VIDEO: Sirijska vojska u posljednjem uporištu ”kalifata” u pokrajini Homs

1 suknah
13 komentara

Nakon intenzivnih borbi protiv vladinih snaga, teroristi ”Islamske države” su se na kraju ipak morali povući prema pustinji i izgubili su posljednje uporište sirijskoj pokrajini Homs.

Tijekom vikenda je sirijska vojska oslobodila grad Al-Sukhnah, posljednje uporište terorista ”Islamske države” u pokrajini Homs.

Prošle su subote vladine trupe ušle u grad iz tri različita pravaca, ali su naišle na jak otpor terorista. Međutim, dan kasnije je vojska pojačala ofenzivu i teroristi su bili prisiljeni napustiti grad i pobjeći u pustinju.

Jedinice za razminiranje su već počele čistiti grad od mina i drugih eksplozivnih naprava koje su u gradu postavili teroristi. Snimke koje je preuzela agencija Ruptly pokazuju prizore tog lokaliteta, koji je praktično u ruševinama. Osim toga, video pokazuje skladišta streljiva i improvizirane tvornice u kojima su teroristi proizvodili projektile i druge vrste bombi.

Oslobađanje grada Al-Sukhnah, koji se nalazi oko 50 kilometara od drevnog grada Palmire, najnovija je pobjeda sirijske vojske protiv terorista ”Islamske države”.

Osim napredovanja u provinciji Homs, vladine snage, uz potporu ruskog zrakoplovstva, također napreduju u pokrajinama Hama i Raqqa. U gradu Raqqi međunarodna koalicija pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država provodi vlastitu protuterorističku operaciju i pokušava očistiti grad od terorista, koji još uvijek pružaju žestok otpor u središtu grada.

al SUKHNAH (1)
FOTO – Karta područja nakon oslobođenja posljednjeg uporišta ISIL-a u istočnom Homsu (1)
Al SukhnahHamaIslamska državapalmira
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nbava kua
6 godine prije

Sretno SAA i do konacne pobijede.

Tadmur
6 godine prije

Šta sad?Deir ez Zor ili istok Hame?!

Arkaj
6 godine prije

Ako je Deir u stanju još izdržat čini mi se potrebnijim zatvorit kotao. Time bi se dio neprijateljskih snaga odsjekao i natjerao na pokušaj proboja što za stranu koja ratuje u uvjetima tehničke inferiornosti i s neprijateljskom avijacijom nad glavom znači gadne gubitke. U slučaju da se ne odluče na proboj već odsudnu obranu može ih se blokirat s manjim snagama i produžit prema opkoljenom Vidjet ćemo što će biti

Imenjak
6 godine prije

meni je ovo vise diplomatski dogovor. s. koreja za siriju

Zagor
6 godine prije

Ameri opet slučajno pogodili “saveznike”. Martyrs of Sayyid Battalions su iračka šiitska paravojska smještena u gradu Akashat na Iračko – Sirijskoj granici. Za sada 40 mrtvih i 30 ranjenih. Sazvan hitni sastanak između Šiitskih grupa radi dogovora oko odmazde.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI