fbpx

SAD žele "demokratsku Siriju" i zato su bombardirale tri sirijska tankera

Napadi na izraelsku vojsku

Često se neki od komentatora žale kako uglavnom kritiziramo politiku Washingtona, a hvalimo postignuća Kine, Rusije, Irana, Sirije, Kube, Venezuele i brojnih drugih zemalja koje trpe agresiju, sankcije, embarga i razne oblike pokušaja uništenja njihove državnosti.

Točno, američka uprava, Kongres, Pentagon, CIA, svi njihovi prirepci i vazali su banda međunarodnih kriminalaca koja ne zaslužuje živjeti, kao ni oni koji, izravni i neizravno, na primjer, propagandom u medijima, podržavaju takvu politiku. Razloga za ovakvo radikalno razmišljanje ima mnogo, ali da se ne vraćamo u povijest i ratove u Koreji i Vijetnamu, podršku fašističkim huntama u Latinskoj Americi i barbarskim režimima na Arapskom poluotoku, uzmimo najnoviji primjer iz Sirije.
Kao što znamo, ova arapska zemlja polako kao pobjednik izlazi iz nametnutog rata u kojem je izgubila stotine tisuća svojih stanovnika, pretrpjela je neviđena razaranja i vidjela najokrutnije zločine. No, zemlja se nekako oporavlja, stambene četvrti i ceste se asfaltiraju, ekonomija obnavlja, a poljoprivreda pokušava prehraniti stanovništvo na slobodnim područjima, ali ne samo. Assadova vlada šalje potrebnu pomoć i na sjever, kao i inženjere koji znaju kako pokrenuti hidroelektranu na Eufratu, koju nadziru Kurdi, kako bi struju i vodu imali stanovnicima obje obale rijeke. No, Eufrat služi i za trgovinu između kurdskih snaga i vlade u Damasku.
I što čini američka vojska koja je nepozvana došla u Siriju kako bi pod izgovorom borbe protiv terorizma  spriječila širenje iranskog utjecaja u arapskoj zemlji?
Kako iz četiri različita izvora saznaje portal Oil Price, zrakoplovi američke koalicije su zračnim udarima uništili tri naftna tankera u Siriji kojima su Kurdi prodavali naftu Damasku. Nije jasno čime je vlada tu naftu plaćala, jer Kurdima trebaju namirnice, struja, osnovne životne potrepštine, ali streljivo, ali je činjenica da su YPG snage i Assadova vlada trgovali naftom.
Udar su proveli zrakoplovi američke koalicije, koji su pogodili tri naftna tankera, a četiri osobe su poginule. Odjel za borbu protiv “Islamske države” Pentagona još nije dao izjavu o napadu, što ne treba čuditi, jer je isti odjel trebao bombardirati konvoje cisterni s naftom koje je prodavao ISIL, ali nikada nije uništen nijedan, sve dok ih nisu bombardirali Rusi.
Na području koje kontrolira vlada Bashara Al-Assada potrošnja nafte iznosi oko 136 000 barela dnevno. Međutim, dnevna proizvodnja u Siriji je trenutno samo 24 000 barela dnevno, što znači da Damask mora uvesti značajne količine sirove nafte s procijenjenim troškom od više od 2 milijarde dolara godišnje.
Napad zločinačke koalicije prevođenje Sjedinjenim Državama je uslijedio nakon jednako kriminalne politike licemjerne Europske unije prema Siriji, koja je prije samo nekoliko tjedana produžila svoje sankcije Damasku za još godinu dana.
VIDEO – Uništeni sirijski riječni tanker na Eufratu

Izgovor ne često “lucidnog” predsjednika Europske komisije, “plavuše” Federice Mogherini i čelnika EU je bio “kako je sirijski režim povećao represiju sirijskog naroda, dovodeći sirijsku krizu do točke ključanja”.
Kojeg “sirijskog naroda”? Nekoliko desetina tisuća islamističkih militanata i oko 100 do 200 000 članova njihovih obitelji koji pola Idliba drže i zatočeništvu ili ostatka zemlje gdje se ne bilježe nikakvi sukobi, niti masovna uhićenja i kršenja ljudskih prava, što je lako provjeriti na snimkama iz slobodnog Damaska, Hame, Homsa, Dara’e, Quneitre, Suwiede, Palmire, Deir Ez-Zora, Aleppa i stotine gradova i sela slobodne Sirije. Europska unija je zabrinuta za teroriste Al-Qaede i njihove ljudska prava?! Uzmite sve strane borce i odvedite ih u Bruxelles, potom ih udomite po zemljama “Prijatelja Sirije”. Assadu ostavite “njegove”, jer se pokazalo da bez inozemnih ideologa vrlo lako nađe zajednički jezik s lokalnim plemenskim vođama.
Sirija se trudi i bori kako preživjeti. Srećom, ima pomoć Irana koji je u svibnju nastavio isporuke nafte u sirijske rafinerije, prkoseći američkim sankcijama.  Novac?! Kao da je važno. Iran naftu šalje narodima Sirije, a ne da zaradi, iako milijun barela iranske nafte, koja je Siriji morskim putem isporučena 5. svibnja u terminalne u Baniyasu, nisu zanemariva količina. Osim toga, Damask naftu treba i za vojsku, koja mora odraditi posljednju veliku operaciju čišćenja Idliba.
Sirija i iranske milicije trenutno grade granični prijelaz Abu Kamal – Al-Qaim, koji bi trebao služiti kao kopneni koridor  za iransku naftu, druge robe i oružje, što se vidi na satelitskim snimkama koje otkrivaju da je gradnja u tijeku.
U Siriji su arapski stanovnici naftom bogatog područja Deir Ez-Zor u travnju započeli prosvjede protiv kurdskih snaga koje podupiru SAD i koje kontroliraju regiju istočno od Eufrata. Prosvjedi su narušili naftne tokove s obližnjih polja, od kojih je većinu kontroliraju kurdske milicije koje podupire Pentagon.
Sada se Sirija suočava s mogućim nestašicama struje i goriva, što se može iskoristiti za poticanje revolta u narodu.
Iran, koji je u Siriju uložio ne samo milijarde, već je dao živote tisuća svojih boraca kako bi zemlju spasio od terorizma, sada osjeća američki pritisak na oba fronta, jedan kod kuće gdje je izvoz nafte ograničen, ali ne i prekinut, a drugi u Siriji.
Dakle, američka koalicija za podršku terorizmu, umjesto da pomaže snagama koje se protiv tog terorizma bore, ona ih uništava i guši sankcijama i zračnim udarima uništava tankere koji naftu prebacuju s jedne obale Eufrata na drugu, odakle dalje teče naftovodima do rafinerija u Homsu i Baniyasu.
S druge strane, izvješća govore kako to nije nafta koju su Kurdi prodali Assadu, jer su i sami sudjelovali u napadu na jedan od tri uništena tankera.
Američka koalicija je navodno napala najmanje dva sirijska vladina broda koji su prevozili naftu preko rijeka Eufrat do vladine strane obale, a treći tanker su, prema izvješćima Deir Ez-Zora, napali američka koalicija i kurdske milicije s teškim mitraljezima ispred grada Al-Shuhayla.
Računi kurdskih snaga na društvenim mrežama su kasnije objavili fotografije koje prikazuju dim koji se diže iz jednog od brodova koji su bili meta vatre iz mitraljeza. Kurdski mediji, zajedno s nizom analitičara na Bliskom istoku, potvrdili su incident, koji je navodno drugi takav napad na vladine zalihe nafte za manje od mjesec dana.

Sirijski "umjereni pobunjenici" uoči napada na Kafr Nabudu

FOTO – Sirijski “umjereni pobunjenici” uoči napada na Kafr Nabudu

Podsjetimo da je Washington nametnuo potpuni embargo na naftu i gorivo Siriji, kojeg je nedavno zaobišao Iran i isporučio pošiljku koja je privremeno prekinula nestašice i s ulica uklonila velike redove na benzinskim pumpama.
Turski mediji navode kako su sva tri broda prevozila naftu koju su Kurdi prodali Assadu, tako da je situacija o porijeklu nafte prilično nejasna.
Poznato je da kurdske milicije kontroliraju najveće naftne i plinske polje u istočnoj Siriji, kao što je polje Al-Omar, ali nemaju kud izvoziti tu naftu, jer nema naftovoda koji idu Tursku i Irak. Jedini naftovodi, koji pri tom ne funkcioniraju, vode na jug zemlje, prema Homsu i Baniyasu.
Turski mediji tvrde kako se odavno sumnja da sirijske kurdske skupine tajno posluju s Assadovom vladom i prebacuju dogovorene količine nafte preko Eufrata.
Bez obzira na savezništvo Kurda s Amerikancima, SAD usred šire kampanje za ekonomsko izgladnjivanje Assadove vlade i daljnje sprječavanje jačanja njegove učinkovite vojske provode ovakve udare.
Međutim, WSJ je ranije izvijestio da je iranska nafta rutinski isporučivana Siriji tijekom većeg dijela rata, ali su sada “američke sankcije odrezale iranske isporuke nafte, uzimajući nezapamćeni danak na protok sirove nafte koji je ostao netaknut sve ove godine i pomogao je Assadu da preživi rata”.
Ironično, kada je ISIL 2014. i 2015. privremeno držao široka područja istočne Sirije, Damask i Moskva su iznosili dokaze kako SAD i Turska na tu trgovinu gledaju na drugi način, iako su znali da je ISIL svoju ekspanziju financirao prodajom ukradene sirijske nafte.
Bijeloj kući je i dalje jedan od prioriteta slabljenje Sirije, kao ključ za ostvarenje dugoročnog cilja smjene vlade u Teheranu. Isto tako, obzirom da ruski i sirijski borbeni zrakoplovi pojačavaju udare na položaje Al-Qaede u Idlibu, Damask i Moskva se suočavaju velikom osudom Washingtona i europskih “Prijatelja Sirije”, koji su toliko licemjerni ili glupi da ne vide snimke pobunjenika koje podržavaju, što vidi cijeli svijet.
You Tube / Oil Price

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
99 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
MajorJS1
Gost
MajorJS1
1 godina prije

odmah u startu ne odobravam takvo radikalno prozivanje na smrt bez obzira sto americka politika cini po svijetu. ne od jednog portala koji bi uvijek trebao neutralnu stranu bez obzira. Vi ste ovdje da nam prenosite vijesti, a ne da nama govorite tko zasluzuje zivjeti a tko ne.

čitalac
Gost
čitalac
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

@MajorJS1
Ne postoje neutralni portali odn. mediji.
Uozbilji se čovječe…

momcilo blagojevic
Gost
momcilo blagojevic
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

MajorJS1 – I novinar je ljudsko bice koje ima emociju i osjecaj za pravdu bez obzira na profesionalizam , pogotovo kada pise o ovakvim gadostima od strane “civilizirane EU i USA , koja sebe naziva najvecom mogucom demokracijom na svijetu .

Stjepan
Gost
Stjepan
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

“Neutralnih” medija i novinara pun zapad! Iznimke treba cijeniti i čuvati!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

Vijesti se mogu prenijeti i bez ove rečenice. Recimo Imbex: “Američka koalicija za borbu protiv terorizma je uništila tri tankera režima Bashara Al-Assada, koji zbog embarga na naftu i gorivo ne može provoditi vojnu kampanju protiv pobunjenika umjerene oporbe. Verzija 2.) Zločinačka koalicija američkog režima, koja je okupirala sjeverni dio suverene i međunarodno priznate SAR, uništila je tri tankera vlade iz Damaska koji su prevozili naftu potrebnu za funkcioniranje javnih službi, opskrbu civilnog stanovništva benzinom i za isporuke sirijskoj vojsci koja se bori protiv posljednjeg uporišta islamističkih ekstremista u Idlibu. Što je točno. Verzija Imbex ili verzija 2.) ? Slažem se da nikoga ne treba ubiti, to je ono što zaslužuju. Ali je to malo. SAD treba dovesti u situaciju da budu propala država s građanskim ratom i sektaškim sukobima, a da horde islamističkih terorista postave haubice 30 km od Bijele kuće i Kongresa i da tuku svakodnevno po New Yorku, Chicagu, Dallasu i Los Angelesu. To ima ja želim. Ne hipotetsku smrt u smislu da “ljudi” koji su u stanju takvo što činiti svijetu ne zaslužuju živjeti.

MajorJS1
Gost
MajorJS1
1 godina prije

Slazem se sa “SAD treba dovesti u situaciju da budu propala država” i na sud pravde sve politicare i umijesane poduzetnike unazad 50godina. ali dosta razaranja i smrti – CIVILA zasto svi pozivate na to? Zamisli hipotetski da rvacki sabor premjieri predsjednica stogod financira i pomaze npr rat albanije i srbije i sad albanci oce granatirat tvoj grad i ljude oko tebe- sad mi reci jel fer da ti pogines zbog toga ??? Sta imaju ljudi USA veze sa ratom pa 90% njih ni nezna za te drzave a ne da podupiru to.

Kajgot
Gost
Kajgot
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

Rvacki? Imao si pametnijeg posla od odlaska u školu?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

A gdje si pročitao i smrt Amerike i svih 350 milijuna ljudi . samo malo??? Cit: Kongres, Pentagon, CIA, svi njihovi prirepci i vazali su banda međunarodnih kriminalaca koja ne zaslužuje živjeti, kao ni oni koji, izravni i neizravno, na primjer, propagandom u medijima, podržavaju takvu politiku. Koliko je to ukupno ljudi koji odlučuju provode i propagiraju genocidnu politiku. Gdje piše američki narod, Amerikanci??? ovdje je očito došlo do nesporazuma u brzom čitanju.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
1 godina prije

A tko bira političare na vlasti svake 4 godine, i to više svojim neglasanjem nego glasanjem ako ne narod?
Veći je problem što u većini zemalja postoje dvije stranke koje mogu prijeći izborni prag, a zapravo provode istu politiku.
Kada se i pojavi neka treća relevantna opcija, brzo bude uništena. I tako unedogled.

janez
Gost
janez
1 godina prije

to su karakteristike psihopata o cemu ti pricas i nadam se da se samo salis. treba politicare dovest pred pravdu a ne unistit naciju

Težak
Gost
Težak
1 godina prije

kakvi crni tankeri…
tri citserne nafte što su sirijci pošteno platili
takve su rusi uništavali na stotine samo što su tada turci plaćali

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Težak

Riječni tankeri, jedan je uništen Javelinom, hvale se Kurdi,

spartak
Gost
spartak
1 godina prije

Bravo Laki, deset pluseva da mogu

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

major, navedena banda međunarodnih kriminalaca zaslužuje smrt.
Svi oni koji ih aktivno ili pasivno podržavaju zaslužuju smrt.
Svi oni koji ih podržavaju podvaljujući nam licemjerne izjave o potrebi neutralnosti zaslužuju smrt i oduzimanje sve imovine, uz trajan gubitak svih građanskih prava. Nakon pogubljenja svi takvi trebaju biti sahranjeni u neoznačenim grobovima, na mjestima poznatim samo državnom odjelu za kriminalitet.

MajorJS1
Gost
MajorJS1
1 godina prije
Reply to  Ivo

to su karakteristike psihopata o cemu ti pricas i nadam se da se samo salis. treba politicare dovest pred pravdu a ne unistit naciju tj pozivat na to. kao i sta sa, ma komentar od eksa napisao to isto vrijedi tu.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

Ne šalim se ni najmanje, major. Ratni zločini i podržavanje i potpomaganje istih su kažnjivi smrću u većini država. Sahranjivanje u neoznačenim grobovima osuđenika na smrt prepisano je iz zakona važećeg u SFRJ, a slična praksa se koristi i u nekim drugim zemljama.
Mi ovdje govorimo o psihopatama koji ubijaju na milione i uzrokuju bijedu milijardi. Smrtna kazna je i premalo za te patogene kreature koje naizgled podsjećaju na ljudska bića. Takva nakazna stvorenja moraju biti uklonjena sa svijeta živih. Oni koji ih podržavaju takođe.

......
Gost
......
1 godina prije
Reply to  Ivo

@Ivo, psihopata je psihopata i nema razlike je li ubio i da li ubija, jer kod svakog psihopate postoje apsolutno jednake najbitnije karakteristike poput patološke odsutnosti empatije i patološki prisutne manipulacije i nesposobnost moralne samokritičnosti. Psihopata ima u svakoj naciji, po cijelom svijetu i apsolutno je prvenstveno moralno nekorektno istrijebiti kompletno jednu naciju radi 2/3 psihopata u društvu, u cijelom svijetu. Ako te već toliko muče psihopate, oni također uglavnom pozivaju na zlo i ubijanja na koja ti pozivaš. Zašto se spuštati na nivo psihopata kada ih konstantno spiminjes u negativnom kontekstu?

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  ......

četiri točkice, lupetaš. Za početak navedi gdje ja to pozivam na istrebljenje cijele nacije? To što ti očigledno neke cijele nacije smatraš psihopatskim kriminalcima je tvoj problem.
Nadalje, ne prosipaj šuplje floskule. Nije isto ubijati zbog zarade, pljačke i vjerskog fanatizma ili ubijati te iste monstrume da spasiš sebe i druge. Odhebi s tim moralnim relativitetom, skupa sa svojim košer gazdama. I smisli si neki maštovitiji nick, ovaj sa točkicama odaje tvoje psihopatske karakteristike, koje se i inače naziru kroz tvoje odsustvco empatije prema žrtvama, manipulaciju izjavama i kompletno odsustvo moralne kritičnosti.
Realno, mislim da si zreo za terapiju. Za tvoje dobro, četiri točkice.

......
Gost
......
1 godina prije
Reply to  Ivo

“Ivo” prvo, ukoliko Vam je toliko bitan moj nick, nisu 4 točkice nego 6 točkica. No, da prijeđemo na bitnu temu. Što se tiče psihopata, iz Vašeg načina pisanja nazire se ogromna emocionalna nezreloste i apsolutna moralna nesamokritičnost što potvrđuje i ovaj Vaš prethodni odgovor. Očito sam ušao u područje, koje se odražava na Vaš život. Apropo floskula, besmisleno je i apsolutno nehumano pozivati na ikakvo ubijanje, stoga bi bilo za Vas pametnije kad već Vi sebi dajete za pravo kritikovati druge da budete malo više samokritični utoliko da ne pozivate na mržnju i ne pišete na način karakterističan za psihopate pozivajući na ubijanje iz bilo kakvih poriva i bilo kakve kvazi pravde. To što dan danas postoje smrtne kazne a ne resocijalizacije na čemu se većina kaznenopravnih sustava temelji ne znači da je to najpravednije i humano. Na kraju,u krugu onih koji donose takve zakonske propise su često osobe sa psihopatskim sklonostima. A što se tiče terapije, kada je već drugima sugeriraš, bilo bi vrlo mudro i pametno da prvo budeš barem toliko emocionalno zreo i moralno samokritičan da ozbiljno sagledaš opciju, da osobno odeš kojem stručnom psihoterapeutu, ukoliko još ima neke šanse za takve poput tebe. Očito te je dosta osobno pogodilo moje iskreno mišljenje. Način kako pišeš govori o tvojoj psiphopatskoj osbnosti htjeo ti to priznati ili ne ili vjerojatno to niti ne vidiš kod sebe kao većina takvih poput tebe. U protivnom biš imao barem malo moralne samokritičnosti.

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

Madeleine Albright,UsRA državna tajnica,majka,čini se,troje djece na
pitanje novinara da li zna da je zbog embarga Iraku na hranu i lijekove
umrlo 500.000 iračke djece i dali je to u redu,odgovorila je mrtva-hladna
da su USA POSTIGLE svoj cilj! I to je rekla izravno pred kamerom
u studiju!

janez
Gost
janez
1 godina prije
Reply to  Kažun

Kažun
super imaš dokaze za sud jer je piznala zločin

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije
Reply to  janez

Janez-meni ne trebaju dokazi za sud,ovo ti je primjer nehumanosti i
neljudskosti jedne,majke u službi politike.Ili je tebi u redu stradavanje
i izgladnjivanje 500.000 djece.Na kraju se pokazalo da nije bilo
oružja za masovno uništenje, a premijer Blair je priznao da je lagao
Parlamentu i nikome ništa.

spartak
Gost
spartak
1 godina prije
Reply to  Kažun

Za takvu je smrt preblaga kazna. Zapravo, za takvog monstruma uopće i nema primjerene kazne, A to što taj (s)tvor još nije bačen krokodilima dokaz je u kakvoj kvazicivilizaciji živimo.

fbslo
Gost
fbslo
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

Karakteristike psihopata za mene kaže Madeleine Albright, koja kaže, da pola miljuna poginule djece u Iraku nije previsoka cijena za demokratizaciju zemlje..
Psihopat, je po mome, i onaj Colin Powel, koji je u UN mahao s bocom pralnog praška, uvjerovajuči čitav zapadni svijet, da Sadam proizvodi biološko oružje..
Više puta sam napisao, da prosječni đak od 14 godina može, da vidi tu svjetsku hegemoniju neoliberalističkog cionisičkog bloka, koje se krije izza USA.
Kako je meni bilo predstavljeno 1991, zapadni demokratični i kapitalistički svijet, je onaj, kdje prodaje i dobro zarađuje taj, koje nema ujaka visoko u komunistički vladi, nego ima kvalitetnu i konkurentnu robu..
A danas ima neki USA, koja kaže, to možeš prodavati,to ne. Ne smiješ kupovati od onoga, onaj uopšte ne smije da proda nikome, i slično..u ime neke nacionalne varnosti. Ko, da sada Slovenija kaže, da Šveđani ne smiju prodavati Dancima jabuke, jer ne ide to u naše nacionalne interese..kar nekaj, rečemo mi v Sloveniji .Ljudi, od slobodnog trga, šta je tu ostalo? Ja vidim samo Divlji zapad, koji če se za vreme našeg života sasuti i izgorjeti brže i ružnije kao sva dominantna carstva u povijesti (Rim, Otomani, itd.)
Razumijem, da te smeta ovo pozivanje, ko ne zaslužuje, da živi(i meni je malo suviše), ali dok ti i ja i Chelsa Clinton i Ivanka Trump nismo napravili ništa, kad 50-100 djece dnevno umire od gladi i kolere u Jemnu, mogli bismo ovako kočenje oko jednog novinara mirno nazvati hipokratsko…

spartak
Gost
spartak
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

Major,
ti tvrdoglavo ustraješ. Pa nitko nije rekao da treba uništiti NACIJU. Govori se o političarima i ostaloj bandi zbog čijih odluka i pohlepe ginu milijuni. NJIH treba doista zatući da im se ni grob ne zna. Shvaćaš li napokon?

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

“Major, ne moraš dolaziti na portal, ako ti se ne dopada. Amerika jeste imperija zla, ona je pretnja bezbednosti čovečanstva i samo njeno nepostojanje garantuje bolji svet . Znam da nije moguće uništiti Ameriku, a da se ne uništi cela planeta, ali nije loše reći istinu – da je Amerika zlo. To znači da je svet osudjen na krvoproliće sve dok postoji GANGSTERSKA DRŽAVA AMERIKA . Možda će se ponoviti istorija , kao pad “rimskog carstva” , pa će planeta biti bolje mesto za život .

MajorJS1
Gost
MajorJS1
1 godina prije
Reply to  eks

nije istina nego americka politika i politicari su srz zla, nazovi ih duboka drzava ili stogod ali nemozes pozivat na unistenje nacije razumijes ti to, to je razmisljanje psihopata te su stvari za psihijatra
ja sam prvi koji ce reci da je americka POLITIKA nanijela zla vise od drugih ali ne i ljudi staovnistvo. I onda kad “objektivan novinar” poziva na unistavanje nacije to je vec preslo neku granicu

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

@Major Dugi put: A gdje si pročitao i smrt Amerike i svih 350 milijuna ljudi . samo malo??? Cit: Kongres, Pentagon, CIA, svi njihovi prirepci i vazali su banda međunarodnih kriminalaca koja ne zaslužuje živjeti, kao ni oni koji, izravni i neizravno, na primjer, propagandom u medijima, podržavaju takvu politiku. Koliko je to ukupno ljudi koji odlučuju provode i propagiraju genocidnu politiku. Gdje piše američki narod, Amerikanci??? ovdje je očito došlo do nesporazuma u brzom čitanju.

Pera
Gost
Pera
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

A sta ti , vrhovni moralno eticki generale, odobravas ?
Bas bi zanimalo nas, male ljude bez cinova.

janez
Gost
janez
1 godina prije
Reply to  Pera

normalan razgovor i komunikaciju na razini čovjeka

MajorJS1
Gost
MajorJS1
1 godina prije
Reply to  Pera

Odobravam objektivnost. Nesvsrtanost. Odobravam članak di je tema obrađena iz više uglova i sta god to znacilo.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

Nevjerojatno, tražiš da se o najpodlija i najbrutalnija agresija 21. stoljeća obradi iz više uglova i da se razumiju motivi agresora. Ajmo iz više uglova raspraviti motive Hitlera, na primjer… Jadna Njemačka nije imala kolonije, točno. Jadna Njemačka je bila poniženja versajskim ugovorom WW1 Točno, jel zato nije bila zločinačka i genocidna? Ili su možda oni u Nurnbergu zaslužili najviše 30 godina zatvora uz mogućnost pomilovanja, ako se resocijaliziraju. De ne lupetaj. rekao si već previše. Ako imaš ikakve veze s vojskom , onda si posebno …. ništa, nema veze..

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije

Svaka čast na upornosti Laki.Ipak,previše ih se ovdje nakotilo pa me Logično pomalo podsjeća na AlFurqan ili nalog Bilal Abdel Karima.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

Nesvrstani i objektivni= fanovi glavosječa.

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

ZDA imajo dovolj veliko državo, da imajo lahko Izraelce in svojo vojsko doma. Državo imajo, ker so naredili genocid nad Indijanci.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

MajorJS1-Nisam ni ja za ubijanje ni muhe a kamoli covjeka ali postoje boziji zakoni i oni su nepromjenjivi i bog ih se pridrzava I samo cu navesti rijeci Isusa Hrista( ko se laca maca od maca ce i poginuti)

Mačka
Gost
Mačka
1 godina prije
Reply to  MajorJS1

Major, nisu oni tu samo da prenose vijesti jer su plaćeni da stvaraju protuameričku klimu. I ameri imaju takve svoje plaćenike tako da je sve legitimno, a nije da se iznose lazne vijesti mada su katkad malo previše senzacionalisticki.
Nisi valjda mislio da ovi iz Brčko distrikta nemaju pametnijeg posla od ukazivanja svijetu sto rade zle sile na planetu.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije
Reply to  Mačka

Evo ga još jedan Mačak u vreći.?! Neka vas,ovdje ipak nećete doći na svoje ma koliko glasni bili…Nisam znao da Alnusra Front ima ovakvu armiju navijača.

Mačka
Gost
Mačka
1 godina prije

Tadmure, poštovani, čemu histerija. Jesam li ja iti jednom rečenicom stala u obranu zapadnih imperija ili opravdavala akcije koje čine nauštrb svjetskog mira?
Ako nisam čemu onda takve teške kvalifika ije?
Ako vam promice kako se odvijaju događaji u vasoj blizini onda kako vam mogu biti jasni oni koje komentirate ovdje na globalnoj razini.
Stigmatizacijom i dodavanjem pridjeva onima koji ne misle identično kao Vi vjerujte da niste na koristi.
Možda je u pitanju i šovinizam jer se je jedna žena usudila kročiti na prostor muškog portala.
Ako je tako onda više neću komentirati jer mi se ne da baviti ovakvim vrstama rasprava budući odnosi energiju.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije
Reply to  Mačka

” Amo ovako:1)iznosiš niz optužbi ,usput ničim utemeljenim.2) po čemu sam ja mogao sem po nadimku ” Mačka ” zaključiti da je u pitanju žena i gdje odmah nađeš šovinizam?3) Imaš li ikakav dokaz da ljudi sa portala i mi koji pišemo komentare smo nekakvi plaćenici da stvaramo protivameričku klimu?4) Obrazac američkog ponašanja i u Brčko Distriktu ili bilo gdje na planeti je isti : devastacija,postavljanje marionetske i kvislinške vlasti,pljačka prirodnih resursa ,širenje siromaštva,podjela i straha,negdje milom ,negdje silom.6)ostajem pri svom da svi koji podržavaju američku vanjsku politiku i ono što rade prije svega na Bl.Istoku ,Siriji,Iraku,Jemenu i ono što su uradili u Libiji su ujedno navijači Alkaide i ISILa.Ako nisi dovoljno informisan-a ili upućen-a u pisanje N.Babića a pogotovu u krvave patnje sirijskog naroda koje ” plaćenički portal”pokušava prenijeti zatucanom prosječnom balkancu koji više vjeruje Glasu Amerike nego svojim očima i ušima ne daje ti za pravo da lijepiš etikete .Te priče ostavi za Trifunovića i Buku Magazin.

Mačka
Gost
Mačka
1 godina prije

Tadmure, poštovani, lijepite mi etikete i ne uviđate da smo u istom taboru.
1) koje optuzbe iznosim? da je portal rusofilni?! DA i neka je i dobro je da je tako.
2) sovinizam sam uzela kao mogucnost ne kao kategoricnu tvrdnju. 3) nisam to rekla a klima i treba biti protuamerička s obzirom na događaje koji projiciraju. itd itd
Prema tome otkud vama zakljucak da ja branim ovakvu sluzbenu americku politiku.
Zbilja ste nedokazani, ali savjet je da pazljivije citate.
lijep pozdrav

burt
Gost
burt
1 godina prije

iako od kraja travnja traje velika zračna kampanja dosadašnji rezultati koje je SAA postigla u zauzimanju demilitarizirane zone su malo ili ništa, u Latakiji i Aleppu nisu zauzeli ništa a u Hami su imali prodor na jednom dijelu fronte 2 km, izgubili su dragocjeno vrijeme i trupe a cilj da se spoje iz pravca Hame sa onima iz pravca Latakije je dosad nedostižan z SAA, Erdogan i Netanyahu su već nervozni i samo je pitanje vremena kad će turska vojska ući u Idlib i rasporedit se na određenoj liniji i time ozakonit podjelu Idliba a Netanyahu je već izveo nekoliko napada da se skrene pozornost s Idliba, Iranci su službeno u svibnju izveli samo dva tankera nafte, jedan u Siriju i jedan u Kinu bez onog što su prodali na sivom tržištu

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  burt

A burza nafte veli da je službeni izvoz pao na 400 000 barela dnevno. Što jeste malo, pola od ranije, ali to je službeni izvoz kojeg ne mogu spriječiti. Pravu brojku ne znamo. Rusi nikada, još od 2014. , nisu rekli koliko nafte uvoze po modelu “nafta za hranu”. Naravno da to nije samo hrana. ali nema veze.

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije
Reply to  burt

Ko bo sultan dobil S 400 bo porazil Izraelce in osvobodil Sirijo z vključno Golansko planoto. Toda potem bo Erdogan postavil svojega guaida.

jozo
Gost
jozo
1 godina prije
Reply to  burt

burt glup si

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije

Samo v demokraciji ne bo prostora za njihove Kurde, ker je 3/4 Sircev za združitev s Turčijo.

fbslo
Gost
fbslo
1 godina prije
Reply to  Mateja

Nekdo je manjkal pri spremljanju dogajanja v Siriji zadnjih 7 let, in je skočil v mednarodno politiko šele takrat, ko Primož Roglič ni bil več v igri za zmagovalne stopničke Giro di Italia…
Netko je falio u pračenju događaja u Siriji u poslednjih 7 godina, i je skoknuo u međunarodnu politiku tek, kada Primož Roglič nije više u igri za podium Giro di Italia…
75% Sirijca želi udruženje s Turcima, pa kdje ti spavaš, iznad Bijelih kaciga?
Privhvati se radije posude, koja je ostala neoprana od užine-slikaj onda i objavi na nekim društvenim mrežama, a ovaj portal pusti onima, koji se zalažemo za istinu i logiku. Ne volim vrijeđati, ali ovake budalaštine u par godina pračenja ovog portala još nisam pročitao..

Tomaz
Gost
Tomaz
1 godina prije

Sve tu zavisi od Rusa i kako ce Putin da svira , nemogu Iranci i Asad bez Rusa da prdnu…

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Tomaz

Natežu se jadnici ali se ukake….

palermo
Gost
palermo
1 godina prije
Reply to  Tomaz

Izgleda i Rusi ne mogu prdnuti. “Saveznike” im napada tkogod stigne. Od S-400 ni S…

Ante
Gost
Ante
1 godina prije

Ne možemo očekivati da zombiji vide pravdu, ti zombiji podržavaju izbjeglice koje su došle iz Sirije u Europu jer kažu da Izbjeglice imaju svoje prava. Ali ti zombiji nikada nisu rekli zaustavite rat u Siriji. Nisu nikada rekli da izbjeglice imaju pravo živjeti u svojoj zemlji bez da im bombe padaju po kući. Za te zombije prava se svode na to da izbjeglice ima pravo biti izbjeglice. Zombiji poput onog Bruta smatraju da zapad ima demokratsko pravo ubijati ljude u zemljama poput Sirije da im se uvede demokracija. Jer ako nema demokracije, to je nečuveno zlo, koje treba iskorijeniti ubijanjem.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Ante

Usput. Izbjeglice iz Sirije koje dolaze u EU su iz turske. Oni iz Libanona i Jordana ne dolaze, već se vraćaju na slobodna područja i kuće u selima da popravljaju što se može i pokušaju živjeti. od izbjeglica u Turskoj je 90% sklono idejama islamista i Muslimanskog bratstva, tako da je to veliki rizik.

preseren3
Gost
preseren3
1 godina prije

Znate šta?
Polako smanjujem komentiranje, jer ovo glupo ponavljanje mi več ide na K***!
Ova pomoč Rusije Sirije izgleda ovako.
Siledžija siluje djevojku. Uz nju stoji momak i govori joj, nemoj mrdati, da te još ne razbije!
Zamisli, ako ti razbije još zube, koliko če koštati!

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  preseren3

Upravo se jutros desilo novo silovanje Sirije….poginula 3 vojnika SAA.

jezevakucica
Gost
jezevakucica
1 godina prije

Demokratizacija ili demonska kastracija,to je za usa-eu isto.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  jezevakucica

Točno i to pravo na imanje Vesne Pusić, Ive Josipovića, Milanovića i Kotromanovića, te onih za kojje ne znamo da su im poslali 3200 tona oružja. nešto manje ovoj vladi, koja je poslala samo koju tonu i osigurala diplomatski kargo oružja Baku-Krk,Baku > KSA/Jordan. Neka im izgrade bungalove na njihovoj zemlji i nek ih oni usvoje. Ako ima pravde, sudit će im se, a ako nema, nadajmo se da ima Boga, pa će platit ceh na onom svijetu.

janez
Gost
janez
1 godina prije

tuži ih sudu za pomaganje terorizma
ima jedan u Haagu oni takve najvole

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  janez

Da je DORH DORH , ima osnova za podizanje optužnice. Slučaj presuda predsjednik u mirovini Menem Argentina, gdje čak nisu bili teroristi, već regularne vojske pod embargom za izvoz oružja u te zemlje

spartak
Gost
spartak
1 godina prije

Laki,
da je ovo suverena pravna država, Vesna Pussy bi morala biti u zatvoru. A i ostali “prijatelji Sirije”

Cvicoka
Gost
Cvicoka
1 godina prije

“prijatelji Sirije” = “prijatelji terorista” SRAM VAS BILO

Stjepan
Gost
Stjepan
1 godina prije

Svi bi neko pošteno izvještavanje, a kada se to dogodi onda bi kalkulirali !! Gdje je kraj licemjerju svih onih koji podržavaju zločin “Izuzetnih” na način, da treba biti neutralan onaj tko je protiv zločina??
“Neutralnih” medija i novinara pun zapad! Uglavnom djeluju po pisanim i nepisanim zakonima divljeg zapada! Valjda je istina neutralna, a posebno kada su izuzetnost i profit u pitanju!
Zločin treba nazvati pravim imenom, zločince takođe!! I prodane novinarske duše takođe, kao političke i sve druge vazale i izdajnike !!

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije

“Točno, američka uprava, Kongres, Pentagon, CIA, svi njihovi prirepci i vazali su banda međunarodnih kriminalaca koja ne zaslužuje živjeti, kao ni oni koji, izravni i neizravno, na primjer, propagandom u medijima, podržavaju takvu politiku”
N.Babić-potpisujem svako Vaše slovo u ovom citatu! Nasilnici,masovne ubojice,otimači,silovatelji,pljačkaši.
Razbojnici koji krše sve međunarodnenorme,zakone i prava,a pozivaju se na isto.

Zagor
Gost
Zagor
1 godina prije

Babić je već odavno napravio pomak od objektivnog novinarstva.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Zagor

Tako je, trebao je napisati: Američka koalicija za borbu protiv terorizma je uništila tri tankera režima Bashara Al-Assada, koji zbog embarga na naftu i gorivo tako ne može provoditi vojnu kampanju protiv pobunjenika umjerene oporbe. / Iako je ovo prvi put da vidim, razumijem, Izvještava od početka 2012. o Siriji, svaki dan i dva puta tjedno s opširnim analizama, još od Advancea, preko AMSI do ovdje. Puko je izgleda više od “političke korektnosti”. To da je za Assada od prvog dana, znamo svi. Bio je i kad su svi bili ostali bez nade, pa se dogodila prva pobjeda u Qussayru 2013. i polako polako do pobjede. Kakvi su to “ljudi ” koji su skoro omogućili da ISIL zauzme Deir Ez-Zor, kada su bombardirali topničku bateriju kod aerodroma. Kada su američki avioni otvorili put ofenzivi ISIL-a i samo je general Zahreddin uspio organizirati obranu i izdržati… da ne govorim o Bolnici Kindi, centralnom zatvoru u Aleppu, bazi Kweires i druge epopeje otpora. SAD i Izrael su rak rana na kugli zemaljskoj. Nema riječi za opisati zlo koje utjelovljuju njihove vlade, vojske, službe i propagandisti.

janez
Gost
janez
1 godina prije

kakav je tvoj doprinos oslobodjenju sirije
što si ti uradio da sirijcima bude boljše

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije

LAKI- ovako bi trebao biti realan izvještaj; Tri tankera plovili su kopnom onom
stranom Eufrata koju kontrolira SDF i provocirali Koaliciju.Zbog toga su uništeni
jer,mi,IZUZETNI ne dozvoljavamo tako drske provokacije,koje ugrožavaju
živote naših vojnika i došli smo na poziv legalne Sirijske Vlade.

Zagor
Gost
Zagor
1 godina prije

Tako je Laki, trebao je napisati da je koalicija uništila…nešto.
A to biš ti prvi trebao znati pošto iz članka u članak trubiš svima da je na googleu sve pronalazivo i da samo treba potražiti.
Kao prvo, ovaj članak, tj ovaj naslov nije trebao niti postojati s obzirom da je vrlo dvojbeno što se točno dogodilo na Eufratu i tko je koga gađao. Sigurno nisu avioni bombardirali. U prilogu će ti biti video, ako admin to dozvoli, pa ti sam zaključuj.
Inače, iako još uvijek volim pročitati N.B.-ove analize, ovo mu nije prvi puta da radi senzaciju tamo gdje je nema.
Dali je tome povod neki prizemniji cilj, tipa, klikovi ili razvijanja debate oko lažne vijesti (socijalni eksperiment), ja neznam, ali ako ovako nastavi N.B. će postati alter ego P.S.-u.

Zagor
Gost
Zagor
1 godina prije
Reply to  Zagor

twitter.com/RojavaNetwork/status/1134885918530310145

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Zagor

Vijest je u linku Oil Price i snimke YT, tako da je moglo biti drugačije, imaju čak spomenute dve verzije u tekstu

eks
Gost
eks
1 godina prije

Već sam rekao i ponoviću : svuda gde Amerikenjci i Englezi uvode demokraciju – krvi do kolena . Amerika je imperija zla .

mmm
Gost
mmm
1 godina prije

Ma ovo naprosto nemoze biti istina,pa u siriji se nalaze rusi sa svojim ultra mega ucinkovitim protuzracnim sustavima koji skakavca kad skoci pogode na udaljenosti od par miljuna kilometara bez ikakvih problema.jedino ako je skakavac zidov,amer,ili turcin onda je sustav slucajno bas kad treba na remontu,Ali zato kad alqaida nabavi zrakoplove vidit cete Kako su uspjesni rusi I njihovi ultra giga mega ucinkoviti protuzracni sustavi

stella artois
Gost
stella artois
1 godina prije

Da li vi stvarno mislite da momka ili curu od dvadeset godina interesuje politika i ratovi u svijetu pa bi ih iz tog neznanja trebalo pogubiti ako je tako jadna je vasa mladost

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije
Reply to  stella artois

Ta djeca samo dolaze avionima bacati bombe daleko od svoje zemlje, neizainteresirano za ikakvu politiku i rat. Običan posao, malo bolje plačen.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije

Briljantan tekst ,nema se tu šta komentarisati ,samo da se osvrnem dušebrižnicima koji traže ” neutralnost ” po pitanju Sirije.To vam licemjerna, sendvičarska bagro dođe isto što i podrška terorizmu i koljačima ….U Siriji nema neutralnosti – ili si na strani normalne,sekularne,multietničke zemlje i njenog naroda ili na strani varvara iz ranog srednjeg vijeka.Svi koji ih podržavaju pod krinkom neutralnosti i objektivnog ” izvještavanja” zaslužuju isto što i oni .Da čovjek ne povjeruje kakvog smeća i ološa dolazi na ovakav portal. Sram vas bilo ,bitange !!

palermo
Gost
palermo
1 godina prije

Pusti sada buzinske trolove. – Sirijce napada tkogod stigne, a Rusi spavaju. Tobože naoružali Siriju, a od tog oružja ni traga ni glasa…

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije
Reply to  palermo

Spavaju? Pa čime onda Sirijci obaraju izraelske rakete? Izrael ili se krije iza putničkih aviona ili napada sa teritorije druge države.Kako sebi niste u stanju utuviti u glavu da je prava eskalacija koju vi ovdje prizivate baš ono što skorojevići iz Telaviva i Vašingtona žele.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  palermo

Sirijce ne napada ko stigne vec samo teroristi.

jozo
Gost
jozo
1 godina prije

i djecu u vrticu uce da zlo treba unistiti

varjag
Gost
varjag
1 godina prije

Svaka čast autoru, sve je napisano istinito i iskreno. Sirija će pobjediti, još samo malo strpljenja.

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije

USA su stvorili Evropljani, sve što je urađeno domorodačkim plemenima su uradili ebtopljani!!!!!Prema tome svi vi koji govorite o masakrima ameriksnaca ste uradili upravo Vi evropljani,ne podipajte se pepelom,ako ste istinoljubivi recite da amerikku smo stvorili mi evropljani a evropska civilizacija je dokazano najviše zla svim ostalim civilizacijama,DA vi europljani (EU) najogora ste civilizacija u istoriji homosapiensa!

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

ne žele SAD, jer SAD kao država ne postoje. To želi ciohazarska bankomafija, koja vlada sa korporacijom SAD.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

“preseren3
Znate šta?
Polako smanjujem komentiranje, jer ovo glupo ponavljanje mi več ide na K***!
Ova pomoč Rusije Sirije izgleda ovako.
Siledžija siluje djevojku. Uz nju stoji momak i govori joj, nemoj mrdati, da te još ne razbije!
Zamisli, ako ti razbije još zube, koliko če koštati!”
Ili ovako:
Neki siledžija na ulici tuče nekog čovjeka, koji leži na zemlji. Naiđe jedan pijanac i onako pijanim glasom kaže tom siledžiji: “Ajde ga još jednom udari, ako smiješ!” Siledžija mazne čovjeka. Pijanac opet: “Ajde ga sad još jednom udari, ako smiješ!” Siledžija opet mazne čovjeka. Pijanac opet: “Ali ajde ga sad udari, ako smiješ!” Siledžija ga opet mazne. Onda ovaj čovjek koji je udaran, zavapi pijancu: “prijatelju, molim te, nemoj me više braniti!”
ozbiljno: koliko god se Rusija trudila diplomatski, humano, ovako i onako, i što ja znam, postupati u ovih zadnjih 5 godina, da ne bi esaklirali, da ne bi dolijevali ulje na vatru, itd…, mafija iz duboke države, postupa sve bahatije. “Siledžija” se ne može savladati diplomacijom, već samo silom. Prije ili kasnije, Rusija će to morati uvidjeti, da je “batina iz raja izišla”.
Paul Craig Roberts i F. William Engdahl, dvojica najpoznatojih američkih neovisnih kritičara SAD-a i globalizacije, odavno savjetuju Rusiji, da treba biti oštrija prema SAD-u i bandi duboke države.

Max
Gost
Max
1 godina prije

Koliko sam shvatio novinar je mislio na ljude koji pokreću ovakve ratove i akcije ne na cijeli narod jer su to po ništeni (mislim na stanovnike SAD( ljudi koji ni ne slute što se zbiva. SAR je priznata država a ovo je agresija na njezinu imovinu. da je obrnuto već bi bio objavljen rat Siriji

Palmira61
Gost
Palmira61
1 godina prije

Kurdi zaslužuju državu? Ne zaslužuju ništa, tu sam na strani Turaka koji kažu da su teroristi. Druga je stvar kako su Turci iskoristili Kurde i poslije ih “ispljunuli”. Govorim o trenutnom stanju. Biti toliko kratkovidan i ne vidjeti gdje Amerikenjci imaju državu a gdje je Sirija,Turska, Iran dovoljno govori. Prije ili kasnije kenjci će napusti region, milom ili silom vidjet ćemo, i šta onda? Kurdi će ostati na snažnoj vjetrometini, daleko snažnijoj nego misle da je. Politika kenjaca mi liči na ono “drž bure vodu, dok majstori odu”. Uvedi nestabilnost, podgrijavaj je i misli da si gazda situacije. Ništa oni nisu naučili iz svih dosadašnjih ratova u kojima su učestvovali. Zadnji dobar je bio II. Svjetski ali onda su bili zajedno sa Rusima. “Demonkracija” misli da je superiorna, prošla su ta vremena. Kad bi se posvetili svojim problemima a ne tuđim, napravili bi uslugu svijetu. Oslobodili bi nas stalnih prijetnji ratom, prema kome? Malim državama? Neka probaju sa Rusijom i Kinom, e to je već problem. Sa nekim ko te može pretvoriti u sastavne djelove, ne ide baš. Zalud sankcije, prijetnje ako je druga strana jaka kao i ti. Možeš pijevati borbene, ali dalje od toga? Probaš pa naiđeš na Avangvard, Posjedon . Sarmat, Cirkon, Dong-Feng ovaj, onaj i ? Kad bi bilo (a trenutno ih nema, a možda i ima) mudrih državnika koji bi se posvetili čovječanstvu, trošili novac na svemirsku tehnologiju, perspektivu ljudi na Zemlji, širenje na ostale planete i sisteme, ulagali novac umjesto na oružje, na svemirske tehnologije, onda bi bilo perspektive. Ovako gledamo 3 globalne sile, a ostali su autsajderi koliko god mislili da su važni. One se glože oko naoko bitnih stvari? Jedina bitna stvar je perspektiva čovječanstva, širenje dalje i opstanak. Amerika, Rusija, Kina su nevažne stvari

spartak
Gost
spartak
1 godina prije

Bravo Babiću. Treba reći bobu bob, a banditima da su banditi. I da im nema mjesta među ljudima.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik