Sirijska vojska je završila prvu fazu bitke za Al-Mayadin

13 komentara

Nakon zauzimanja zračne luke Al-Mayadin, koju je sirijska vojska oslobodila nakon zauzimanja silosa, velike industrijske pekare, gradske tržnice i starog dvorca Al-Rahbah, kao što se predviđalo, vladine snage su preusmjerile napade na cestu uz Eufrat.

Tamo su preuzele nadzor nad bazom artiljerijskog bataljuna i farmama Al-Shibli.

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama se u područje Al-Mayadina vide raspoređeni razorni sustavi TOS-1 “Buratino”, koji su se pokazali učinkovitima u borbi protiv terorista ”kalifata” u sirijskim pokrajinama Idlib i Latakija i Iraku.

TOS 1A Buratino
TOS 1A Buratino

Činjenica da su ovi sustavi prebačeni na istok, kao i BM-27 ”Uragan”, znači da sirijski i ruski zapovjednici žele što prije i jednom zauvijek završiti priču s ”Islamskom državom”.

Izvor s bojišta u Al-Mayadinu je naveo da su sirijske vladine snage završile prvu fazu operacije, kojoj je cilj bio okružiti militante ”Islamske države” i jednom od najvećih uporišta ”kalifata” u sirijskoj pokrajini Deir Ez-Zor.

“Jurišne snage sirijske vojske čiste zapadna predgrađa Al-Mayadina”, prenose sirijski vojni izvori, koji dodaju da su teroristi, kako bi smanjili pritisak na grad, svoje snage preusmjerili prema cesti Deir Ez-Zor – Palmira.

Državna agencija SANA potvrđuje da je sirijska vojska okružila ISIL u Al-Mayadinu, te da su vojne jedinice preuzele kontrolu nad naseljem Marat El-Faukan.

U međuvremenu je rusko zrakoplovstvo potvrdilo kako je povećalo broj zračnih udara, koji su usmjereni na pojačanja koja ISIL u zonu sukoba šalje iz Iraka i okolice sirijskog pograničnog grada Al-Bukamala.

Al-MayadinIslamska državaKalifatpalmiraSAASana
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nil1
6 godine prije

To je to do Božića game over.

igi
6 godine prije

Prekinite ovako često izvještavati o stanju na terenu u siriji jer je pretjerano i bedasto..

Georgij Žukov
6 godine prije

All-mayadin je poznat kao baza balkanjeroskih kozojeba u siriji , ako , ako 🙂 samo napred -rabotajte braco.

dalmata
6 godine prije

Kako sam davno napisa,Rusi vrsu potpunu dekontaminaciju,deritizaciju i ciscenje Siriske pustinje,a ovi namrgodeni momak na slici(zovu ga Buratino) je zaduzen da ocisti pustinjski krajolik,a onda ce sinjorina deva svojom balegom uklonit i zadnju trunku ISL smrada

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI