Sirijska vojska oslobodila plinsko polje Mustadira istočno od Palmire

Palmira - plinska polja
29 komentara

Unatoč kontranapadima i bombardiranjima u području elevatora, u utorak noću su sirijske vladine snage uspjele u tom području zauzeti važna uporišta. Nakon toga su organizirale ofenzivu prema sjeveru u smjeru planine i istoimenog plinskog polja Mustadira, sjeveroistočno od Palmire.

Napad je podržavalo rusko zrakoplovstvo i počeo je jučer oko 6:00 po lokalnom vremenu. Za otprilike sat, sat i pol, zauzeta je planina Mustadira.

Napad vladinih snaga su podržali i jurišni helikopteri sirijskog i ruskog zrakoplovstva.

Istovremeno se ISIL utvrdio istočno od elevatora, gdje su se borili protiv boraca novoformirane sirijske 5. legije. Oko 10:00 u zrakoplovi razorili položaje terorista Islamske države i vladine trupe su brzo počele širiti područje kontrole na istoku Palmire.

Cijelo plinsko polje Mustadira i velike okolne površine su oslobođene tijekom dana. Oslobođeno je i 9 kilometara autoceste N-7, koja vodi prema sjeveroistoku i selu Al-Suknah. Oslobođen je silos i istočno selo Wadi Al-Ahmar, a prema informacijama od jutros, sirijska vojske ide dalje u smjeru sela Arak.

Zahvaljujući ofenzivi od 13. i 14. ožujka, istočna područja Palmire su potpuno sigurna, ali ISIL s povukao sjeverno od gorja Jabal Mazar.

Situacija na istoku Palmire u večernjim satima 14. ožujka 2017.
Situacija na istoku Palmire u večernjim satima 14. ožujka 2017.

 

MustadiraOslobođenjepalmiraplinsko polje
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
leone
7 godine prije

Oslobođena I AL TALILA,južno od Palmire te Qalat al Hari i ide napad na
Jabal al Mazar.Nije loše,nije loše.

Laki Topalović
7 godine prije

Gdje je onaj od prekjučer, što reče “E, kad našim mudžahidima dođu PVO sustavi i S-400 bježat će alavitski i šiitsko-četnički kafiri pred “borcima na Allahovom putu” 🙂 Božmiprosti što spominjem Allaha u kontekstu te budale. Ali je “šiitsko-četnički korpus” vrhunac gluposti u komentarima od početka sirijskog rata

Tadmur
7 godine prije

Odlično.Dobra ova novoformirana jedinica * Isis lovci*, vidi se ruski specnaz rukopis.Sada je ovaj klin oko grada puno širi.Nešto sam čitao da je cilj riješiti tzv.trokut Homs- Salamijah- Palmira,čime bi se potpuno rasteritala komunikacija Homs- Palmira i Tijas baza i osigurao gasovod od Palmire do Hame.

Ivan1
7 godine prije

Kada će hrvatska lica odgovarat za slanje oružja protiv legitimne vlade i poticanje izbjegličke krize?

Jupiter
7 godine prije

Rat u Siriji je prekretnica u razmišljanju i vođenju svetske politike, još postoji nada da se sveukupno čovečanstvo vrati na ispravan kolosek.

adnan
7 godine prije

Evo me Topaloviću tu sam 🙂 Nisam rekao “našim” ne izmišljaj.Ja ne pripadam mudžahidima nažalost.Ja sam samo neprijatelj takvima ko ti..četniku i kukavici..a možda i prljavom rafidiji..ko zna ista ste pogan 😀 . A drago mi je da sam iziritirao autora ove objave PA JOŠ VIŠE ISTIČE I NAGLAŠAVA USPJEHE AVIJACIJE riječima “kako je zrakoplovstvo pregazilo položaje terorista,a onda Asadova prevedi Kelbova banda i silovatelji proširili zonu utjecaja….” 🙂 Pa daa to ja upravo i želim da ti kažeš AUTORU.. I DA SE UVJERIŠ ŠTA JE USTVARI RAZLOG PA ALEVITSKO-RUSKE BANDE MOGU DA PROŠIRUJU TAJ UTJECAJ O KOJEM PRIČAŠ 🙂 . Tako je Rusija širila svoju zonu utjecaja i u Afganu sjećaš li se 🙂 . Pa šta se onda desilo kad su Talibani navabili “stinger PVO” ? Bili su pred porazom bježali su u rupe od Ruske avijacije..PA ZAŠTO SU ONA PORAŽENI ? Eto da se ne ponavljam sam… Čitaj više »

Zvrk
7 godine prije

rekao bi na prvu promašaj jer nema nikakvu stratešku vrijednost osim što se postepeno širi to područje iako klin opstaje. ali opet oni tamo valjda znaju bolje.

fenix
7 godine prije

5 legija je fenomenalan potez od strane Rusije ovdje se vidi ono sto je Saa nedostajalo a to je disciplina,takticnost i koordinacija.U ostalom znali se otprilike koliko 5 legija(korpus)ima pripadnika.

čitatelj portala
7 godine prije
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI