Velika pobjeda sirijske vojske – ISIL pobjegao sa svih položaja u pokrajini Aleppo

Regija Aleppo slobodna
27 komentara

Kako potvrđuje AFP, teroristi “Islamske države” više nisu prisutni u sirijskoj provinciji Aleppo, nakon što se povukli pred ofenzivom sirijske vojske i NDF snaga iz pravca grada Itriya sa zapada i elitnih “Tigar” snaga uz zapadne Raqqe i područja Resaefe.

ISIL se povukao iz 17 gradova i sela i sada je izvan granica pokrajine Aleppo, gdje je bio prisutan četiri godine”, potvrdio je čak i rekao Rami Abdel Rahman iz takozvanog “Sirijskog opservatorija za ljudska prava”.

Vladine snage su napredovale u jugoistoku pokrajine Aleppo duž ključne autoceste koja povezuje pokrajinu Hama i jugozapadne pokrajine s pokrajinom Raqqa na istoku, gdje su sirijske snage za sada koncentrirane u strateški važnom raskrižju kod Resafe.

Vladine snage su oslobodile cestu kasno u četvrtak navečer, potičući preostale teroriste “Islamske države” da pobjegnu iz okruženja.

Sirijski vojni izvor u Aleppu je potvrdio povlačenje, a preostali teroristi kalifata su se provukli preko dionice ceste od oko 20 kilometara prema jugu i jugoistoku.

“Vojna operacija je u tijeku, a ISIL se povukao iz sela pokrajine Aleppo na teritorij u pokrajina Hama i Raqqa“, izjavio je izvor za AFP.

“Sirijska vojska čisti posljednjih nekoliko metara područja”, dodao je izvor.

ISIL je u Siriji počeo slabiti od rujna 2015 i početka zračnih udara  ruskog zrakoplovstva, koje je sustavno uništavalo izvore prihoda, opskrbne pravce i ključna uporišta ove terorističke skupine.

Ovo je nova velika pobjeda nad teroristima “kalifata”, nakon što su sirijske vladine snage poslije oslobođenja grada Aleppa očistile velika područja istočnog od grada, središte zemlje i velika područja od Palmire do granice s Irakom.

Ovom najnovijom pobjedom je Sirijska Arapska Vojska uspostavila punu kontrolu nad područjem od prometnice Itriya-Khanassser sve do raskrižja Resafa i sada nadzire cijelu trasu autoceste.

Prema sirijskim vojnim izvorima se ISIL povukao bez tehnike i za sobom je ostavio 6 tenkova, gotovo svi T-55, više oklopnih vozila BMP-1, 4 velika skladišta streljiva i eksploziva, više jedinica topništva srednjeg kalibra, najviše 57mm, 7 zapovjednih i komunikacijskih centara, od kojih su neka opremljena skupom elektronskom i satelitskom opremom. Ostavili su preko 100 vozila i terenaca, mnogi od njih opremljenih teškim strojnicama i lakim višecijevnim bacačima.

Vojni izvor potvrđuje da je zarobljeno šest zapovjednika, koji će se sada upoznati s gostoprimstvom sirijskih obavještajnih službi, obzirom da su se sami “pozvali” u Siriju da brane “kalifat”.

Ova je pobjeda važna ne samo u smislu nesmetane komunikacije za vođenje daljnjih operacija prema Deir Ez-Zoru i ostatku područja koje drži ISIL, nego i zbog naftnih polja Al-Thawra, gdje je bilo izolirano nekoliko stotina terorista koji su ostali braniti vrijedne izvore prihoda između provincije Aleppo i Raqqa.

Sada sve sirijske snage na sjeveru mogu biti preraspoređene na druge fronte, što će Glavnom stožeru pomoći da ostvari brojčanu premoć nadmoć, presudnu za konačnu eliminaciju ISIL-a na sirijskom teritoriju.

Ovaj još jedan u nizu poraza ISIL-a je ujedno poraz planova Washingtona i Tel Aviva, koji su stvorili ovu terorističku hidru kako bi prekinuli izravnu komunikaciju između Irana, Iraka, Sirije i Libanona.

Oslobođene teritorije
Oslobođene teritorije

 

Novo stanje na terenu
Novo stanje na terenu
Oslobođenjepobjedasirijska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
zagi
6 godine prije

Čekam samo dan kada će SAA doći do aerodroma u Deir Ezoru, ovi su opkoljeni već godinama, niti “herojski” Natovi piloti nisu ih uspjeli uništiti, kad su ih “greškom” gađali:-))))

Ristantić
6 godine prije

Nema stajanja i ne puštajte ih da se izvlače.

goltanco
6 godine prije

Uljepsali ste mi dan, osim toga terorista Abu Bakr al-Baghdadi je likvidiran.
Rusi ne galamu previse.
Mnogi su bili sumnjivi, trazili su dokaze itd.
Prema iranskim intelligence on vise nije ziv.

Sinisa
6 godine prije

Ovih dana Logicno je apsolutno ispresd svih sa vijestima o Siriji….zbilja odlicno.

Milan
6 godine prije

Svaka cast, moj naklon do zemlje za Sitiju i njene brantelje. ”
Udri vraga, ne ostav’ mu traga”

Astor
6 godine prije

Odlična vijest, ja jedva cekam da se oslobodi okolica Damaska, ta zelena boja mi je trn u oku. Inače svaka čast portalu na izvještajima.

Sinisa
6 godine prije

comment image:large
Koja se rupa otvorila u NATO mapi ?
Zezam se,moze mi se…nova mapa.

fenix
6 godine prije

Ova pobijeda je jako velika ali najbolja je ova slika iznad?

bezimeni
6 godine prije

Kakav radostan dan!
Crnci pevaju aleluja!
Kakav radostan dan,
Ptice pevaju aleluja!

Nil1
6 godine prije

Nova ofenziva se sprema iz pravca Salamiyah tamo su se ko klin zabili i vežu dosta saa snaga.

Ivek
6 godine prije

Fantastična naslovna slika, u pozadini vojnicima čuva leđa onaj brutalni Kamov KA-52, u ful akceleraciji.

NSU
6 godine prije

I u ovom slučaju je vidljiva sva bijeda “neutralnog novinarstva ” u Hrvata. Bljak!

Bobi
6 godine prije

“Potičući preostale teroriste da pobjegnu..” “..koji ce se sada upoznati s gostoprimstvom sirijskih obavjestajnih sluzbi…” ahahahahaha bravo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI