je u pravim borbenim uvjetima..Rezultat je poznat.Tomahawci su se pogubili kao ovcice bez pastira..Eno jedan je naden u nekom vrtu..Srica da je bila noc..Covik kopa vrt i na glavu mu padne 1.5 mil.dolara ali u obliku tomahawka jbg….Ruski vojni vrh moze biti zadovoljan.Imaju mocnu igracku u rukama..

bobrock
7 godine prije

Ovi ostali su pali u gnoj ili ti đubar!
Možda su pali i Kobildi na glavu!

bok123
7 godine prije

sada sirijci znaju da ne smiju rušiti izraelske avione, a možda ipak smiju?

miro
7 godine prije

I dalje stojim pri tome da su ameri bez obzira na vojnu superiornost velike *ičke, koje se usude udarat samo po mnogostruko slabijem protivniku. Nemaju oni muda udarit na Ruse, znaju da bi polomili zube u vrlo kratkom roku.
I još nešto, ovo propuštanje tomahawka jučer od strane Ruske vojske je maestralan potez, još jednom su cijelom svijetu pokazali kakvi fašisti su ti ameri, da krše flagrantno sve međunarodne sporazume i međunarodno pravo !!

PeroDD
7 godine prije

U drugom članku umirovljeni general zrakoplovstva Vladimir Karjakin kaže da je to glupost da su 39 raketa “nestalo”….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI