Skandal s Rusijom Britanci pripremili još prošle godine

Mikroskop biologija
85 komentara

U diplomatskom skandalu između Velike Britanije i Rusije se London očito pripremio unaprijed. Priča o trovanju bivšeg dvostrukog agenta Skripala, koju je britanska premijerka Theresa May bez ikakvih predočenih dokaza iskoristila kao izgovor za protjerivanje ruskih diplomata, izgleda kao unaprijed pripremljeni spektakl, a dokaze o njegovoj pripremi možete vidjeti na internetu.

Sudeći prema epizodama britanske televizijske serije “Strike Back”, prevedene u nas kao “Protuudar”, šesta sezona je javnost  u Ujedinjenom Kraljevstvu pripremila za takozvanu “rusku agresiju” pomoću nervnog plina.

U studenom 2017. su gledatelji pratili seriju u kojoj britanske specijalne službe pokušavaju spriječiti teroristički napad pomoću otrovne tvari “Noviček”, bojnog otrova kojeg je stvorio ruski kemičar Kamil Markov.

Naravno, glavni negativac s prepoznatljivim naglaskom u britanskoj seriji je bio Rus, što i nije neko iznenađenje, jer su ruski špijuni, državni službenici, oligarsi i kriminalci godinama zaštitni znak negativaca u zapadnim filmovima i serijama. Međutim, kako je produkciji palo napamet da se sjeti nervnog agensa “Novičeka”, kojim su navodno otrovani Skripal i njegova kćerka Julija, a kolateralna žrtva je i jedan britanski policajac koji im je priskočio u pomoć.

Prvo, bojni otrov “Noviček” nije poznat široj javnosti, ali je postao poznat u sceni u kojoj se britanski agenti u seriji  “Strike Back” bore kako bi spriječili teroristički napad u kojem je trebao biti korišten.

Poznato je da se serija “Strike Back” financira i stvara uz izravno sudjelovanje britanskih obavještajnih službi, stoga izbor bojnog otrova u scenariju izgleda više nego čudno, osim ako sve nije bila priprema javnog mnijenja za buduću provokaciju.

Prvi su čudnu podudarnost s trovanjem Sergeja Skripala i engleske serije primijetili ruski korisnici društvenih mreža, ljubitelji ove britanske serije.

Novinarka Elenaa Zolotova je objavila svoje mišljenje odmah nakon izvješća koje je podnijela Theresa May.

“Prvo sam to vidjela kao nekakav vic, ali je toliko nestvarno da ne može biti slučajnost”, rekla je Zolotova.

Tijekom treće serije “Strike Back”, supruga arapskog terorista, zajedno s ruskim kemičarom i šefom bjeloruske mafije planira izvesti teroristički napad bombom s iznimno ubojitim bojnim otrovom “Noviček”. Tako je u vrijeme priopćenja britanske premijerke javnost Ujedinjenog Kraljevstva već imala jak dojam o tome tko bi mogli biti zločinci s ovim kemijskim oružjem.

Ruski stručnjaci ne isključuju činjenicu da su pripadnici neke međunarodne skupine u organizaciji britanskih obavještajnih službi mogli sudjelovati u trovanju Scripala u Salisburyu.

“Sve ovo je pomno planirana provokacija, a da je provedena u režiji britanskih obavještajaca potvrđuje niz znakova i ne čudi činjenica da se koristio egzotičan otrov, nešto što je u Velikoj Britaniji jako popularno”, izjavio je Aleksandar Mihailov, general FSB-a u mirovini i član Vijeća za vanjsku i obrambenu politiku.

Još jedna slučajnost je također privukla pozornost korisnika interneta. Naime, riječ je o sumnjivim aktivnostima ruskog govornog You Tube kanala, kojeg se prema izvješćima moderira iz Londona.

25. veljače, to jest osam dana prije trovanja Skripala, moderatori kanala su prenijeli 4 tematska videa ruske televizije o pritvaranju bivšeg časnika GRU-a. Sudeći prema tehničkim oznakama na ekranu, zapisi datiraju iz ranih 2000-ih i negdje su bili pažljivo pohranjeni na profesionalnim video kasetama i postavljeni na kanal u određeno vrijeme.

VIDEO – Sezona “Strike Back” o napadu “Novičekom” i priča o Skripalu tjedan dana uoči navodnog napada

 

Bojni otrovKremljSankcijeSkripal
Pretplatiti se
Obavijesti o
85 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alex
6 godine prije

Ovakav masovni medijski koordinirani napad na Rusiju sa svih strana jos u životu nisam vidio. Narucito DW. Istina je mrtva. Kartagena mora biti uništena.

Xinhua se bas ne trudi da stane na stranu “strateških partnera”. Ja znan da su Kinezi p.c.e, ali moraju znati da so oni Next ako Rusija poklekne.

Ivo
6 godine prije

Rusi trebaju pod hitno snimiti igrani film pod naslovom Operacija Odmazda. Radnja filma: britanska vlada okrivi Rusiju za trovanje nekog dvostrukog agenta,kako bi prikrili pedofilsko-ljudožderski skandal u koji je upetljana kompletna kraljevska obitelj I članovi parlamenta. Rusija kulturno pita pedof. tj. Englesku vladu da pokažu dokaze ili se izvine javno u roku od tjedan dana. Korumpirana engleska vlast zna da nema dokaze,ali se svejedno odbije izvinuti I naziva Ruse ‘zločinačkim trovačima’ I slično. U Moskvi se sastaje vijeće za nacionalnu sigurnost, Putin smatra da englezima treba u znak odmazde obustaviti dostavu LNG-a I protjerati većinu njihovih diplomata iz Rusije,ali obaviti sve to u rukavicama. Na to se za riječ javlja Šojgu ustaje I iznosi svoj plan masovnog udara nuklearnim I nenuklearnim projektilima po engleskoj,nakon kojeg ovi prestaju postojati u uvoj dimenziji. Izlaganje završava riječima: predsjedniče,ovo je jedini način da ih odučimo od toga da rovare protiv nas,a cijeli odgojni proces… Čitaj više »

Ante
6 godine prije

Čitam sada na interentu da će Ruski oligarsi koji žive u Londonu isto biti predmet istrage. Ispitati će porijeklo njihove imovine. Zbog toga mi nije ni malo krivo, što se mene tiče neka im uzmu svu lovu. Šta su uopće donosili novac u London.

shumadinac
6 godine prije

Ko je kriv Scripalu kad ne gleda serije. Isto tako je u američkoj seriji “24” najavljen dolazak crnog predsednika kao i atentat na njega – ali Obama gleda serije… 😉

Ivich_37
6 godine prije

Ja sam malo mladji pa me zanima da mi stariji komentatori ovdje kazu jeli ovakvo ludilo vladalo i prije pada komunizma (izuzev Kubanske krize)? Ja stvarno ne znam gdje vodi ova konstantna proturuska propaganda najnizeg ranga. Sta oni stvarno hoce zaratiti s Rusijom?

zgvaca
6 godine prije

Ja pozivam sve normalne gradjane da kod sljedeceg teroristickog napada u Evropi se na svaki forum uloguju i svuda rjec Terorist kritizira. Da pisemo na Redakcije da Teroriste Pobunjenike nazivaju ili demokratske snage iz bliskog istoka. Da svaku vojnu akciju protiv tih Moderatnih snaga odmah osudjuju.

MilanCZ
6 godine prije

Sve su to politicke igre,rijesiti ce to Putin sve bez problema,bez brige budite,nista se Rusiji nece dogoditi.

17 novembar
6 godine prije

glavni domet ruske kinematografije je ganjanje bradonja po kavkazu . zapad u filmovima i serijama najavljuje sta ce biti samo se bojim da se ne ostvari scenarijo iz pc igre metro 2033

zgvaca
6 godine prije

Rusija triba da do 2019 zavrsi Plinovod Snaga Sibira i da onda kaze Evropljanima; dragi moji eto van Uglene peci pa se grijte. Vasa auto i avionska Industrija mora bez nasig ruda da se snadje. O cjeni Plina cemo diskutirat za 2 godine. Mnogo srice i dobrog zdravlja vam zelimo.

Laki Topalović
6 godine prije

Koja je ovo epizoda 6. serijala ove serije. U nas nije išla, jer je tek u Britaniji išla u studenom.

Alen
6 godine prije

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da će Velika Britanija dozvoliti nezavisnu međunarodnu analizu nervnog agensa upotrebljenog za trovanje bivšeg pukovnika GRU, Sergeja Skripalja.

Medjunarodnu bez rusa u njoj , vjerovatno…Koja ce onda ” 100 ” potvrditi umjesanost rusa …
Ipak vijest je friska treba sacekati…

Laki Topalović
6 godine prije

Postaje mi muka polako od svega ovoga. Majke mi moje. OK, da neki novinar napiše navodno bi moglo biti, iako nema dokaza sve upućuje , itd itd itd, ali da rekla-kazala bez dokaza bude državna politika, to nema veze sa zdravom pameću.

Laki Topalović
6 godine prije

Rusi postupaju pragmatično. Ima biznismena, oporbe, političara, javnih osoba, ljudi po Europi koji ne vjeruju u ova sr*nja i ne žele nijedan narod kriviti kolektivno. Ali dokle brate? Gdje je granica strpljenja?

Vrane
6 godine prije

Jesu li to pripremali još prošle godine ili su se sjetili tog scenarija, možda nije ni bitno. Rat u Siriji su definitivno izgubili i sad sljede sitne pakosti, osvete, nastavljanja ratova na drugim terenima, sve što se i očekivalo. Nikad nisu izgubili a da nisu neku pakost napravili. Mislim da Putin nije izgubio živce zbog toga.

Amater
6 godine prije

Priča je jednako besmislena kao i oružje za masovno uništenje u Iraku….što sljedi …. kakav će biti ishod ???

fbslo
6 godine prije

Ne znam, ja sam gledao seriju Weeds,
pa neka zlobni Rusi bacaju marihuanu po parkovima…

Ferdo
6 godine prije

Tekst o *** i njihovom odnosu prema Rusima i Rusiji:

+++Moskva više nikad neće goreti zbog Britanije+++

https://rs-lat.sputniknews.com/analize/201803151114902677-britanija-rusija-saveznici-/

čitatelj portala
6 godine prije

Ne sviđa mi se kolike razmjere je poprimila anti-ruska histerija.

Arch
6 godine prije

Sve to i te kako ima smisla. Jedini način da se ‘irreplaceable and indispensable nation’ rješi gigantskih 20 trilijuna duga (i još 200-tinjak u derivatima i sličnim ćiribu-ćiriba ‘assetsima’) jednostranim potezom pera jeste da se oduzme legitimitet (a potom i legalitet) direktnim konkurentima. Prva, kao trenutno vojno opasnija je Rusija, a potom slijedi i Kina, kao trenutno ekonomski opasniji rival. Tim dvjema državama u prvom redu treba oduzeti legitimitet i svesti ih na status kaste parija (nedodirljivih), s kojima niko ne smije i ne želi imati posla, staviti ih izvan zakona i svako poslovanje s njima proglasiti nezakonitim, a kasnije dovesti u pitanje i samo njihovo pravo na postojanje. Zapad drugog izbora nema: ili to ili će se urušiti pod teretom ‘bolesnika na Rockies’ i Zapad kakav smo poznavali 5-6 stoljeća će prestati postojati.

Kenan
6 godine prije

Evo Jihadi se opet zbljuvao danas,po drugi put.

Weteran
6 godine prije

Pored sve buke i teatra iz Londona, dešava se: Ništa?!
Nema sankcija, nema mnogo čega najavljenog?
Hmmm
Nešto se iza brda valja?
Videćemo šta, nadam se !

Ive
6 godine prije

Gebels je bio amater za ovu danasnju Britansku propagandnu masineriju. No tko se sijeca “samoubistva Dr. Davida Kelly-a koji je tvrdio da Irak nema oruzije za masovno unistenje, s time u vezi interseantno ni nakon vise od 10 godina nema dokaza kako je Dr. David Kelly izvrsio trostruko samoubistvo istocasno. O tome pice na: https://www.theguardian.com/politics/2013/jul/16/david-kelly-death-10-years-on.
To je jos jedna prica iz prolosti o uspijesnosti Britanske obavjestajne zajednice u suradnji sa politikom i propagandom.

Mikelandjelo
6 godine prije

Udruženje Gargamela čačka mečku i to je sve što mogu. ?

Zvrka
6 godine prije

Ljudi moji,ovo je početak kraja.
Valjda tako mora biti,pokušavam se pomirit s tim.
Žao mi,ipak.

Zadranin
6 godine prije

Na što je sve gamad spremna da vlada svijetom. Ma ne mogu virovat. E nećete gamad jedna.

Pljuc.

Duki
6 godine prije

Kobila se rita najjače kada krepava! Tako i
G.B.(neznam samo po čemu Velika ???)
Po količini demokracije koju su proveli po kolonijama ili po tonama zlata i sirovina koje su oteli? a sada kada su popušili u SIRIJI i okolo
Kada su vidjeli da i nad popom ima pop po oružju onda kreću zavjere špijuni i zapljena ruskog blaga !
VLADO ZAVRĆI VENTILE BIT ĆE JOŠ ZIME !

Bruno
6 godine prije

Ma ovo je samo igra za unutarnje političke potrebe. Pedofilski skandali izišli su na vidjelo, u Rotherhamu i Telfordu , tisuće silovanih britanskih djevojčica iz nižih slojeva društva. Istrage se nisu provodile iz razloga političke korektnosti. Počinitelji su iz Indije i Pakistana, pa policija nije htjela biti optužena za rasizam!
Šta će sada britanska politika kad je taj užas izišao u javnost?Pa jasno, skrenuti pozornost ovakvim jednim slučajem i galamiti. A kad su u terorističkim udarima u Londonu i Manchesteru ubijeni deseci ljudi reakcije su bile sasvim umjerene, nitko se nije uzbudio. A sad se radi trovanja jednog bivšeg agenta propinju na stražnje noge i urlaju kao da je upravo izbio 3. svjetski rat! Ma dajte, ljudi… Cirkus, i to bezvezan i priglup.

Roro
6 godine prije

s kojim gustom bi im provozao Petra Velikog pored tog njihovog bijednog otoka

Duki
6 godine prije

Ada nije bila neka havarija u kemijskoj tvornici
U SALISBURYU pa to treba nekako “zamazati “??

TauCeti_Mk
6 godine prije

Rusija da ispuni zahtev Borisa Titova, siroka amnestija ruskih oligarha i svoje bogatstvo da vrate Rusiji.

Smrt fasizmu
6 godine prije

Vrijeme je za preventivni ruski nuklearni napad…da zarad svjetskog mira sa planete izbrise se DIVLJI ZAPAD

Brainstorm
6 godine prije

umjetnost predvidi mnogo sto.
homer simpson predvidio trumpa, hitler naslikan 100 godina prije, 9/11 predvidjen u knjizi 20 godina ranije, mislim da je i titanik predvidjen u knjizevnosti.
nas izbor je istina a ne amerika i rusija.
sa zakljuccima kakve sugerira clanak treba biti oprezan.

valentin
6 godine prije

Cionisti žele Ruska prirodna bogatstva i neće odustati dotle dok ne izazovu treči svjetski rat. Taj pohlepni, izopačeni, krvoločni lihvar će nas uništiti ko crve. Sami smo si krivi, ljudi su jednostavno glupi. Tako nam i treba.

valentin
6 godine prije

PROTOKOL SIONSKIH MUDRACA Pravo je u sili.. Sloboda je ideja. Liberalizam. Zlato. Vjera. Samouprava. Despotizam kapitala.Unutrašnji neprijatelj..gomila. Anarhija.Politika i moral.Pravo jačega. Neoborivost masonske-židovske vlasti.Cilj opravdava sredstvo. Masa je slijepa.Politička abeceda.Partijski razdori.Najpoželjniji način upravljanja je autokracija.Alkohol. Klasicizam.Razvrat.Princip i pravila masonsko- židovske vlade.Teror.Sloboda, jednakost, bratstvo.Princip dinastičkog vladanja.Uništenje privilegija gojske aristokracije.. Nova aristokracija.Psihološki račun.Apstrakcija slobode.Smjenjivanje narodnih predstavnika. Odbacujemo fraze i govoriti će mo o značenju svake misli, a uspoređivanjem i zaključcima objasniti okolnosti. Dakle objašnjavam naš sistem sa našeg i gojimskog gledišta. Treba napomenuti da su ljudi sa zlim instiktima mnogobrojniji od dobrih, pa prema tome najbolji rezultati u upravljanju sa njima postiže se nasiljem i zastrašivanjem, a ne akademskim razmišljanjemSvaki čovjek teži k vlasti, svaki čovjek bi htio biti diktator kada bi mogao, ali je pri tom rijedak onaj koji bi bio spreman žrtvovati opće dobro zbog postignuća svog osobnog cilja. Pravo je u sili Što je zadržavalo pohlepne životinje koje se… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI