fbpx

Mitski ISIL cvili i traži spas kod Kurda – Emir Ališić: “Eto ja bio zbog naroda, djece, žena…”

ISIL predaja

U oslobađanju posljednjih područja koje u sjeveroitočnoj Siriji drže teroristi takozvane Islamske države uhapšeni su mnogi pripadnici ove terorističke organizacije među kojima ima i državljana Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regije.

Prema dostupnim informacijama, osim Amira Selimovića, Edvina Babića i Alije Keserovića, među teroristima ISIL-a iz Bosne i Hercegovine koji su se predali ili su zarobljeni nalaze se i Salem Hasić i Senad Kasupović za kojima su raspisane crvene potjernice Interpola, kao i Enes Borovac.

Svi oni su poznati pravosuđu BiH, obavještajnim službama, ali i međunarodnim policijskim agencijama.

“Za njima su raspisane međunarodne potjernice i moramo ih prihvatiti. Mi smo već dobrim dijelom dokumentirali njihove aktivnosti tamo dolje i preuzet ćemo ih. Odmah ćemo ih prebaciti pravosuđu i tužiteljstvu BiH za daljnje procesuiranje”, potvrdio je za N1 ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Kako je naveo, u toku su još tehnički pregovori o vremenu u načinu prebacivanja zarobljenih terorista Islamske države. Za sada su potvrđena državljanstva dvojice muškaraca, dok je u tijeku proces za još nekoliko njih. Kako je za N1 kazao ministar Mektić, pretpostavlja se da ih ima još.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o Ibri Ćufuroviću i Arminu Čurtu koji su pritvoreni u zatvorskom dijelu kampa Roy na sjeveru Sirije. Oni bi u BiH trebali biti deportirani u narednih dvadesetak dana.

Ranije se u prvoj velikoj skupini terorista kurdskim borcima predao i Emir Ališić sa svojim posinkom Hamzom. Reportaža je snimljena u gradu Al-Baghuz na sjeveroistoku Sirije, gdje se okupljaju svi zarobljeni teroristi i oni koji su se predali kurdskim YPG snagama.

Ališić je, upitan kako je dospio u Siriju i zbog čega, odgovorio tiho, gotovo ponizno:

“Eto, da se pomogne narodu, zbog djece, žena…”, izjavio je Emir Ališić, kojeg su kurdski mediji prikazali kao “neimenovanog stranog borca iz Srbije”.

Međutim, riječ je o Emiru Ališiću, koji je preko Sarajeva i Istanbula otišao u Siriju i odveo cijelu obitelj. Na snimci se vidi i njegov posinak Hamza, koji potvrđuje riječi očuha.

Inače su mediji još 2016. godine objavili priču o Ališiću i njegovoj obitelji, odnosno njegovom odlasku na Bliski istok, a prije odlaska u rat je živio u maglajskom selu Ošve.

Kurdistan24 piše kako se borac Islamske države iz Srbije s 5000 ljudi predao Sirijskim demokratskim snagama (SDF) u blizini Al-Baghuza.

Situaciona mapa Sirija 03.03.2019. IZVOR: Southfront

FOTO: Situaciona mapa Sirija 03.03.2019. IZVOR: Southfront

Pridružio sam se ratu kako bih podržao islam i proširio ga u sve dijelove svijeta. Kada sam došao u Siriju, na početku nije bilo Islamske države, pa sam se pridružio Al-Nusra Frontu”, rekao je Ališić novinaru kanala Kurdistan24.

Al-Nusra Front, teroristička skupina i ogranak Al-Qaede, pojavila se u Siriji nakon početka rata u zemlji 2012. godine, zauzimajući 2013. godine Raqqu i Deir Ez-Zor na sjeveru i istoku Sirije. Sada je ova skupina aktivna u Idlibu pod imenom Hayat Tahrir Al-Sham, a tijekom godina su mnogi teroristi iz Al-Nusra Fronta kasnije prešli u ISIL.

U ovoj skupini je bila i skupina djece koja su oteta iz Sindžara u Iraku 2014. godine. Ta su djeca tada bila odvojena od svojih obitelji i odvedena u specijalne kampove “Islamske države” da ih pretvore u takozvane “mlade lavove kalifata“, a ponekad su korišteni i kao bombaši samoubojice.

Nakon što su više od četiri godine bila odvojena od svojih obitelji, djeca su zaboravila svoj kurdski jezik. Odbili su razgovarati s novinarima, a koriste se arapskim jezikom kojeg su ih naučili teroristi takozvane “Islamske države”.

Krajem veljače su kurdske jedinice najavile vojni slom posljednje enklave “Islamske države”, budući da ekstremistička skupina više ne može proširiti svoj doseg ili pokrenuti protunapad.

Ipak, borbe se nastavljaju do danas, a preostali teroristi i njihove obitelji se opiru u šatorskom području na periferiji sela Al-Baghuza.

Kurdi su bili uvjereni da bi borbe mogle završiti za manje od tjedan dana, ali nove informacije o broju terorista, njih oko 1000, odgodili su konačni slom “kalifata”.

VIDEO – Izjava Emira Ališića: “Eto ja da se pomogne narodu, zbog naroda, djece, žena…”

Posljednji dani ostatka ostataka kalifata

Jučer je Euronews izvijestio da se crna zastava takozvane “Islamske države” još vijori iznad Al-Baghuza u istočnoj Siriji.

Ono što je nekada bio “moćni” samoproglašeni “kalifat” sada je samo sićušna enklava i borci Sirijskih demokratskih snaga na istočnoj strani Eufrata vjeruju da su na rubu konačne pobjede.

“Imaju samo oko 500 metara kvadratnih zemljišta. Oni se ne miču, ne kontroliraju ništa i više se ne bore. U vojnom smislu možemo reći da su poraženi. Jedini izbor koji im je preostao je da se predaju i čekamo ih”, kaže Shivan.

“Malo pomalo bježe. Ne mogu više ništa učiniti, sve lako i teško oružje je u našim rukama”, kaže drugi borac.

Ali strah od zamki sprečava konačni napad. Vojni stručnjaci vjeruju da su mnogi teroristi već pobjegli kako bi se pregrupirali negdje drugdje, a neki su kamionima američke koalicije prebačeni do granice s Irakom.

VIDEO – Posljednji dani ostatka ostataka kalifata

N1 / Kurdistan24

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
41 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
anti-sistem
Gost
anti-sistem
1 godina prije

Zapad izgubio u Siriji,sad se generali pentagona dogovaraju di da donesu slobodu i demokraciju

Sovonorola
Gost
Sovonorola
1 godina prije

Nobelovac Obama je rekao da će im trebati najmanje 30 godina da se riješe ISILa .Lipo su to smislili ali Vladadimir ih je “malo sabotirao”.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

I ovaj će u BiH dobiti 3 do 5 godina zatvora, bit će 2 i ode on u Ošve. Zagnoji pustinju s hajvanom, koliko je zla napravio od 2013.

Sir Oliver
Gost
Sir Oliver
1 godina prije

Sve to treba po kratkom postupku ,nisu ni oni nikog milovali.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Drugi u redu je Ujgur….. I on isto, 10 000 km od kuće……

Alphonse Gabriel Capone
Gost
Alphonse Gabriel Capone
1 godina prije

Šta im dođe taj SDF ili Sirijske Demokratske Snage? Koliko znam služili su kao regrutacijski vrtić za Daesh i US Army ih je naoružavala. Sada se bore protiv ostataka Daesha i najavljuju svoju pobjedu. Neki se predaju, neki se prešaltavaju pa se sad kao bore protiv već poražene bivše braće. Ima li netko više informacija koga je pobjedio taj SDF sa umjerenim noževima za umjerenu dekapitaciju i svim ostalim umjerenim naoružanjem? Ili žele liberalnu demokraciju s raznim paradama ponosa? Da li to nateže lud zbunjenog ili je više u stilu one serije Lud, zbunjen, normalan?

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Ludi su samo oni koji ih primaju. I u zatvoru će druge radikalizirat.
Pa će, po starom planu u Bosni kalifat.
Točnije, demokratizirat će se Balkan. Opet po planu.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Austrija daje 20 godina za regrutiranje za Siriju, Bosna7.
5000 migranata.
Uvježbavanje vojske snimljeno iz Usore.
Kad počinje bal?
U koordinaciji sa Kosovom i Sandžakom, naravno.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Obavještavam vas da me, kad sam pritisnula’pošalji’, – izbacilo sa stranice. I nije prvi put.

Pazi
Gost
Pazi
1 godina prije

Nisi jedina
Pazi sta pises 😉

igi
Gost
igi
1 godina prije

Za njima su raspisane međunarodne potjernice i moramo ih prihvatiti. Mi smo već dobrim dijelom dokumentirali njihove aktivnosti tamo dolje i preuzet ćemo ih. Odmah ćemo ih prebaciti pravosuđu i tužiteljstvu BiH za daljnje procesuiranje”, potvrdio je za N1 ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić..
….tako je mektiću…zatvori ih…kao što bi rekli komunisti – kaznionice su njihovi marksistički univerziteti….ovaj put…klicu islamske države pusti da raste u zenici da se zatvori pretvore u fakultete islamske države….samo tako mektiću dabogda ti na vrata kuće kundakom pokucali.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

Xi Jin ping:–(evo ga ”srićo”)
Neću da mi ISIL-ovci cvile,
na budućem Putu Svile !
PONG !

pingpong
Gost
pingpong
1 godina prije

@Umpah…………a di ti je PING ……………….??????????????????????
(fala,fala)

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

@pingpong:
molin !

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Metkić se ponaša i govori kao da je na platnom spisku Rijada,možda i jest.

HEKPCT
Gost
HEKPCT
1 godina prije

Pola Evrope je na platnom spisku Rijada – Englezi, Francuzi… Kakav Mektić, kakvi bakrači.

nikud nikam
Gost
nikud nikam
1 godina prije

Istovariti ih u Zenicu iz aviona sa 1000 metara nadmorske visine. Pa tko preživi….

101
Gost
101
1 godina prije

NIsko je tih 1000 metara, ako padnu na glavu razbiti ce kamen i prezivjeti, podigni to na 30000

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Zašto im dozvoljavaju da nose kapuljače i ove šalove,marame ili šta već?Možda nije pametno da im se otkrije identitet zbog daljnjeg angažmana.Treba bandite skinuti gole i prepustiti pustinji i njenim čarima.

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

Zima je, zato su omotani salovima po licu, a SDF je uvidjajan prema svojoj ratnoj braci pod drugim imenom, ISIL.

GanicusPrvi
Gost
GanicusPrvi
1 godina prije

Bilo bi najbolje sve to pobiti ostaviti samo djecu.Nisu oni nimalo promijenili misljenje daj mu priliku klace i svoje sunarodnjake.Takva su im i ov vehabijska braca koja nisu otisla dolje da ste im samo vidjelli zar u ocima.Mastali su kako ce se osvetiti svima koji su bili protiv njihove sekte.Nema medju njima dobri kad dodje frka svi su oni braca.

Kolega 105
Gost
Kolega 105
1 godina prije

Nemoj tako, zatrovao bi tlo i onda tamo nista nebi raslo, bolje dovesti ih do obale sredozemnog mora i neka plivaju kuci

101
Gost
101
1 godina prije

Nece oni potonuti, prazne glave plutaju na vodi

Tom
Gost
Tom
1 godina prije

Ubji to smece , ne vozi to vamo !

Običan tip
Gost
Običan tip
1 godina prije

Eto ih vama, nama ne trebaju!

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije

Dat im i borbenu penziju, poslin u sabor….

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije

Neće u Sabor sigurno, vjerovatno nema ni penzija ali sigurno u truloj Evropi neće biti ni gladni, žedni, bez odjeće i krova. Uglavnom, s obzirom na zasluge živjet će bolje od nas koji polako a sigurno idemo sa posla u groblje.Ima Evropa još dovoljno gubavaca koji će svojom krvlju i mesom nahraniti ovu kugu.

Kolega 105
Gost
Kolega 105
1 godina prije

Po uzoru na ujake.

Delboy
Gost
Delboy
1 godina prije

Kad se vrate onda ih postrojiti u Višegradu, pa neka odigraju pripetavanje sa braćom po zastavi.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 godina prije

Višegradska skupina 🙂

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije

Ovo je strašan američko-izraelski poraz.

Pikač
Gost
Pikač
1 godina prije

pazi,on je išao širiti islam. On je sa balkana išao širiti islam na bliski istok. Veći papa od pape. Ljudi na ovim prostorima znaju biti nevjerojatni

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

Sta ces, ta spodoba crpi nadahnuce iz stripa Alan Ford!

edi
Gost
edi
1 godina prije

Vidi se da nisu išli u školu ,jer da jesu i da su pratili predmet iz povijesti ,naučili bi da gazde ne nagradjuju zločince ,iskoriste ih i zakopaju. Tako se i njima dogodilo. Činiti zločin za tudje interese je neoprostiv zločin, ispred boga ili vraga.

HEKPCT
Gost
HEKPCT
1 godina prije

Ovaj će proć bolje od one babe što je pekla rakiju.

oko
Gost
oko
1 godina prije

I sta kaze, jel kupio zenu na pijaci ?

Tom
Gost
Tom
1 godina prije

Kako bi to ja sve pocistio samo dami daju pusku i 5min , niko drugi ruke da prlja , pafa pafa pafa , krofnu bi mi teze bilo pojest.

Jerry
Gost
Jerry
1 godina prije

Zarobljene ljude bi ubijao … ma bravo ! Kakva junačina !

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
1 godina prije

Loša fotomontaža. Gdje je nestao 7 terorist na gornjoj slici. Tu su mu samo noge a po veličini bi trebao biti veći od ovoga ispred sebe. Bit će da su ih malo “zgusnuli” zbog dramatike.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

E jesu ovi Bošnjaci i slični likovi iz drugih zemalja, teški mamlazi. Oni uopće nisu svjesni toga, da se ustvari bore za ciohazare–najveće neprijatelje muslimana i islama.
“Mitski” ISIL; baš je mitski… Jer od početka je to bilo sve nekako skriveno, tajnovito, jer je ISIL, stvoren u laboratorijama Mosada, CIA-e i saudijskih ciovehabija. Dok su talibani bili afganistanski čobani, kojima su CIA i Mosad, tutnuli kalašnjikove i bombe u ruke, ISIL je bio profesionalna armija. Oni glavni ratnici uvijek maskirani, kao nindže iz filmova. Ustvari skoro nitko nikad nije vidio nijednog tog stvarnog ratnika ISILa- te “nindže”,- tko su oni i tko se krije iza maski. U javnosti su samo prikazivani ovakvi sporedni, drugorazredni mamlazi, kao ovi Bošnjaci, ili neki Čečeni, i slični dragovoljci Arapi i Turci iz Njemačke, Francuske, Britanije i ostalih zapadnih zemalja. Ali stvanog ISIL-ovca nitko nikad nije vidio, Također nikad nitko nije vidio ni jednmog vođu ISIL-, osim onog lažnog “Al Bagdadija”, koji je ustvari hazarski agent, pravim imenom Shimon Elliott, i koji se sastajao sa McCainom još 2013. (tada je još bio bez brade)
I eto sada je ISIL-u došao kraj, Ali ne brinite ciohazari pripremaju već slijedeće čudovište iz svog laboratorija..
Pogledajmo…
-80-ih godina stvoreni su mudžahedini za borbu protiv sovjetske vlasti u Afganistanu…
-krajem 80-ih od mudžahedina nastaju talibani
-90-ih je stvorena Al Kaida, a u Nigeriji Boko Haram…
-sredinom 2000-ih godina, Al Kaida polako slabi i nestaje…
-pa se onda početkom 2010-ih godina polako pojavljuje novo čudovište ISIL, also known as ISIS, also known as IS. Dakle, za kratko vrijeme mijenjali su ime od ISIL, u ISIS, pa konačno u IS. Pa su imali čak i luksuzni magazin DAQ ilia tako nekako se zvao… Pa kad se sjetim onih jeftinih propagandnih priča, prij 3-4 godine, kako je ISIL planirao kartu novog kalifata, osvajanje pola Europe… To su tada bomabastično objavljivali Večernji i Jutarnji list. I to u taj kalifat su bili planirani cijeli Balkan i jugoistočna Europ i Italija, ali ne i Francusku, Njemačka, Nizozemska i ostale zapadnoeuropske države.. Ha, ha, ha, Pa su još objvaljivanje bomastičene vijesti, da ISIL želi osvijiti Vatikan i ubiti papu..ha, ha, ha, ha… mnogi naivci, koji nemajiu pojma, tada su pušili tu smiješnu propagandu, ali ja sam se samo smijao..

dakle.. to be continued… the next “islamic” monster ,made by CIA & Mosad is coming soon..

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

Tocno, ali na Balkanu, nazalost! Naravno da nitko nije vidio lice pravog borca IS, posto su to bili profesionalni vojnici Zapada. Izreaela itd. Nemislite valjda da su ono brzo osvajanje Sirije napravili idioti tipa Ibro iz Bosne?! Islo je to dok nije stigao Spetznaz, Hezbollah, IRCG, sa , u najmanju ruku, ravnopravnim bas neide tako! Ovi su malo za….niji od SAA. Tu je nastao problem.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
41
0
()
x