Umjesto škola i bolnica, u Aleppu štabovi i vojna skladišta

Igor Konachenkov
28 komentara

Od kraja srpnja sve do danas, iako je Aleppo potpuno slobodan i u dogovoru s Ankarom ruska i sirijska vojska pripremaju evakuaciju civila i militanata koji žele napustiti posljednjih nekoliko zgrada u istočnom Aleppu, zapadni mediji nas bombardiraju vijestima o razrušenim školama, dječjim vrtićima, bolnicama, skloništima za napuštene životinje, pekarama, pogibiji tisuća civila, a posljednja u nizu laži “Aleppo Media Centra”, “Bijelih kaciga” i aktivista demokratske oporbe su proizvoljne egzekucije desetine civila i zarobljenih militanata od strane sirijske vojske i saveznika.

Mediji prenose kako je čak u UN izrazio zabrinutost zbog ovih zločina, iako je glasnogovornik glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona, Stephane Dujarric, rekao kako je UN zabrinut zbog ovih informacija, ali da Ujedinjeni narodi nisu u stanju dobiti neovisnu potvrdu ovih izvješća.

Dakle, Ujedinjeni narodi su “uvjetno izrazili zabrinutost”, odnosno, “ako se izvješća potvrde točnima, jer još nije potvrđena njihova vjerodostojnost”, što je nešto posve drugo.

Uostalom, na internetu su brojne snimke sirijskih ophodnji i čišćenja oslobođenih dijelova grada, a možete ih vidjeti i na You Tube kanalu ruskog Ministarstva obrane ili na stranicama sirijske vojske i saveznika. Postoje i snimke navodnih strijeljanja zarobljenih militanata, ali se ne može potvrditi da su napravljene u Aleppu ili nekom drugom frontu, te radi li se uopće o pripadnicima sirijskih snaga ili savezničkih milicija, jer se na vojnicima, od kojih su neki bez uniforme, ne vide obilježja skupine kojoj pripadaju.

Tko je imao vremena gledati vjerodostojne snimke, složit će se s izvješćem ruskog Ministarstva obrane, koje je jučer pokazalo što su ruski vojnici i dužnosnici snimili u istočnom dijelu Aleppa.

“Operacija oslobađanja Aleppa je bila uspješna i u svakom smislu humana prema civilnom stanovništvu”, rekao je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane, general Igor Konašenkov.

Od novinara je tražio da obrate pozornost na tri važne činjenice koje su nakon pobjede u Aleppu postale očigledne. Propagandi usprkos.

Prvo. Sva teatralna urlanja zapadnih dužnosnika i medija “kako je pod blokadom u Aleppu na udaru sirijskih snaga i njihovih saveznika bilo 250 000 civila”, pokazala su se kao obična lupetanja.

“U istočnim četvrtima Aleppa su teroristi kao “živi štit” držali nešto više od 100 000 ljudi, a svi su prvom prilikom pobjegli, samo kako bi se konačno dokopali sigurnosti, te dobili hranu i potrebnu medicinsku pomoć”, izjavio je general Konašenkov.

Drugo. U istočnom Aleppu uopće ne postoji “umjerena opozicija“, tako omiljena u Londonu i drugim prijestolnicama, a posebno kod “humanitarnim nevladinih udruga”, kao što su “Bijele kacige“, udruge “liječnika” ili “udruga za ljudska prava” u istočnom Aleppu. Svega toga tamo nema i nitko nije naišao na bilo kakav trag koji bi potvrdio rad tih “aktivista”, “udruga” i “organizacija”.

Ali zato postoje dokazi o civilima koji govore o patnjama, gladi i ukupnom teroru kojeg su trpjeli od strane militanata, što u svom prilogu nije mogla prešutjeti ni HTV, koja je u prilogu kojeg je priredila Elizabeta Gojan prikazala izjave civila koji izlaze iz istočnih četvrti i potvrđuju sve navedeno.

I treće. Ruski inženjeri su otkrili da su točno na označenim na lokacijama “bolnica i škola” istočnog Aleppa bili zapovjedni centri, šerijatski sudovi, skladišta streljiva ili radionice za proizvodnju eksplozivnih naprava.

You Tube kanal s najnovijim snimkama čišćenja Aleppa: You Tube UCBP

konašenkovOslobođenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anonimac
7 godine prije

Obama je popušio.
To je jak poraz kompletne zapadne alianse, kojeg če težko podnjeti.

Anonimac
7 godine prije

Obama pravi kaos za sobom, kaos sirom svijeta, kaos u Americi s ne priznanjem glasanja, njegovo geslo je poslje mene potop. Njemu je mjesto u Keniji. Trump novi Gorbachev ali oni gangsteri iz nato drzave Norveske daju nobelove nagrade ratnim zlocincima.

mrimproper
7 godine prije

na forum.hr blokirali temu o siriji

kad nemaju argumenata zatvore temu

ministarstvo istine pocelo je sa radom

svi morate da mislite kao i ja (službena vlada i politika) inace ste nepodobni… zaostali… primitivni… katolibani… mrzitelji… đubrad…

neprocjenivo

pa u komunizmu je bilo bolje

Darko harmonikash
7 godine prije

U dogovoru s Ankarom ? Zanimljivo ,ovo je kao da su se dijeca igrala rata pa posto su jedni izgubili da ih vrate kuci do sledece avanture?

Fakti
7 godine prije

Ovdje u Zapadnoj Evropi je trenutno histericna propaganda,ponekada mi se cini kao da su svi novinari i politicari svi redom zombirani,kao kada pritisnes dugme svi ponavljaju istu laz,oni koji su uspjei doci do istinskih informacija o Alepu jednostavno se osjecaju kao da su stigli vanzemaljci a isto tako ce histerija prestati pritskom na dugme,polako sam zabrinut sta ce se dogoditi nama koji ne vjeruju u njihove lazi

N
7 godine prije

Ovu izjavu kanadskog novinara dolje ispod su cenzuirali sva anglo-cionisticka media
a kad im odgovara vole davati prostor nekim anonim izmisljenim osobama iz Sirije.

Western mainstream media’s coverage of the Syrian war is “compromised” as their local sources are “not credible” and, in the case of Aleppo, not even there, a Canadian journalist said in an emotional speech at the UN.

And, on that note, what you hear in the corporate media, and I will name them – BBC, Guardian, the New York Times etc. – on Aleppo is also the opposite of reality,” she added. The mainstream media narrative, she argued, is meant to mislead the public about what is really happening in Syria by demonizing President Bashar Assad’s government and altering the facts on Russia’s support for Damascus.

.
7 godine prije

https://twitter.com/VeraVanHorne/status/796098735910649861/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Vera Van Horne

Isn’t that lucky?.. #WhiteHelmets rescue the same girl 3 times!..

7 godine prije

I dalje ni jedna slika naroda koji pozdravlja ”osloboditelje”!!

.
7 godine prije

At a press conference in Berlin Tuesday afternoon, German Chancellor Angela Merkel and French President Francois Hollande spoke of a “disastrous” and “heartbreaking ” situation in Aleppo, …………ajme meni, shmrk, sto ne zaplace ova natovska bagra?

Alen
7 godine prije
Georgij Žukov
7 godine prije

General Konašenkov ne gubi vrijeme na besmislice tipa idemo fino objasniti fasistima da su fasisti , pa znaju oni jako dobro za sto su im sluzile bolnice i skole , okani se corava posla , pregrupisite snage i deri dalje .

jale
7 godine prije

Tko danas definira medije prema definicijama o novinarstvu i informiranju od prije par stotina godina, taj je kompletni idiot. Tko tim istim medijma bezuvjetno vjeruje, taj je brat rođeni onom prvom idiotu. Zapadni medijski servis kakvog danas poznajemo stvoren je kao propagandna mašinerija neoliberala, kao alat u širenju globalističke iluzije, kao okov, kao lanci kojima nas se lišava slobodnog mišljenja, koji nas lišavaju logike i morala. A zaštićeni su baš ono kao lički medvjed, s jedne strane poslovnom tajnom jer to su sve trgovačka društva, a sa druge floskulama o “nezavisnim” medijima i slobodi izražavanja. Kao i u svemu, postoje oni koje se može varati i lagati baš svaki dan, postoje oni koji se samo ponekad navuku na laž, ali postoje i oni prema kojima ta podla strategija nikada ne pali. Da vam kažem, posljednjih 10 godina radim isključivo sa strancima. Najviše sa francuzima, švicarcima, belgijancima, holanđanima. Upoznao sam za… Čitaj više »

Anonimac
7 godine prije

RUSIJA JE POKAZALA SIRIJSKIM POBUNJENICIMA KOLIKO JE JAKA
OD 4 GODINE RATA KOJE VODE TAMO NAROD PROTIV REZIMA, u samo GODINU DANA RUSKOG BOMBARDOVANJA SKOLA I BOLNICA niti jedan avion nisu mogli da sruse pobunjenici

Anonimac
7 godine prije

za 2 meseca bombardovanja srbije Nato nije uspeo nista da srusi u beogradu,osim nekih vojnih objekata i tv stanicu jednu

A RUSIJA ZA SAMO GODINU DANA PROTIV NARODA U SIRIJI USPEO JE DA NAPRAVI KAOS:::ZAMISLITE KOLIKO SU JAKI da pobunjenici nisu mogli niti jedan avion da sruse, a imali su bolje naoruzanje od rusije

logicno

basso
7 godine prije

Zasto nisu amerikanci kad im je toliko stalo do civila naredili IS-u da izadje u pustinju i da se tamo dalje bori protiv Sirijske vojske? Ne znam je li vise zalosno ili smijesno kad amerikanci govore o civilnim zrtvama,poslije Hirosime i Nagasakija, i da jedna njemica,Angela Merkel spominje genocid.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI