Nova pomoć Washingtona Bijelim kacigama – 5 milijuna dolara za rad i evakuaciju na Zapad

bijele kacige sirija,
11 komentara

Prema uputama predsjednika, uz odobrenje Kongresa, Sjedinjene Države namjeravaju osigurati 5 milijuna dolara za Bijele kacige u Siriji, kako bi  organizacija nastavila s operacijama spašavanja života u Siriji i potporu Međunarodnom, nepristranom i nezavisnom mehanizmu Ujedinjenih naroda (IIIM) koji je odgovoran za olakšavanje istrage i kazneni progon onih koji su odgovorni za najteže zločine prema međunarodnom pravu u Siriji od ožujka 2011. godine do danas.

Na III Konferenciji u Bruxelessu za podršku budućnosti Sirije i regije, specijalni predstavnik za Siriju i posebni izaslanik američke koalicije za navodnu borbu protiv takozvane Islamske države, veleposlanik James Jeffrey, javno je najavio ovo financiranje.

Vlada Sjedinjenih Država snažno podupire rad Bijelih kaciga. Od početka sukoba je ova organizacija spasila više od 114 000 života, uključujući žrtve Assadovih nasilnih napada kemijskim oružjem. S više od 2800 volontera oni i dalje provode operacije traganja i spašavanja, reagiranja u hitnim slučajevima i ranog zbrinjavanja ranjenika, pomažući civilima u područjima izvan kontrole režima”, stoji u dokumentu State Departmenta objavljenom 14. ožujka.

“Ovi herojski spasioci imaju najopasniji posao na svijetu. Osim akcija u aktivnoj zoni neprijateljstava i u teškim humanitarnim uvjetima, sirijski režim i Rusija namjerno napadaju centre i dobrovoljce Bijelih kaciga. Od 2013. je ubijeno više od 250 njihovih članova, mnogi u takozvanim “dvostrukim udarima”, a 60 centara Bijelih kaciga je oštećeno ili uništeno u zračnim udarima Rusije i režima. Unatoč tim opasnostima, Bijele kacige pružaju svoje usluge na temelju strogih humanitarnih načela i postali su simbol hrabrosti za Siriju i cijeli svijet”, nastavlja se u hvalospjevu američke uprave koljačima i ubojicama, izravnom ogranku sirijske Al-Qaede.

SAD i evakuacija Bijelih kaciga u zemlje Zapada

bijele kacige
FOTO – “Humanitarci” takozvanih “Bijelih kaciga”

Dodijeljeni novac će se koristiti se za evakuaciju i odvođenje dijela osoblja u zemlje Zapada, što se vjerojatno odnosi na one koji su radili sa zapadnim obavještajnim službama i sudjelovali u “false flag” operacijama.

Skupina koja djeluje u Idlibu ostaje na terenu, budući da Sjedinjenim Državama još uvijek treba barem jedan “kemijski napad Bashara Al-Assada”, a Bijele kacige ga moraju osigurati kako bi se odgodilo čišćenje Idliba.

Činjenica da Bijele kacige u Siriji funkcioniraju samo u pokrajini kojom dominira sirijska Al-Qaeda nije nimalo sporna. Konačno, Bijele kacige su bile i ostale alat za informativnu podršku i propagandu u interesu raznih terorističkih skupina i zapadnih zemalja.

U koje će se zemlje slati oni koji budu evakuirani, nije navedeno. U svakom slučaju, pripremimo dobrodošlicu podanicima Abu Muhammada Al-Golanija i preostale terorističke bulumente iz Idliba.

State Department

Bijele kacigeISILIslamska država
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kile
5 godine prije

Teška sprdačina

Makaran
5 godine prije

Zapadu se ne ide doma iz Sirije mada je popušio – u SAD vjeruju i trude se da bude plinovod sa Saudskog poluotoka prema Europi imao perspektivu a iranski ne. Bijele kacige su samo ekspozitura Hollywooda, bar to više nije sporno.

Ivi.tz
5 godine prije

U Bosni 92 plave kacige…u Siriji bijele.samo budalama nije jasno…

Siniša
5 godine prije

Zanimljiva je ova američka privrženost teroristima, desetine svojih saveznika su grubo izdali te čak i života koštali ali ove teroriste čuvaju kao oči u glavi….očigledno imaju VELIKE planove sa njima.

micron
5 godine prije

nek idu u francusku ….to su njihovi …pa mogu pomoć i macronu protiv zutih prsuka

Kanncer
5 godine prije

Američka predstava…

tobia quantrill
5 godine prije

sve su rekli, sve su priznali

“Ovi herojski spasioci imaju najopasniji posao na svijetu. Osim akcija u aktivnoj zoni neprijateljstava i u teškim humanitarnim uvjetima…”

jel se tko od vas sica da su djelovali u ISIL-ovskim utvrdama kad su ovi drzali ‘brda i doline’???

zone neprijateljstva????
teski humanitarni uvjeti????

pa da ne’ko iz EU bar procita izmedju redaka i priupita za pojasnjenje…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI