Sirija: Teroristička ofenziva u Hami završila u potpunom rasulu

Sirija - Hama - oslobođenje
7 komentara

Od ranog jutra 31. ožujka sirijska artiljerija, višecijevni raketni bacači i ruski zrakoplovi su u sjevernom dijelu pokrajine Hama nastavili s masovnim udarima po položajima islamističke koalicije Hayat Tahrir Al-Sham, predvođene Al-Nusra Frontom. Nakon topničke pripreme, vladine snage su nastavile ofenzivu.

U roku od samo dva do tri sata su teroristi iz gradova i sela Khattab Khirbet Sabila, Sheer, Subin, Majdal i Kfar Amin.

Sirijski vojnici novoutemeljene 5. legije i specijalnih “Tigar” snaga zauzeli su kontrolne točke Ebu Ubejda i Al-Shlut na sjeveru i jugu grada Mahardeha.

Očekuje se da će vladine snage ne samo potisnuti iz Mahardeha, nego pokušati osloboditi gradove Halfayu, Taibet Al-Imam i Suran.

Predviđanja su se ispostavila točnima, jer je jutros upravo iz pravca Mahardeha pokrenut veliki napad na Halfayu.

Cijeli dan sirijska vojska vrši pritisak na grad i potiskuje teroriste iz Halfaye. Ranije su RIA Novosti citirale ruske izvore u bazi Hmeymim i potvrdile da je sirijska vojska povratila nadzor nad je 16 sela i osigurala grad Mahardeh, gdje živi oko 20 000 civila, većinom lokalnih kršćana.

Ključne su bile pobjede u petak, kojima se osigurala izravna komunikacija  između administrativnog središta pokrajine Hama i Mahardeha, koju su teroristi u ofenzivi od prije nekoliko dana bili prekinuli.

“Vladine snage i saveznici su pokrenuli ofenzivu na grad Halfayu u sjevernoj Hami. Napadi su, uz potporu topništva, počeli u zoru. Bitke se vode u mjestu Khalfan”, izvijestio je vojni dopisnik s prve crte fronta.

Halfaya je posljednje veliko neprijateljsko uporište u provinciji Hama, gdje teroristi pružaju tvrdoglav otpor. No, sirijska vojska ih potiskuje prema pokrajini Idlib.

Danas poslijepodne su se napadi proširili i na Suran i Taibet Al-Imam.

Dakle, sirijska vojska je u ravnoteži snaga na bojnom polju došla do točke premoći na kojoj je pobjeda predvidljiva.

Sirija - Hama
Sirija – Hama
HamaOslobođenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nbava kua
7 godine prije

Naprijed Sirija,do konacne pobijede.

fond
7 godine prije

Bivsi predsjednik engleske konzervativne stranke Michael Howard je izjavio da bi ako zatreba Engleska isla u rat protiv Spanjolske da bi obranila Gibralter…i da je prije 35 godina Margaret Thatcher poslala vojsku preko oceana da zastiti slobodu ljudi koji govore engleski protiv agresije druge zemlje koja govori spanjolski.
Rusi po njegovom shvacanju nemaju pravo stiti svoj narod od agresije po baltickim zemljama ili Ukrajini.
Nije ni cudo da su if Englezi nazvali Perfidni Albion.

Mos-t
7 godine prije

Pozdrav svima iz Rusije.
Prije dva dana sam otisao na metro stanicu Park Kulturi. Od te stanice jedno 100 metara se nalazi fitness club po imenu Čajka. Unutra su mi pokazali otkriveni bazen. Snijeg je padao u bazen i u bazenu je bilo puno. Bazen se zagrijava. Mjesecna ulaznica za mene 10 000 Rubalja. Studenti, penzioneri i svi ostali koji kupe clanarinu godisnje je mnogo jeftinije. Kupati se u bazenu dok vanka pada snijeg po bazenu je stvarno nesto fantasticno.

čitatelj portala
7 godine prije

Samo hrabro naprijed, SAA. Branite civilizaciju od zla.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI