Sirijska vojska oslobodila Al-Sukno u istočnom Homsu

Oslobodilac u Homsu
23 komentara

Jučer rano su postrojbe sirijske vojske i saveznika bile na južnom i zapadnom ulazu u posljednje uporište terorista ”Islamske države” u istočnom Homsu, grad Al-Sukno. Tanije su rasporedili topništvo na uzvisinu jugozapadno od grada i uspostavili punu vatrenu kontrolu nad cijelim gradskim područjem.

Jutros je takozvani ”Sirijski opservatorij za ljudska prava” iz Londona naveo kako su ”režimske snage” uspostavile punu kontrolu nad gradom, posljednjim uporištem terorista ”kalifata” na putu prema Deir Ez-Zoru iz južnog pravca.

Pozivajući se na ”’svoje izvore”, SOHR javlja da je uz zračnu i topničku podršku vladine snage polako napreduju u gradu Al-Sukno, posljednjem gradu pod kontrolom “Islamske države” u pokrajini Homs.

Jučer tijekom dana je SOHR javio ”kako su u početku napada vladine snage zauzele oko 25% područja grada, ali da borbe traju jer desetine terorista ”Islamske države” odbijaju predaju ili da se povuku iz grada, te inzistiraju na borbi do kraja”.

SOHR napominje da je riječ o ”borcima koji su rodom iz grada Al-Sukno, koji su svoj grad odlučili braniti do kraja”, ali napominje kako su se ostali militanti ranije povukli iz grada.

Prema vladinim medijima, sirijska vojska je potvrdila da je oslobodila oko 80% grada Al-Sukno, a novinar Hassan Ridha javlja da su tijekom noći borbe utihnule i da se kampanja čišćenja nastavila jutros oko 9 sati po lokalnom vremenu.

Osim što su zauzeli 80 posto grada, sirijska vojska i saveznici su također odsjekli autocestu Palmira – Deir Ez-Zor, zbog čega teroristi ”kalifata moraju naći alternativni pravac za bijeg.

U kampanju sudjeluju 5. korpus sirijske vojske, podupiran od strane Nacionalnih obrambenih snaga i 18. tenkovska divizija.

U borbama u gradu sudjeluju i borci Liwaa Al-Fatemiyoun, iranske i afganistanske milicije, koje su zaobišli grad i presjekli cestu koja Al-Sukno povezuje s gradom Deir Ez-Zor.

Punim oslobađanjem ovog grada, što se prema neki izvorima već dogodilo, a ako ne, onda je to pitanje trenutka, sirijska vojska će se fokusirati na utvrde ISIL-a Ma’adana na jugoistoku Raqqe i Aqayribat na istoku Hame.

Deir Ez-Zora - karta 04 08 2017
Deir Ez-Zora – karta 04 08 2017

 

Oslobođenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Georgij Žukov
6 godine prije

Podrska narodnooslobodilackoj armiji sirije , raduje me svaki pedalj oslobobodjenog teritorija kao da je moj.

bobrock
6 godine prije

Nema ljepšeg nego pročitati ovakvu vijest u nedjeljno poslijepodne!
Čestitke predsjedniku Assadu i narodu Sirije! Čestitke saveznicima!
Američko-tursko-saudijski agresori na aparatima! Evo i Ivo Banac pije tablete za smirenje!

ive
6 godine prije

Sukno u potpunosti oslobođen, idemo dalje!

Zvrk
6 godine prije

suknO ? nikad čuo za takav izgovor.

dalmata
6 godine prije

Siriski narodi,su potvrdili legendu o Fenixu.Narod je mocan kad ima mocnog vodu,SAA je krvlju ispisala najvazniju istorisku stranicua o junacki naprid,oslobodite svaku stopu Sirije.Vase junastvo,Presjednik Asad,cuveni Hezbolah,Iranci,sva plemena i naravno Velika Rusija se u napacenoj Siriji isto tako boru za slobodu cilog covjecanstva protiv kuge USrA,NATO,EU,Izraela,Saudije.Cestitke i duboka zahvalnost.

Tadmur
6 godine prije

SOHR….placenicki otpad.U siriji nista nije zauzeto nego oslobodjeno i vraceno u ustavni poredak Sirijske Arapske Republike.Vrijeme osvajanja i zauzimanja je proslo.Doslo je vrijeme oslobadjanja.

gost
6 godine prije

super

HEKPCT
6 godine prije

Ostaje vidjeti čime će to Izrael i Saudijska Arabija platiti za pola milijuna mrtvih u Siriji.

Hash
6 godine prije

Čestitke herojima koji ruše USrA poredak.
Napred do kraja i da se više ne oporave.
Zmiju u glavu treba udariti a i to će uz Božju pomoć doći na red.

Laki Topalović
6 godine prije

Navodno se još vode borbe, ali su ostaci ko miševi po nekim rupetinama u gradu. No, to je to…

Osoba C
6 godine prije

Nešto nije u redu sa mnom.
Uvijek sam bio protiv ”režimskih snaga”.
Iz nekog čudnog razloga sada sam protiv nerežimskih snaga.
I ”Opservatorija za ljudska prava”.

igi
6 godine prije

Iskreno me raduje svaki uspjeh SAA;…ali i tužan sam kada međupoginulim ISILovcima vidim nedoraslu djecu koja su tek ušla u pubertet ili mlada momke od 14 – 16 god. kako se raznose…umjesto da se školuju,ganjaju cure ….koji je kuhac sa ovim svijetom…

Borac2
6 godine prije

Al sukhnah gdje se zadnji h prakticki ne izgovara ili je mekan kao h u “Honda”.

opet ja
6 godine prije

Mic po mic i sa minimum gubitaka i ratnih troškova cela Sirija ide u slobodu. Kad god vidim ili čujem SUKNO setim se onog velemajstora vaterpola, pa ga ovim putem pozdravljam.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI